fbpx

Да пием по бира преди път

Да пием по бира преди път

Както няма безгрешен човек, така вероятно няма и шофьор, който никога не е нарушавал правилата. Всеки поне веднъж е надвишавал позволената скорост, забравял е да включи фаровете или да подаде мигач, спирал е за малко, качен на бордюра или пък е закъснявал да мине на преглед с колата…  Човек винаги може да сбърка. Случва се понякога да му се размине, ако полицаите не засекат нарушението. Или пък си плаща глобата и „си закача обеца на ухото“, за да му напомня друг път да внимава.

Има, обаче, едно нарушение, за което компромиси не може да има. То е чисто престъпление, равняващо се на умишлено убийство, често пъти дори масово. И това е шофирането след консумация на алкохол.

Когато човек е пил, се променя, често без дори да го осъзнава. Усещането му за скорост и разстояние е различно, преценката му за конкретна пътна ситуация не е точна, самочувствието му расте право пропорционално на погълнатия алкохол и той илюзорно се чувства господар на пътя. И дори в даден момент да усети заплаха и да реши да действа, реакциите му са силно забавени. А той е въоръжен, при това не с дървена сопа или джобно ножче. Държи в ръцете си тон и половина метал, чиято сила се умножава стократно при движение с висока скорост. Когато караме в разрешените в града 50 км/ч, само за 1 секунда колата ни изминава почти 14 метра. Напълно достатъчни, за да се случи всичко, не само с нас, но и с много други хора около нас.

Според статистиката от началото на годината близо 500 души са загубили живота си по пътищата на България и сме на челното място по брой убити при катастрофи в целия Европейски съюз. Регистрирани са над 350 произшествия, при които водачът на автомобила е употребил алкохол. Загиналите са повече от 30, а ранените – 440. Общо засечените да карат в нетрезво състояние шофьори са над 6000, като при 4920 от тях са отчетени над 1,2 промила алкохол в кръвта. Средно по 257 човека седмично остават без книжка, а на 3342 автомобила са отнети регистрационните номера, тъй като собствениците им са ги управлявали след употреба на алкохол или са ги преотстъпили на други водачи, които са били хванати да карат пияни. При това за всички ни е ясно, че регистрираните случаи са само капка в морето от подобни нарушения из градове и паланки в цялата страна.

Ние, от пресцентъра на Автомобилен салон 2017, както и акредитираните над 200 журналисти от медии в цялата страна, имахме възможност през тези 10 дни да тестваме много и различни иновативни продукти – както автомобилни технологии, така и някои други нови и интересни продукти. Един от тях е бира, свежа и приятна, и най-важното – позволена за шофьорите!

Пивоварна ЗАГОРКА навлиза във втория век от дейността си, а вече повече от 20 години  компанията е част от глобалното семейство на HEINEKEN. Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които българите обичат. За да бъде част от различните хубави поводи от живота и да можем да се насладим на качествено пиво, без да изпитваме угризения – идва и предложението Zagorka Maxx с 0.0% съдържание на алкохол.

Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните и иновативни в региона на Централна и Източна Европа, като същевременно с това успява да запази локалните си традиции и идентичност. Темата за отговорната консумация е силно застъпена в ДНК-то на ЗАГОРКА, която е първата компания в България, предложила безалкохолно пиво. Още през 1986 г. пивоварната произвежда първите кенчета и тогава е произведена и първата безалкохолна бира в България – „Загорка вита”.

Официални партньори


Официален медиен партньор

 

Партньори

Медийни партньори