Спечели от анкетната карта на Автомобилен салон София 2022

  1. Лъчезар Лъчезаров Димов  – Pandora тракинг устройство
  2. Стиляна Дамянова Миткова – Зографска  –  Pandora тракинг устройство
  3. Маносла Любославова Иванова – шофьорски курс  по избор Учебен център България
  4. Стоян Димов Паскалев – шофьорски курс  по избор Учебен център България
  5. Светломир Дилянов Добрев – 5000 clubsmart бонус точки от Shell
  6. Теодор Иванов Петров – едномесечна предплатена карта  Pulse Fitness Spa
  7. Георги Владиславов Докторов – едномесечна предплатена карта  Pulse Fitness Spa
  8. Борислав Стефанов Панайотов – ваучер 200 лв за гориво или продукти на Shell Cafe
  9. Атанас Симеонов Цървуланов – инструменти USAG
  10. Дамян Добрев Георгиев – Автомобил по избор – FORD PUMA

 

ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!

Прочети още

БЮЛЕТИН №10

Изненади, томболи и подаръци ни очакват на повечето щандове. Късметлия ще си тръгне с чисто нова кола от изложението

 

Очакват се дъждове и ниски температури, но въпреки това през последните два дни на Автомобилен салон София 2022 – събота и неделя – в залите на Интер Експо Център ще бъде горещо. Последни възможности да разгледаме най-модерните технологични предложения и нови модели от автомобилните производители. Както и да отнесем някои от многото награди и подаръци, които са приготвени за нас на почти всички изложители.

Ето още една причина да се задържим по-дълго на щанда на BMW, който, логично, е и един от най-натоварените. Можем да се включим в томбола за електрически велосипед от същата марка. От щанда на Simpl можем да си откраднем уикенд с Tesla, изненади има и от може би най-оборотната в бранша с коли под наем – Top Rent-a-car. Трима от посетителите ще спечелят 3- дневен пакет за почивка в хотел Утопия Форест с нов автомобил, предоставен от Top Rent A Car. Всички участници, които харесат Facebook и Instagram страниците на компанията, участват и за 6 специални награди – 3-дневен наем на нов автомобил.

Напомняме също така, че един от посетителите на Автомобилен салон София 2022 ще спечели голям подарък – чисто нов автомобил. Късметлията може да избира между една от четири възможности – Ford Puma, Kia Stonic, Peugeot 208 или Skoda Fabia. Всеки участник в томболата за голямата награда трябва само да попълни анкетната карта, която ще получи на входа на изложението или в шоурума на фирмата, предоставила колата. Четирите автомобила са изложени в зала №2 на столичния „Интер Експо Център” и наистина си заслужават – съвсем нови модели, с модерно задвижване и отлично оборудване.

Най-скъп с цена 46 690 лева е компактният кросоувър Ford Puma, задвижван от 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност  125 к.с. с технология мек хибрид, комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия. Моделът е в ниво на оборудване Titanium, което включва екстри като 17-инчови алуминиеви джанти, фарове за мъгла, следящи завоя, LED предни и задни светлини, автоматично сгъващи се странични огледала, бордови компютър, 8-инчов сензорен екран с дигитално радио и навигация, предни задни електрически стъкла, централно заключване с дистанционно управление, задни паркинг сензори и много други удобства.

Следващата възможност е новото Peugeot 208 на цена от 43 613 лева. Моделът се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател с мощност 102 к.с., съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Моделът е във високото ниво на оборудване Alure Pack и включва камера за заден ход и сензори за паркиране, пакет Safety+, активна спирачка с камера и радар, безключов достъп и стартиране на двигателя с бутон, i-Cockpit с триизмерно дигитално табло и много други. Това безспорно е най-икономичният автомобил сред наградите със среден разход от едва 4,1 л/100 км.

Следващият модел по избор за голямата награда е Kia Stonic и струва 40 690 лева. Компактният кросоувър се задвижва от 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор с мощност 100 к.с., съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия. Предоставеният автомобил е във високото ниво на оборудване EX, което включва 17-инчови алуминиеви лети джанти, подгряване на предните седалки и кожения волан, автопилот с ограничител на скоростта, автоматични чистачки и автоматични светлини, камера за движение на заден ход и много други екстри. Голямото предимство на Kia Stonic е пътният просвет от 183 мм, който ви позволява да шофирате по черни пътища и с лекота да катерите бордюрите в градската джунгла.

Последният автомобил в томболата е новата Skoda Fabia на цена 36 360 лева, която преди по-малко от 3 месеца беше избрана за краен победител в конкурса „Кола на годината 2022” в България, организиран от Прес Авто Клуб България, в който членуват над 35 автомобилни журналисти от водещи родни медии. Новата Skoda Fabia се задвижва от 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбомотор с мощност 95 к.с., съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Специалното ниво на оборудване Edition включва двузонов климатроник, темпомат с ограничител на скоростта, асистент за паркиране с предни и задни сензори, предни и задни електрически стъкла, сензор за дъжд, LED светлини, отопление на предните седалки, 15-инчови лети джанти, безключов достъп и палене и гасене на двигателя, кожен волан с подгряване, система против потегляне при наклон и много други.

