БЮЛЕТИН №18

Посетител на „Автосалон София 2019“ си тръгна с чисто нова кола!

Столичанин спечели Volkswagen T-Cross от изложението

Най-голямото автомобилно събитие за годината в България – „Автосалон София 2019“, приключи с най-приятната част, а именно – раздването на наградите. Най-голямата от тях – чисто нов автомобил, спечели Златко Турлаков от София. Той посети салона в последния му ден и си избра Volkswagen T-Cross.

Самите награди бяха изтеглени от малки деца в присъствието на посетители на салона, както и на специална комисия, в която влизат представители на фирмите-изложители, както и на организаторите. Освен нов автомобил бях изтеглени и още 6 награди.

„Много съм щастлив, защото съм голям фен на автомобилите, особено на германските марки. Не пропускам автомобилно изложение, самият аз, въпреки че съм програмист по професия, смятам, че разбирам от тази материя. Често ремонтирам по-стари коли и може да се каже, че това ми е хоби“, заяви щастливият победител.

Ето и всички победители от „Автосалон София 2019“:

  • Лек автомобил – Златко Турлаков
  • 25% отстъпка за боя за цялостно боядисване от фирма „Лазурит“ – Светослав Кръстев
  • Зимни продукти за автомобил от фирма „Бомар“ – Тони Иванова
  • Карта за фитнес за една година от фитнес-салон „Некст Левъл“ – Николай Иванов
  • Ваучер за гориво на стойност 200 лв. от Shell България – Ирена Цветкова
  • 5000 бонус точки за карта Smart от Shell България – Цветелин Колев
  • Самолетна екскурзия в Италия или Испания за двама от туристическа агения „Бохемия“ – Даниела Колчакова

Прочети още

БЮЛЕТИН №17

Mercedes-Benz с премиера на „Автосалон София 2019“

Представителят на марката показа обновения V-Class

Най-голямото автомобилно събитие за годината в България – „Автосалон София 2019“, върви към края си, като интересът към него става все по-голям. Броят на премиерите на нови модели се увеличи с още една, след като Mercedes-Benz показа за първи път пред публика в България обновения си миниван V-Class.

Моделът е получил козметични изменения по екстериора, нов двигател и трансмисия, както и модерни асистиращи електронни системи. Новостите във външния вид включват решетка на радиатора с променена форма на въздуховодите, както и нови джанти с размер от 17 до 19 инча. Базовата версия на модела вече ще се предлага със сив „металик”, а като опция са достъпни два нови цвята – „стоманено сив” и „червен хиацинт”.

В салона на минивана са се появили различни прибори, променена е и формата на дефлекторите на вентилационната система. За V-Class вече ще се предлагат 6 варианта на оформление на интериора с кожа или плат, като се добавят декоративни елементи от карбон, дърво и полиран алуминий.

В гамата двигатели на обновения Mercedes-Benz V-Class е включен 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра OM 654 в три варианта на мощност – 163, 190 и  239 к.с. При интензивно ускорение версията V 300d с най-мощния вариант на двигателя ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди. Максималната скорост при модела си остава 220 км/ч.

В стандартното оборудване на V-Class влиза функцията Crosswind Assist, която забавя въртенето на колелата при силен насрещен вятър. Освен това има система за внезапно спиране, която разпознава пешеходци и неподвижни обекти, както и система, която автоматично управлява дългите светлини.

Но може би най-впечатляващото нещо в интериора са луксозните кресла с възможност за перонализаиявъв всички посоки, функции за масаж, отопление и вентилация, музикална система Burmester с 15 високоговорителя, субууфър и мощност от 640 вата, хладилно отделение и 10-инчови мулти-функционални екрани за задните места.

Премиерата на модела е само едно от събитията от последните дни, което предизвиква интерес на посетителите. Компаниите, предлагащи своите автомобили на салона, отчитат увеличение на продажбите, като някои от експонатите вече имат табела с надпис „Продадено“. Това обаче не означава, че колите са свършили, а желаещите имат още ден на разположение, за да дойдат и да ги видят. А също така и да ги карат, тъй като 150 автомобила са предвидени за тест-драйв и все още са на разположение за пробни шофирания.

Прочети още

БЮЛЕТИН №16

Награди на четири колела очакват посетителите на Sofia Motor Show 2019

„Автосалон София 2019“ продължава под пълна пара – след силно посетени делнични дни, всъщност предстои най-интересното и най-вълнуващото. Продажбите на нови коли вървят отлично за фирмите, но все още трябва да се финализират немалко сделки в последните два дни. Ясно е, не всеки отива на изложението, за да си тръгне с чисто нова кола, но дори и хората, които просто искат да се насладят на най-новите тенденции в индустрията, могат да си тръгнат с една от многото награди. Междувременно, 150 коли остават на разположение за тест драйв.

