fbpx

Mitsubishi извади нов кросоувър, Jeep показва втория Compass

Mitsubishi извади нов кросоувър, Jeep показва втория Compass

На автомобилния салон в София японската компания Mitsubishi, представлявана от фирмата с традиции у нас – „Балкан Стар“, залага на най-новия си кросоувър Eclipse Cross. Моделът трябва да се превърне в повратна точка в развитието на популярния бранд. Той представлява SUV в стил крос-купе, оборудвано с най-съвременни технологии и системи за безопасност. Разполага с новата система S-AWC, чиято цел е да контролира задвижването и спирачното усилие на всяко едно от четирите колела. При модела дебютира и изцяло нов 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото. Неговата мощност е 163 к.с., като той работи в комбинация със безстепенна автоматична CVT трансмисия с 8 виртуални предавки. Новият мотор напълно превъзхожда използваните досега 2,0 и 2,4-литрови двигатели – както по мощност в ниските обороти, така и като екологични стандарти. За модела се предлага и 2,2-литров дизелов мотор със 150 к.с. с 8-степенна автоматична трансмисия.

От „Балкан Стар“ показват още три автомобила на салона в столицата. Единият от тях е Outlander, който е представен в две версии – дизелова и интересния PHEV – хибрид, който се зарежда от мрежата. Гамата се попълва от най-малкия кросоувър на марката ASX с бензинов агрегат, както и най-големия Pajero в дизелов вариант.

Марката Jeep, която също се представлява у нас от компанията „Балкан Стар“, показва изцяло новия компактен всъдеход Compass, който предлага ненадмината възможност за 4×4, динамика на шофиране от световна класа и отличителен дизайн на Jeep. Новият Jeep Compass разполага с голям просвет и задвижване 4×4, за да осигури повишена проходимост на всички терени. Всички модели на Compass 4х4 разполагат с функция 4WD Lock, която блокира разпределението на тягата поравно между двете оси и постоянно може да бъде избрана от водача чрез специален бутон. Изцяло новият Jeep Compass предлага осем комбинации от двигатели, включващи два бензинови, два дизелови двигателя и две скоростни кутии – 9-степенната автоматична и 6-степенна ръчна. Новият Jeep Compass има над 70 нововъведения в сферата на безопасността и оценка от 5 звезди на краштестовете на Euro NCAP. За първите закупили новия Jeep Compass от „Балкан Стар” осигуряват две безплатни сервизни обслужвания.

На щанда на Jeep вносителите представят още два от най-свободолюбивите модели – тежката артилерия Grand Cherokee SRT и офроуд приключенския всъдеход Renegade Trailhawk. Спортният всъдеход Jeep Grand Cherokee SRT е автомобил със завладяващо представяне, съчетано с премиум лукс. Задвижва се от 6,4-литров V8 бензинов двигател HEMI, доставящ 468 к.с., който осигурява на спортния всъдеход място сред най-бързите автомобили в класа. Всеки посетител на изложението може да се наслади на състезателния интериор, който обгръща шофьора на този автомобил, както и неговите спътници, с материали от световна класа. Renegade Trailhawk разполага с всичко, от което имате нужда, за да разширите границите на приключенията. Двете системи Jeep Active Drive Low и Rock Mode за управление на сцеплението Selec-Terrain се предлагат ексклузивно за моделите Trailhawk, което го прави най-добрия партньор за придвижване извън пътя. Мощният турбодизелов двигател 2.0 Multijet и задвижването 4×4 доказват, че Trailhawk няма да трепне на предизвикателство. Посетителите на автосалона могат да направят тест-драйв на новия Jeep Compass, както и на Grand Cherokee и Renegade. Пожелалите да закупят автомобил от марката Jeep на изложението могат да разчитат на специални ценови предложения за моделите Renegade и Grand Cherokee.

Официални партньори


Официален медиен партньор

 

Партньори

Медийни партньори