Освен четирите автомобила, посетителите на автосалона ще участват и в разпределението на по-малките награди – 2 броя тракинг устройство Pandora EYE е GPS, GPRS, LBS GLONASS, модулна кутия с шестоъгълни гнезда и битове (100 бр.) от USAG на стойност 290 лева, ваучер за гориво или продукти на Shell Cafe от Shell България на стойност 200 лева, 5000 бонус точки за карта ClubSmart от Shell България, 2 броя едномесечни предплатени карти за фитнес от Pulse Fitness & Spa. Всеки посетител печели абсолютно безплатно и едноседмична карта за фитнес от Pulse Fitness & Spa.

 

Точно до изложените четири автомобила за награди в зала №2 е разположен и щандът на „Център за градска мобилност“. На място може да подаваме документи за издаване на стикери за безплатно паркиране на електромобили, да научим какви са възможностите за бързо и лесно получаване на право за локално платено паркиране в града, каква е услугата „Паркирай и пътувай“ в буферните паркинги на метрото.  Ще получим информация за онлайн зареждане на абонаменти карти за цялото семейство, както и за директно плащане с банкова карта в превозното средство. И всеки, който посети щанда, ще има правото да участва в томбола за награди – безплатни карти за обществения транспорт и други изненади.

 

На наше разположение е и екип на Пътна полиция, с цялото си оборудване. Можем да видим как работи системата с камерите, да питаме какви са ни правата, но без да забравяме и задълженията си. И още нещо, което на пръв поглед изглежда невероятно, но се случва често в последните дни. Все повече посетители, вместо да губят часове по опашки в Пътна полиция или пък да чакат да ги спрат на пътя и да ги изненадат с фишове и глоби, идват специално за това. Хем да разгледат изложението, хем психически подготвени и в настроение проверяват дали имат пуснати фишове за нарушения, връчват им ги и след това си ги плащат с отстъпка в срок, за да пътуват спокойно през лятото.
Работното време на последните два дни на Автомобилен салон София 2022 е от 10:00 до 19:30 ч.

Прочети още

БЮЛЕТИН №9

На щанда на Volkswagen ври и кипи, новите модели на Haval изненадват посетителите, представиха и модерното мобилно приложение за помощ на пътя – VOZZi

Знаем, че германските автомобили привличат българските клиенти. От VW предложенията са много –  чисто новото изцяло електрическо SUV купе ID.5 направи своята премиера по време на откриването на международния автомобилен салон София 2022 и продължава да събира погледите на посетителите. Брандът демонстрира силата на всички основни автомобили от гамата си, силно е присъствието и на разнообразни предложения при SUV моделите. Освен с качествата си, те привличат интерес и с още нещо, изключително важно тези дни – с наличности. Например от универсалния Tiguan вносителят е успял да осигури тук  и сега, за изложението, добра бройка коли с много високо ниво на оборудване. Остава само да си изберете цвят и колата може да е на Ваше име до дни. При тези условия не е изненада, че само за първите два дни от изложението, макар да са събота и неделя, има сключени сериозен брой договори. Интересът не спада и до момента.

Още от първия ден на Автомобилен салон София прави впечатление големият интерес на посетителите към премиерите на китайската марка Haval на щанда в зала 2 на столичния „Интер Експо Център”, която представя три нови SUV модела HAVAL и електрическия автомобил ORA Cat.

Първият хибриден модел на Great Wall Motors – HAVAL H6 HEV, се задвижва от 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор, комбиниран с електромотор и батерия. Хибридният агрегат е с комбинирана мощност от 179 кВт и 530 Нм въртящ момент, изпратени към предните колела чрез 2-степенна автоматична хибридна трансмисия. Комбинираният разход на гориво е 5,2 л/100 км. Дизайнът на автомобила е впечатляващ. Издължената предна решетка му придава изключително съвременно и спортно излъчване. Във вътрешното пространство липсват излишни бутони, копчета и лостове. Благодарение на трите свързани екрана, водачът по всяко време има директен достъп до най-важната информация посредством 10-инчов Head-up дисплей, 10,25-инчов дигитален инструментален панел и 12,3-инчов сензорен екран на мултимедийната система с висока резолюция. Цената на експоната HAVAL H6 HEV, който е изложен на Автомобилен салон София е 85 690 лева с включен ДДС. За най-нетърпеливите посетители е предвидена възможност да резервират своя хибриден автомобил още по време на изложението.

Компактният SUV HAVAL Jolion допълва гамата. Въпреки външните си размери, междуосието на автомобила от 2700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втори ред седалки. Моделът се предлага с 1,5-литров турбобензинов двигател, предно задвижване и възможност за избор между ръчна и автоматична скоростна кутия. Автомобилът HAVAL Jolion със стандартно оборудване се предлага на цена 43 990 лева с вкл. ДДС, а този с топ ниво на оборудване на 54 990 лева с включен ДДС.

На щанда на HAVAL за първи път у нас е представен всъдеходът Dargo. Истинският офроуд автомобил е със задвижване  4х4 от BorgWarner, блокировка на задния диференциал и допълнително подсилена конструкция, която осигурява надеждност и по-голяма сигурност. С пътен просвет от 210 мм и 24 градуса ъгъл на заход, автомобилът предлага нужната проходимост, за да стигнете и до по-отдалечени и пресечени местности. Моделът разполага с аудиосистема от HARMAN, масаж на шофьорската седалка и автоматична задна врата. Първите доставки се очакват до края на годината, но за истинските фенове на офроуда има възможност за предварителна резервация на HAVAL Dargo със специална отстъпка по време на автосалона в София.