Един от гостите на автосалона ще има невероятния шанс да спечели голямата награда – чисто нов автомобил. Изборът е между 12 коли на стойност от 24 990 до 62 755 лева. Моделите, между които участниците в традиционната игра могат да избират, са Citroën C3, Ford EcoSport, Haval H6, Honda Jazz, Kia Ceed, Mahindra KUV100, Peugeot 308, Skoda Scala, SsangYong Tivoli, Toyota Yaris, Volkswagen T-Cross и DR 3. За участие в играта е достатъчно посетителите да попълнят отрязъка от анкетната карта и да я пуснат в обособените за целта места.

 

Освен голямата награда, няколко от присъствалите на изложението ще спечелят автомобил, предоставен им за няколко дни. Петима посетители ще си тръгнат с тест-драйв с возилото, с което са се снимали. Трима пък ще спечелят ваучер за гориво на стойност 50 лева от Shell, а двама ще получат аксесоари от фирмите изложители.

Незабравим уикенд с електрическия градски автомобил BMW i3s ще зарадва един от посетителите. Наградата е предоставена от BMW България. Освен това, за участниците в играта на BMW България са предвидени още три награди – комплект чаши BMW и тефтер с химикалки и термо чаша MINI.

Един от посетителите, участвал в играта на Moto-Pfohe Rent a Car, ще спечели уикенд приключение с новия Jaguar E-Pace с пълен резервоар. Първият компактен SUV на Jaguar е уникално съчетание на впечатляващ външен вид, пъргавина и динамично шофиране.

Всеки посетител, който си направи селфи със страхотното Suzuki Swift Hybrid и го изпрати като коментар, ще участва за наградата уикенд с хибридния автомобил. Пробното шофиране с машината ще се проведе до 30 ноември 2019 г., без ограничение в пробега.

Цели две награди ще има и от официалния представител на Škoda – Еуратек, който дава възможността на двама посетители да спечелят един цял уикенд с новия Skoda Kamiq. Печелившият късметлия ще бъде обявен на 22 октомври на страницата във Facebook на Škoda Bulgaria.

Голям интерес на щанда на Top Rent A Car Bulgaria предизвиква изложеният автомобил Tesla Model S 75 D, а голямата награда там е 5-дневен безплатен наем на електрическия луксозен модел. По случай 25-годишия си юбилей пък, компанията за бои и авторепаратура Лазурит 94, ще връчи на един късметлия ваучер за 25% отстъпка за готова боя комплект Glasurit. 

Поради големия интерес към зоната на „Пътна полиция“ през първия уикенд на изложението, служителите на Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР ще задоволят любопитството на изкушените от техниката за контрол. При желание на всеки посетител може да бъде направена проверка за нарушения и глоби в системата на КАТ, както и да му бъде връчен електронен фиш. Служителите ще дават и информация как да постъпят хората, ако вече са платили глобата, но тя все още фигурира като неплатена в системата на МВР. Ще бъдат изложени всички видове камери и техника за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя. Също така посетителите ще могат да се информират как се правят дистанционно справки за оставащите контролни точки и електронните фишове.

Прочети още

БЮЛЕТИН №15

Кросоувъри за всеки вкус и джоб дебютират на „Автомобилен салон София 2019”

През последните години автомобилите с повишена проходимост и увеличен просвет станаха най-популярният клас и вече всички марки имат в гамата си такива модели. Наричани в миналото всъдеходи или „джипове”, днес тези коли са популярни с модерни имена като кросоувър или SUV (Sport Utility Vehicle). Очаквано на „Автомобилен салон София 2019” могат да се видят, тестват и закупят десетки подобни модели, буквално за всеки вкус и джоб, на цени от 20 000 лева до над половин милион лева.

Най-достъпният кросоувър на изложението се предлага от индийската марка Mahindra. Той се казва KUV100 и цената му започва от 20 490 лева. Обновеният градски кросоувър KUV100 е с компактни размери и учудващо просторен салон, но вече е оборудван с подобрен 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател с увеличена до 87 к.с. мощност. Индийската марка Mahindra предлага и голям всъдеход със 7 места, наречен XUV500. Фейслифтът му е с обновени фарове с двойна линия, хромирани елементи и дневни LED светлини.

