fbpx

Автострасти от двете страни на столичния булевард “Цариградско шосе“

Автострасти от двете страни на столичния булевард “Цариградско шосе“

Вторият съботен ден на Автосалон София 2017 обещава да е повече от горещ

Обединена обща автомобилна арена от над 17 000 квадратни метра ще представи най-голямото струпване на конски сили в столицата. На паркинга на магазин МЕТРО цял ден гуми ще пилят участниците във финалния IV-ти кръг от дрифт шампионата на България, а в съседство в залите на Интер Експо Център ще кротуват 40 000 конски сили, притаили дъх под капаците на повече от 300 нови автомобила, изложени на Международния автомобилен салон София 2017.

Дрифт надпреварата е част от най-мащабното събитие в 25-годишната история на софийският автосалон и днес се очаква да посрещне огромен брой фенове още в ранни зори. Програмата ще започне в 9:00 със свободни тренировки клас „Про 2“, след което на всеки кръгъл час ще стартират последователно тренировките на „Про 1“ и отново „Про 2“. От 14:00 до 17:00 ч ще се проведат квалификациите, а от 18:00 до 19:00 ч. ще е откриването и представянето на пилотите. На фарове и със специално светлинно –моторно шоу от 19:00 до 21:00 ч зрителите ще наблюдават финалите – Топ 16 в двата класа, а в 21:00 ч. – и церемонията по награждаване.

Вход за публиката на дрифт шампионта – 10  и 15 лева.

Топлата връзка на станция „Интер експо център“ на софийското метро ще бъде обединяващият мост за желаещите да не пропуснат нито едно от двете събития.  Автосалон София 2017 в своите два последни дни ще посреща посетители от 10:00 до 20:00 ч., с покана за тестват на над 80 автомобила и мотоциклета, с десетки атракции, забавления, награди и изненади за всички посетители – малки и големи. Утре, в неделя, ще бъде изтеглен и късметлията, попълнил анкетна карта на изложението или в някои от шоурумите на компаниите, осигурили голямата награда – чисто нова кола по избор между 12 страхотни автомобила.

Изложението представя  44 световни марки – 36 автомобилни и 8 мотоциклетни. Премиерите и технологичните новости са над 70, а новата мобилност е представена от 28 хибридни, plug-in и изцяло електрически автомобили.

За журналистите и фотографите, отразяващи дрифт шампионата, светолоотразителните жилетки в тъмната част на състезанието са задължителни.

Официални партньори


Официален медиен партньор

 

Партньори

Медийни партньори