Своя дебют пред по-широка публика направи и изцяло електрическият модел на Great Wall Motors – ORA Cat. Марката ORA беше официално представена в Европа на автомобилния салон в Мюнхен през септември миналата година, с което Great Wall Motors заяви намеренията си да навлезе трайно на европейския пазар. Новата ORA Cat вече се предлага в Германия и Англия, като много скоро ще стартират продажбите на този модел и на родния пазар. Капацитетът на батерията от 63 кВтч осигурява пробег от над 400 км. Електромоторът е с мощност от 169 к.с., а ускорението от 0 до 100 км. се осъществява за 8,5 секунди. Въпреки намигването към класическия дизайн, моделът ORA Cat е изцяло технологичен. Модерният и високотехнологичен интериор се допълва от двоен 20,5-инчов дисплей, който обединява инструменталното табло и информационния дисплей. Той може да се контролира чрез докосване, с глас и физически бутони или от бутони на волана.

На специално организирана за целта конференция в зала Пирин на Интер Експо Център на 7 юни се състоя и официалното представяне на VOZZi – иновативен персонален асистент под формата на мобилно приложение, който решава проблеми при аварии и произшествия, когато сте на път, при това без значение дали имате застраховка, с кое превозно средство сте в момента и дали шофирате или само се возите. Различните пакети, предлагани от VOZZi, са свързани с данните на човек, а не на автомобил, и осигуряват връзка с пътна помощ, покриване на разходи за ремонт, хотел, превоз и други. Компанията вече шест години осъществява успешно дейността си на територията на различни европейски държави, а сега стартира едновременно в България и Румъния. Мрежата от независими контрагенти на VOZZi се разширява вече шеста година и включва над 1500 камиона за пътна помощ на територията на Европа и Азия. На събитието присъстваха управляващият директор на компанията за България и Румъния – господин Атанас Ангелов, както и целият екип на VOZZi България. Специално за събитието от Белград пристигна Маркетинг директорът Невена Стефанович.

Ето какви предимства има иновативното приложение VOZZi :

  • Пакетите са обвързани с ползвател, а не с конкретен автомобил
  • Един потребител може да има активни едновременно три автомобила или мотоциклета, които да се добавят в профила по всяко време преди произшествието
  • В рамките на валидността на закупения пакет въведените МПС могат да се сменят по всяко време
  • В случай на нужда, потребителят може да се възползва от услугите на приложението независимо дали е притежател на автомобила или само се вози в него
  • Ползвателят спестява време в случай на повреда или пътно-транспортно произшествие и знае веднага какво да направи
  • В зависимост от активния пакет, клиент може да получи покритие на разходи за ремонт, хотел, кола под наем и продължаване на пътуването
  • В случай на авария и невъзможност да продължи, потребителят може да активира веднъж услуга за безусловно прибиране на автомобила, заедно с всички пътуващи в него до България, като няма ограничение на разстоянието

Важно е да се отбележи, че за да имате работещо покритие, е необходимо да активирате пакет от територията на Република България не по-късно от 72 часа преди пътуването.

Лесно – просто изтеглете приложението и разгледайте пакетите.

Прочети още

БЮЛЕТИН №8

Днес звездите Радослав Янков и Алберт Попов ще раздават автографи на щанда на Audi

 

Информация в аванс: днес, 5 юни, неделя следобед на щанда на Audi на Автомобилен салон София 2022 ще бъде горещо, буквално и в преносен смисъл. При външна температура над 30 градуса, в прохладния „Интер Експо Център” от 16:00 до 17:30 часа българските звезди в ските и сноуборда  Алберт Попов и Радослав Янков ще раздават автографи на посетители и фенове върху лимитирана серия картички, създадена специално за любителите на Audi и зимните спортове. Заради дългогодишното  партньорство на марката Audi с Международната и българската ски федерации, днес ние ще имаме възможност да се срещнем с тези двама български състезатели от световна величина.

На щанда на Audi има и други звезди от автомобилната индустрия по време на цялото изложение до 12 юни – изцяло електрическите модели Audi RS e-tron GT и Audi Sportback Q4 e-tron, мощните спортни Audi RS 3 Sportback и Audi RS Q3 Sportback. Освен това посетителите ще видят и комбито за предизвикателства и приключения Audi RS 6 Avant и спиращата дъха спортна лимузина Audi RS Q8. По време на Автосалон София 2022 в цялата дилърска мрежа на марката ще се предлагат  преференциални лизингови условия от „Порше Лизинг” и ценово предимство за опционално оборудване на всички актуални модели.

Задължително трябва да се посети и съседния щанд на другата марка от Групата – Volkswagen. Там ни очакват пазарни бестселъри като Golf, огромната гама SUV предложения – от компактното купе Taigo до винаги впечатляващия Touareg, както и новите електрически звезди с премиера в София – ID.5 и топ версията ID.5 GTX със задвижване на четирите колела и мощност от 299 к.с.

В залите на „Интер експо център“ могат да се видят много и интересни коли, над 100 автомобила са предоставени за тест драйв, а един от посетителите ще спечели чисто нова кола по негов избор с цена между 36 000 и 46 000 лв. 100% електрическите предложения са 33, а сред изложените 189 експоната преобладаваща е бройката на електрифицираните. Всъщност няма щанд без електрифициран модел.

 

Работно време на Автомобилен салон София 2022:

От 8:30 ч. до 20:00 ч. за изложители и гости.

на 04-05.06.2022 г., 11-12.06.2022 г /двата уикенда/

за изложители – от 09:30 до 20:00 ч.