дин от най-интересните кросоувъри на автосалона идва от Южна Корея. Това е изцяло новото поколение на Korando на най-старата южнокорейска автомобилна марка SsangYong. Все още моделът е с конвенционални двигатели, но следващата година идва и хибридна версия, която ще бъде последвана от изцяло електрически вариант. Изцяло новото поколение Korando е най-технологичният автомобил на SsangYong досега и предлага куп системи за сигурност и функции за автономно шофиране. Задвижва се от 1,6-литров турбодизелов агрегат с мощност 136 к.с. и 1,5-литров бензинов турбомотор. В гамата остава и  2,0-литров атмосферен бензинов агрегат. Системата 4х4 има и блокаж на диференциала. На щанда на официалния вносител на SsangYong – „Ратола”, посетителите могат да видят също последното поколение на всъдехода Rexton G, както и успешния му предшественик Rexton W, кросоувърите Tivoli и XLV, а в зоната за тест-драйв ги очаква изцяло новият пикап Musso. „Ратола” са предоставили и най-скъпата кола за награда в томболата на автосалона – Tivoli 4×4 с всички екстри на цена 62 755 лева.

В София на щанда на китайската марка Haval на разположение са новите модели на кросоувърите F7X, H6, H2 Facelift и H9. Характерно за всички тях е, че са проектирани да се харесат на европейските потребители, екипирани са с богато оборудване и се задвижват от модерни турбодвигатели. На българския пазар SUV и кросоувърите на марката Haval се предлагат на много атрактивни цени и със специални търговски условия, което ги прави изключително конкурентни на утвърдените европейски и японски брандове. За първи път се появява и марката за електрически автомобили на Great Wall Motors – ORA. От нея посетителите могат да видят модерния кросоувър ORA IQ, който разполага с впечатляващ автономен пробег от 400 км при пълен заряд на батерията.

Напълно нова за българския пазар е и марката DR, основана преди повече от 50 години. През 80-те се налага в Италия и Европа като водеща за продажба на автомобили на най-престижните западноевропейски марки чрез мрежа от собствени дилъри. Паралелно с търговската си дейност, в същия период DR се занимава активно с проектирането и производството на състезателни автомобили. През 2006 г. DR успява да направи първия си автомобил – DR5, благодарение на който влиза в редиците на италианските автомобилни производители. След като произведе и пусна на пазара в Италия SUV DR5, както и други модели, сред които малки градски автомобили, миниванове и компактни кросоувъри, през 2018 г. DR лансира изцяло нова гама. Днес, след като затвърди позиции си на италианския пазар, DR започва разширяването си с нова гама от SUV и кросоувъри с атрактивно съотношение цена-качество. DR навлиза на европейския пазар с изцяло нова гама високопроходими модели – DR3, DR4, DR Evo5, DR6 и DR3 EV – електрически прототип, който ще се продава от 2020 г. Стартовите цени са от 29 290 лева, а най-големият модел DR6 е на цени от 39 390 лева. За допълнителна система за пропан-бутан цената на бензиновата версия на всеки модел се увеличава с 1800 лева, а за инсталация на метан – с 3100 лева от цената на пропан-бутановата версия.

Чешката марка Skoda има повод за двойна доза оптимизъм, тъй като на „Автомобилен салон София 2019” представя изцяло новия хечбек Scala, както и новия компактен кросоувър Kamiq, който се позиционира под по-големите си братя Karoq и Kodiaq. На щанда на Skoda в столичния „Интер Експо Център” посетителите могат да видят и модернизираната версия на Skoda Superb във високопроходимата версия Superb Combi Scout със система 4х4 за задвижване на всички колела. Цената на изложената модификация с богато оборудване е 68000 лв., което за пореден път потвърждава факта, че чехите предлагат едно от оптималните съотношения качество-цена. Изложеният на щанда Kodiaq е в най-динамичната си версия RS с 2,0-литров турбодизелов двигател с мощност 240 к.с.