за посетители – от 10:00 до 19:30 ч.

от 06.06.2022 г. до 10.06.2022 г. /делнични дни/

за изложители – от 10:00 до 20:00 ч.

за посетители – от 10:30 до 19:30 ч.

 

Цена на входните билети за Автомобилен салон София 2022:

Възрастни Премиерен ден – 35 лв.

Възрастни понеделник-петък – 10 лв.

Възрастни събота/неделя – 12 лв.

Възрастни след 17:00 – 8 лв.

Ученически от 8 г. до 16г. – 6 лв.

Ученически след 17:00 – 4 лв.

Семеен билет 2+2 понеделник-петък – 22 лв.

Семеен билет събота/неделя – 25 лв.

Деца до 7г. – безплатно

Групов билет 5 +(понеделник-петък) /1бр.- 8лв

Групов билет 5 +(събота-неделя) /1бр.- 10 лв

Хора с увреждания – безплатно

 

–––––––-

Линк към website –  https://sofiamotorshow.bg/;

Линк към Facebook – Автомобилен Салон София 2022;

Линк към Events – Sofia Motor Show 2022;

Линк към Instagram – sofiamotorshow

Прочети още

БЮЛЕТИН №7

Силно начало на „Автомобилен салон София 2022“ – изложението стана подиум за няколко световни премиери на нови модели

Днес, на 3 юни се състоя официалното откриване на най-важното автомобилно събитие на годината у нас – 25-ти юбилеен „Автомобилен салон София 2022”.

За цялата четвъртвековната история на софийския автосалон никога досега не е имало толкова много премиери, включително такива от световен мащаб. Което всъщност не е изненада, тъй като от началото на пандемията от Ковид големите изложения в Европа на практика спряха, с изключение на автосалона в Мюнхен миналата есен. За тази година в календара на европейските автомобилни изложения има точно две събития – София през юни и Париж през септември. Така че този път имаме привилегията в нашата столица за първи път да бъдат изложени пред широката публика редица нови модели, които до момента са показвани само пред силно ограничен брой хора и евентуално на онлайн събития. Звучи почти невероятно, но 25-тото издание на автомобилен салон София се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от началото на годината не само на Балканите, но и на Стария континент като цяло.  Ето кратък преглед на автомобилите, които правят своето първо представяне пред широка публика имено в София: Citroen C5 X, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Opel Astra,Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric.

По-малко от три месеца след като Renault Austral беше представено за първи път на специално онлайн събитие, новият SUV направи своя дебют пред публиката на Автомобилен салон София. Новият Austral е първият автомобил на Renault, проектиран върху платформата CMF-CD от трето поколение, разработена съвместно в рамките на френско-японския алианс. Моделът предлага нова по-мощна и по-ефективна версия на системата E-TECH Hybrid и два бензинови двигателя с 48V и 12V технология мек хибрид. Високотехнологичният и изискан интериор на новия Austral предлага комфорт, достоен за семейните модели, които са белязали историята на Renault. Бижуто на този щедър и приветлив интериор, екранът OpenR, съчетава визуализация на данните от арматурното табло с това на информацията от навигацията и мултимедията, интегрирайки най-доброто от услугите и приложенията на Google. Друга важна новост от френската марка е изцяло електрическият Megane E-TECH.

Новите изцяло електрически модели SUV-купе ID.5 и ID.5 GTX също отпразнуваха своята премиера в София. Софийският автосалон е първото публично събитие в света, на което моделът е официално показан на широката публика на живо. На щанда на Volkswagen, посетителите на Автомобилен салон София 2022 могат да видят флагмана в ID. семейството – топ версията ID.5 GTX със задвижване на четирите колела и мощност от 299 к.с., решен в спортно сив цвят. Новите ID.5 и ID.5 GTX са шестите напълно електрически модели, които се присъединяват към ID. Семейство на Volkswagen. ID.5 се предлага във варианти със задвижване на задните колела със 128 кВт (174 к.с.) или 150 кВт (204 к.с.), както и със задвижване на всички колела при топмодела ID.5 GTX с 200 кВт (299 к.с.).

Една абсолютна класика за българския пазар – Opel Astra – присъства с най-актуалното  си поколение на изложението в София. Моделът се отличава с революционно нов дизайн, има едни от най-модерните като технология светлини в своя сегмент от пазара и за пръв път в историята си, освен с бензинови и дизелови двигатели, е наличен и с plug-in хибридно задвижване.

Сред ключовите по значение премиери на щанда на BMW на изложението е новият екстравагантен електрически SUV модел iX в най-мощното си изпълнение M60, което разполага с 619 к.с. и 1015 Нм. Електрическата машина ускорява за 3,8 секунди от място до сто километра в час и изминава 566 км с едно зареждане на батерията според нормите WLTP.

Mercedes от своя страна показа най-новото издание на емблематичния роудстър SL, който вече повече от половин век е смятан за една от визитните картички на марката с трилъча звезда на емблемата.

Най-горещата Volvo премиера на Автомобилен Салон София 2022 е напълно електрическият  C40. Неговата модерна спортна визия е различна от всичко предлагано от Volvo до момента. C40 впечатлява и със своето мощно „зелено” сърце – моделът има максимална мощност от 408 к.с., ускорява до 100 км/ч само за 4,7 сек и разполага с до 448 км електрически пробег. C40 е и първият автомобил на компанията, за производството на който не е използвана никаква кожа и е нагледен пример за лукс и устойчиви дизайнерски решения.

Несъмнено, сред важните премиери в София е и тази на новия флагман на марката Citroën. С модела C5 X Citroën вдъхват нов живот на доста консервативния D-сегмент и престъпват границите му. Със силна концепция, която съчетава седан и комби, C5 X е въплъщение на най-чистата традиция на марката – иновацията. Дългият 4,80 метра автомобил има предизвикателен и същевременно изискан дизайн, а стилът му го откроява ярко сред конкуренцията. Неслучайно именно C5 X е моделът, с който Citroen избира да направи световната премиера на новото активно окачване Citroën Advanced Comfort, с което пасажерите имат усещането за гладко пътуване, сякаш с „вълшебно килимче“.

Дебют пред публика в София осъществи и изцяло новият Kia Niro, който вече се предлага с три вида свръхмодерни електрифицирани системи на задвижване – хибридно (HEV), plug-in хибридно (PHEV) и изцяло електрическо на акумулаторни батерии (BEV).

Новият Haval H6 пристигна от Китай в София с хибридно задвижване с максимална мощност от 240 к.с. и среден разход на гориво 5,2 литра на 100 километра пробег.

Mazda CX-60 от своя страна е нов SUV на престижната японска марка, който залага на модерни задвижвания, едно от които, това на версията E-Skyactiv PHEV, е най-мощното в историята на компанията със своите 327 к.с. и 500 Нм. SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra и Toyota bZ4X са електромобили, които бележат дебют пред широка аудитория в София, като интересното при моделите на SsangYong, Subaru и Toyota е, че това са първите серийни модели с изцяло електрическо задвижване на въпросните марки.

Освен тези автомобили, които за първи път дефилират пред публика, на изложението има и огромен брой нови модификации, фейслифт освежавания и технологични иновации. И още нещо любопитно: въпреки че преди месеци имаше мото изложение, на автосалона за първи път в България се появява още една легенда на две колела – Honda Super Cub, който е най-продаваното МПС на планетата. В 16 фабрики по света са произведени и продадени над 100 милиона бройки в 160 страни – тези параметри чудесно описват Super Cub като легенда, жива още от 1958 г., която сега се възражда в гамата на японската марка.

32 автомобилни марки са представени на Автомобилен салон София 2022. В залите на Интер Експо Център са изложени 189 експоната. Очаквано, особено силно е представянето на електрическите и електрифицираните модели. Чисто електрическите автомобили на изложението са 33, хибридните – 70, конвенционалните модели с ДВГ са 86 на брой.

Ето и още полезна информация, свързана с организацията, съпътстващите мероприятия, изненадите и наградите за посетителите, за която разказа г-н Ивайло Жеглов от „Експо тийм“:

  • Феновете ще могат не само да видят най-актуалните модели, но и да ги тестват – повече от 100 автомобила за тест драйв ще са налични, голяма част от тях електрически и хибридни.
  • Анкетна карта с награди: освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 4 автомобила с цени от 36 360 до 46 690 лева. Посетителите ще избират измежду Ford Puma, KIA Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208.

Както и: ваучер за гориво на стойност 200 лв. от Shell България; 5000 бонус точки за карта Smart от Shell България; 2 бр. едномесечни предплатени карти за фитнес от Pulse Fitness & Spa; 2 бр. Pandora EYE е GPS, GPRS, LBS GLONASS тракинг устройство

  • Всеки посетител печели едноседмична карта за фитнес от Pulse Fitness & Spa.
  • В помощ с информация, съвети и демонстрации ще бъде и екип на Пътна полиция, оборудван с различни технически средства.

 

Работно време на Автомобилен салон София 2022:

3.06.2022 г. (ден за пресконференции)

От 8:30 ч. до 20:00 ч. за изложители и гости.

на 04-05.06.2022 г., 11-12.06.2022 г /двата уикенда/

за изложители – от 09:30 до 20:00 ч.

за посетители – от 10:00 до 19:30 ч.

от 06.06.2022 г. до 10.06.2022 г. /делнични дни/

за изложители – от 10:00 до 20:00 ч.

за посетители – от 10:30 до 19:30 ч.

 

Цена на входните билети за Автомобилен салон София 2022:

Възрастни Премиерен ден – 35 лв.

Възрастни понеделник-петък – 10 лв.

Възрастни събота/неделя – 12 лв.

Възрастни след 17:00 – 8 лв.

Ученически от 8 г. до 16г. – 6 лв.

Ученически след 17:00 – 4 лв.

Семеен билет 2+2 понеделник-петък – 22 лв.

Семеен билет събота/неделя – 25 лв.

Деца до 7г. – безплатно

Групов билет 5 +(понеделник-петък) /1бр.- 8лв

Групов билет 5 +(събота-неделя) /1бр.- 10 лв

Хора с увреждания – безплатно

–––––––-

Линк към website –  https://sofiamotorshow.bg/;

Линк към Facebook – Автомобилен Салон София 2022;

Линк към Events – Sofia Motor Show 2022;

Линк към Instagram – sofiamotorshow

Прочети още

ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ

 ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИТЕ В ДЕНЯ ЗА ПРЕСАТА

                                                3 ЮНИ, ПЕТЪК

 

ЗАЛА 4 RENAULT /DACIA

9,30 – 10,00

 

CITROEN 10,00 – 10,15
 

OPEL

10,15 – 10,30

 

PEUGEOT

10,30 – 10,45

  DS

10,45 – 11,00

     

ОТКРИВАНЕ НА АСС

 

11,00 – 12,00

     

ЗАЛА 3

BMW / MINI 12,00 – 12,30

 

MERCEDES-BENZ 12,30 – 12,45
  SSANG YONG

12,45 – 13,00

 

BRABUS 13,00 – 13,15
 

KIA

13,15 – 13,30

  SUZUKI

13,30 – 13,45

     

ПОЧИВКА 30 мин.

 

13,45 – 14,00

     

ЗАЛА 2

VOLKSWAGEN 14,00 – 14,15

 

AUDI

14,15 – 14,30

 

SUBARU

14,30 – 14,45

 

HONDA

14,45 – 15,00

 

HAVAL

15,00 – 15,15

     

ПОЧИВКА 15 мин.

 

15,15 – 15,30

     

ЗАЛА 1

LEXUS

15,30 – 15,45

 

TOYOTA

15,45 – 16,00

 

MAZDA

16,00 – 16,15

 

VOLVO

16,15 – 16,30

 

FORD

16,30 – 16,45

 

LAND ROVER

16,45 – 17,00

 

JAGUAR

17,00 – 17,15

 

SKODA

17,15 – 17,30

Прочети още

БЮЛЕТИН №6

Международният „Автомобилният салон София 2022“ –

най-впечатляващото автомобилно събитие за годината

 

Днес, 31 май, в БТА се проведе пресконференция по повод най-важното автомобилно събитие на годината – 25-ти юбилеен „Автомобилен салон София 2022”. Официалното му откриване ще е този петък, 3 юни, когато е и денят за представителите на пресата. За посетители автосалонът в Интер Експо Център ще отвори врати в събота, 4 юни, от 10 часа.

32 автомобилни бранда ще бъдат представени на Автомобилен салон София 2022. В залите на Интер Експо Център ще бъдат изложени 189 експоната. Няма да има щанд без електрифициран модел. Чисто електрическите ще бъдат 33, хибридните – 70 и те заедно надвишават бройката на конвенционалните модели с ДВГ, които ще бъдат 86. Досега никога автомобилите с алтернативно задвижване не са превъзхождали като бройка колите със стандартни двигатели. И още нещо, което ще се случи за първи път в четвъртвековната история на софийския автосалон: най-малко 14 премиери! Това означава, че в нашата столица за първи път ще бъдат изложени пред широката публика чисто нови модели, които до момента са показани само пред силно ограничен брой хора и евентуално на онлайн събития. Така 25-то издание на автомобилен салон София се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия не само на Балканите, но и на Стария континент.  Освен тези автомобили, които за първи път ще дефилират пред публика, ще има и огромен брой нови модификации, фейслифт освежавания и технологични иновации. И още нещо любопитно: въпреки че преди месеци имаше мото изложение, сега на автосалона за първи път в България ще се появи още една легенда на 2 колела – чисто новият Honda Super Cub – най-продаваното МПС на планетата. В 16 фабрики по света са произведени и продадени над 100 милиона бройки в 160 страни – тези параметри чудесно описват Super Cub като легенда, жива още от 1958 г., която сега се възражда в гамата на японската марка.

Ето какво каза г-н Храбрин Иванчев, председател на управителния съвет на ААП:

„Предстоящото 25-то юбилейно издание на София Мотор Шоу тази година не е просто едно изложение с регионално значение от календара на OICA. Тази година са организирани само седем големи автосалона в света и само два от тях ще са в Европа – нашето през юни и в Париж през есента. Това превръща софийското изложение в събитие от европейски, защо не и световен мащаб. Нашият бранш е вече дълбоко навлязъл в най-голямата трансформация, откакто съществува. Затова и акцентът на изложението са екологичните автомобили с алтернативни задвижвания – чисто електрически или с различни типове хебридни системи. С всеки изминал ден те са все повече сред нас.“  

 

Ето кои са автомобилите, които ще направят своето първо представяне пред широка публика имено в София: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra,Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX, Volvo C40 Electric.

 

Дейността на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас (ААП)  далеч не се свежда само до организиране на автосалони. Ето какво сподели за актуалните инициативи на асоциацията г-жа Татяна Груева, изпълнителен директор на ААП: „Основна наша цел е да работим за обновяването на автопарка в страната, който, както знаем, е най-старият в ЕС. Това би подобрило не само средата, в която живеем, но и би намалило произшествията по пътищата с тежки последици, които имат както човешки, така и икономически измерения. По този повод, като част от съпътстващите събития към Автомобилен салон София 2022, организираме и Кръгла маса на тази тема с всички заинтересовани държавни, общински, неправителствени и частни институции, служби и организации, имащи отношение към темата. Тази Кръгла маса ще се проведе в петък, 3 юни, точно преди официалното откриване на изложението.“

 

Друг член на УС на ААП, от товарната секция – г-н Георги Загоров – напомни, че само дни след края на изложението за леки автомобили, в Пловдив ще отвори врати и „Truck Expo“, където също ще могат да се видят супер технологии и интересни експонати, предназначени за бизнеса.

 

Ето и още полезна информация, свързана с организацията, съпътстващите мероприятия, изненадите и наградите за посетителите, за която разказа г-н Ивайло Жеглов от „Експо тийм“:

  • Феновете ще могат не само да видят най-актуалните модели, но и да ги тестват – повече от 100 автомобила за тест драйв ще са налични, голяма част от тях електрически и хибридни.
  • Анкетна карта с награди: освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 4 автомобила с цени от 36 360 до 46 690 лева. Посетителите ще избират измежду Ford Puma, KIA Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208.

Както и: ваучер за гориво на стойност 200 лв. от Shell България; 5000 бонус точки за карта Smart от Shell България; 2 бр. едномесечни предплатени карти за фитнес от Pulse Fitness & Spa; 2 бр. Pandora EYE е GPS, GPRS, LBS GLONASS тракинг устройство

  • Всеки посетител печели едноседмична карта за фитнес от Pulse Fitness & Spa.
  • В помощ с информация, съвети и демонстрации ще бъде и екип на Пътна полиция, оборудван с различни технически средства.

 

Работно време на Автомобилен салон София 2022:

3.06.2022 г. (ден за пресконференции)

От 8:30 ч. до 20:00 ч. за изложители и гости.

на 04-05.06.2022 г., 11-12.06.2022 г /двата уикенда/

за изложители – от 09:30 до 20:00 ч.

за посетители – от 10:00 до 19:30 ч.

от 06.06.2022 г. до 10.06.2022 г. /делнични дни/

за изложители – от 10:00 до 20:00 ч.

за посетители – от 10:30 до 19:30 ч.

 

Цена на входните билети за Автомобилен салон София 2022:

Възрастни Премиерен ден – 35 лв.

Възрастни понеделник-петък – 10 лв.

Възрастни събота/неделя – 12 лв.

Възрастни след 17:00 – 8 лв.

Ученически от 8 г. до 16г. – 6 лв.

Ученически след 17:00 – 4 лв.

Семеен билет 2+2 понеделник-петък – 22 лв.

Семеен билет събота/неделя – 25 лв.

Деца до 7г. – безплатно

Групов билет 5 +(понеделник-петък) /1бр.- 8лв

Групов билет 5 +(събота-неделя) /1бр.- 10 лв

Хора с увреждания – безплатно

–––––––-

Линк към website –  https://sofiamotorshow.bg/;

Линк към Facebook – Автомобилен Салон София 2022;

Линк към Events – Sofia Motor Show 2022;

Линк към Instagram – sofiamotorshow

Прочети още

БЮЛЕТИН №5

Кросоувъри и SUV-та със световна премиера на изложението в София

През последните години интересът към практичните кросоувъри и SUV-та непрекъснато расте и това е напълно обяснимо – все повече хора прекарват много време сред природата, а за това им трябва кола с по-голям клиренс и евентуално задвижване на четирите колела.Така че съвсем нормално е този тип коли да са хит и на Автомобилния салон в София, който отваря врати след броени дни. От 3 до 12 юни в залите на столичния Интер Експо Център ще дебютират изцяло нови кросоувъри и SUV-та, задвижвани от ДВГ, както и обновени версии на вече познати модели. Ще има и световна премиера, с което родният автосалон за пореден път ще се превърне в един от най-значимите автомобилни форуми в Европа.

По-малко от три месеца след като новото Renault Austral беше представено за първи път онлайн, новият технологичен SUV ще направи своя световен дебют на автосалона в София. Посетителите на изложението ще бъдат сред първите в света, които ще се запознаят на живо с новия модел. Новото Renault Austral е технологичен SUV, с иновативен кокпит, в който са интегрирани два големи 12-инчови екрана и 9,3-инчов Head-up дисплей. Моделът предлага нова по-мощна и по-ефективна версия на системата E-TECH Hybrid и два бензинови двигателя с технология mild hybrid.

Също за първи път на световен и европейски форум ще бъде показана и изцяло новата Mazda CX-60. Новият флагман на японците впечатлява с луксозен интериор и авангардни технологии, като се предлага във вариант с Plug-in хибридно задвижване. На щанда на Mazda за първи път ще бъде изложен и обновеният SUV Mazda CX-5 в три нови нива на оборудване – Adventure, Homura и Takumi, които се различават в оформлението на външния дизайн и интериора.

Японските кросоувъри и SUV-та сякаш ще бъдат най-много и на тазгодишния автосалон, защото японците първи откриха нишата за подобен клас автомобили. Създателят на сегмента и обявен за първия кросоувър – Nissan Qashqai, ще бъде изложен в своето трето поколение. Отскоро той се предлага и с иновативна задвижваща система, състояща се от батерия с висока мощност и силов агрегат, интегриран с бензинов двигател и електромотор.

На щанда на Honda за първи път у нас ще бъде представен новият градски кросоувър HR-V, който пленява с елегантен дизайн, просторен интериор и самозареждащ се хибриден агрегат. С този двигател и с автоматична трансмисия, новата Honda HR-V харчи едва 4,1 л/100 км в градски цикъл.

За първи път посетителите на изложението ще видят и най-малкия кросоувър на пазара – Toyota Aygo X. Новият модел е кросоувър в А-сегмента с дължина от едва 3,70 метра. Моделът е разработен и се произвежда в Европа за да отговори на стила на живот и потребностите на клиентите в големите европейски градове.

Suzuki също ще заложи на гама от високопроходими и хибридни модели, като новост е кросоувърът S-Cross, оборудван с бензинов турбодвигател, електромотор, автоматична трансмисия и задвижване 4х4 с четири режима на работа. Другата премиера на щанда на Suzuki ще бъде новият Plug-in хибриден SUV Suzuki Across, който има електрически пробег до 75 км.

Японската марка Subaru ще представи на автосалона новия голям кросоувър Outback, както и обновения Forester, моделна година 2022. И двата модела на Subaru залагат на двигателя Boxer и системата AWD за симетрично задвижване на всички колела.

Корейската марка Kia ще покаже за първи път у нас новото пето поколение на компактния SUV Sportage, който се предлага с бензинови и дизелови турбомотори, и с хибридно и Plug-in хибридно задвижване. Също от далечната Южна Корея у нас ще дойде една от премиерите на автосалона- електрическият SUV SsangYong Korando e-Motion. На щанда на официалния вносител „Ратола” ще дебютират и обновените SUV-модели Tivoli, XLV и Korando.

Марката Haval, част от китайската компания Great Wall Motors, ще покаже два нови модела от SUV-гамата – компактния Haval Jolion и третото поколение на бестселъра Haval H6, които изненадват приятно със стилен дизайн с нова шестоъгълна решетка.

Френският лъв Peugeot ще покаже обновените кросоувъри 3008 и 5008. На щанда на Citroen посетителите ще могат да видят детайлно обновените кросоувъри C3 Aircross и C5 Aircross. Френската марка DS Automobiles ще покаже първия си кросоувър DS 4, обявен за най-красив автомобил на 2022 г. на фестивала Automobile International.

Dacia ще представи специалната лимитирана серия Duster Extreme, която се отличава с добавени оранжеви детайли в екстериора и интериора. За задвижването на Dacia Duster Extreme се предлага и новия 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател TCe 1.0 ECO-G 100, работещ фабрично както на бензин, така и на газ пропан-бутан.

На щанда на Opel ще дебютира обновеният SUV Grandland с новото модерно и ярко лице на Opel Vizor, а компания ще му прави второто поколение на градския кросоувър Opel Mokka.

От Skoda за първи път ще покажат обновените кросоувъри Kamiq и Kodiaq, които се отличават с нова визия на предната и задната част, по-богато оборудване в интериора и множество практични и рационални решения и аксесоари от гамата Simply Clever.

Най-голям избор от всякакви SUV и кросоувъри ще предложи марката Volkswagen, като на щанда посетителите ще могат да се запознаят отблизо с изцяло новия компактен кросоувър Taigo, както и с основно обновените SUV-та T-Roc и Tiguan.

Прочети още

БЮЛЕТИН №4

За всекиго по нещо – моделите с традиционни каросерии също ще имат подобаващо присъствие на Автосалон София 2022

Тенденциите в съвременната автомобилна индустрия са очевидни. По отношение на задвижването стремежът към хибридизация и електрификация става все по-ясно изразен, а при каросериите – SUV и кросоувър моделите непрекъснато увеличават пазарния си дял, докато някои от класическите автомобилни форми стават все по-голяма рядкост. Това обаче съвсем не означава, че традиционните категории такива, каквито ги познаваме, са на изчезване. Вярно е, че например седаните в последно време остават приоритет основно за висшия и луксозния клас, поне така изглеждат нещата на Стария континент. За сметка на това моделите с каросерии тип хечбек и комби все още имат сериозен процент привърженици и клиенти, поради което не е чудно, че тези автомобилни „породи” ще бъдат подобаващо застъпени и сред експонатите на автомобилното изложение в София, което отваря врати на 3 юни.

Opel например ще покаже за първи път пред родната публика дългоочакваното ново издание на своя изключително популярен автомобил от компактния клас – Astrа. Моделът се отличава с революционно нов дизайн, има едни от най-модерните като технология светлини в своя сегмент от пазара и за пръв път в историята си, освен с бензинови и дизелови двигатели, е наличен и с plug-in хибридно задвижване.

Peugeot от своя страна ще могат да се похвалят с третото издание на компактния хечбек 308, който между другото използва същата технологична платформа на концерна Stellantis, на която се базира и новата Astra на Opel. Френският модел също може да се похвали с богата и разнообразна гама от бензинови и plug-in хибридни задвижвания. За радост на българските почитатели на френския лъв моделът все още предлага и версии с ефективните си дизелови мотори. Но не за дълго – приблизително още година и половина ще продължи тяхното вграждане. Най-интересната новост при Peugeot 308 обаче ще бъде премиерното представяне пред българска публика на особено популярната комби версия на модела. Очаква се и премиерата на елегантния седан DS 9 – флагманът в гамата на елитната френска марка, който издига безопасността и комфорта на качествено ново ниво.

Звездата на щанда на Skoda ще бъде новата Fabia, която наскоро беше избрана за „Кола на годината” в България от журито на Прес Авто Клуб България. Типично за чешката марка, моделът предлага изключителна функционалност и оптимално съотношение между цена и качества.

Мото-Пфое ще зарадва родната публика с премиера на основно обновения Ford Fiesta, който идва на пазара с освежена визия, модернизирана техника и по-ефективни задвижвания. Очаква се на автосалон София 2022 да бъде показан и фейслифтът на един от най-продаваните модели в световен мащаб – Ford Focus.

Няма да бъде забравена и още една интересна категория – тази на семейните ванове. Тук задължително трябва да отбележим една от особено интересните новости сред експонатите на автомобилния салон в Интер Експо Център – Dacia Jogger, който изглежда модерно, предлага куп хитри решения и идеи и категорично е най-достъпният 7-местен автомобил на пазара.

Прочети още

Официални партньори Official partners


Официален медиен партньор Official media partner


Партньори Partners