Един от най-красивите кросоувъри посетителите могат да видят на щанда на Mazda, където е изложена новата Mazda CX-30, изградена на базата на новата Mazda 3. Японската компания позиционира новия кросоувър между двата успешни модела CX-3 и CX-5. Mazda CX-30 е ориентирана към младата аудитория и компанията очаква да привлече клиентите, които искат да купят ярък и стилен автомобил. Предлага се с богата гама от комбинации – с два бензинови двигателя и един дизелов, както във версии с предно предаване, така и със задвижване 4х4, с 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична скоростна кутия. Базовото ниво на оборудване е много богато, а цените започват от 45 980 лева. Със същия революционен двигател SkyActiv-X, който съчетава силата на бензиновия мотор и ефективността и ниския разход на съвременен дизелов агрегат, дебютира и новата Mazda 3 във варианти хечбек с 5 врати и седан. Новата Mazda 3 може да се поръча с нова система за задвижване на четирите колела 4х4, при която има сериозно намаляване на загубите на въртящ момент. Най-вълнуващата премиера на щанда на Mazda на изложението в София е двуместният роудстър MX-5 в своята лимитирана версия от 3000 екземпляра, наречена 30th Anniversary Edition, посветена на 30-ата годишнина от появата на модела. 3 бройки от юбилейната версия са предназначени за България.

Друг японски гигант – Honda – представя новия кросоувър CR-V във версия Hybrid, както и бензинов вариант, чието ново поколение вече е налично и със 7-местна конфигурация. Посетителите на най-големия автомобилен форум на България могат да видят и обновения Jazz, десетата генерация на Civic във версии хечбек и седан, фейслифтът на HR-V и най-новите мотоциклети CB500F, CBR650R и SH 150.

Една от важните премиери на автосалона е на щанда на Peugeot, където е изложен новият напълно електрически градски хечбек Peugeot е-208. Освен електрическата версия, новото Peugeot 208 може да се види и в конвенционалната си модификация с бензинов двигател. Посетителите могат да се насладят и на новото Peugeot 508 във версиите седан и комби, което беше избрано за „Кола на годината в България” за 2019 година. Компания на леките коли прави многофункционалният автомобил на годината Peugeot Rifter, който се предлага в пътнически версии с 5 или 7 места.

На щанда на „София Франс Ауто” се появява и още една марка – DS Automobiles –  премиум марката на PSA Group. Втората генерация на моделите DS съчетава изтънченост и модерни технологии. Марката DS лансира гама от 6 автомобила, като на автосалона са показани кросоувърите DS 7 Crossback и DS 3 Crossback, предлагани в електрифицирани версии E-Tense.

Другата френска марка – Citroën – също показва цялата си обновена моделна гама. Всички модели се отличават с дързък дизайн и изключителен комфорт, плод на 100-годишния опит в тази сфера. Citroën показва новия флагмански кросоувър Citroën C5 Aircross, който през 2020 г ще предложи и хибридна версия, както и бестселърът C3, новият C4 Cactus, първият кросоувър в гамата C3 Aircross и новият Berlingo, носител на престижната награда International Van of the year 2019. Най-големият експонат на щанда на Citroën е пътническият миниван SpaceTourer Business Lounge, който се предлага в три дължини и е отличен избор за семейства, за споделени пътувания и за хора, работещи в сферата на транспортните услуги.

Един от най-вълнуващите щандове на Sofia Motor Show и тази година безспорно е експозицията на италианските марки AbarthAlfa RomeoFIAT и перлата Maserati. Посетителите могат да се насладят на вълнуващия спортен градски мъник Abarth 595 Competizione, който е предназначен за хората, търсещи съчетание между неподправено изпълнение, микро размери и чист адреналин. Стилният седан Alfa Romeo Giulia пленява с италиански дизайн и е способен да задоволи всяко желание и прищявка. Кросоувърът Alfa Romeo Stelvio има всички необходими качества на първокласен SUV и предизвиква несравнима емоция при шофиране. Най-спортният модел на Alfa Romeo е двуместният роудстър 4C Spider, станал популярен като „бейби” Ferrari. Уникалният роудстър не само привлича погледите със същинската красота и сочен механичен звук от двигателя, но за радост на феновете се предлага и за тестване по време на изложението. Марката Maserati е представена с три модела – спортното купе GranTurismo, бизнес лимузината Quattroporte с 4 врати и 4 места, както и първия кросоувър Levante, който предлага върховна комбинация от представяне на пътя с офроуд способности. На щанда на FIAT са изложени обновеният кросоувър 500X Cross, хечбекът Tipo и модерната Panda 4×4, съчетаваща размерите на компактен модел с проходимостта на истински всъдеход.

Една от водещите компании в областта на зарядните станции за електрически коли ABB също е на изложението в София и то със специална мисия. Станциите на фирмата осигуряват енергията за задвижване на електромобилите, които са достъпни за тест-драйв от посетители и потенциални клиенти. Мрежата от станции на ABB в България в момента включва 32 обекта, като още 8 са планирани в близкото бъдеще. Поддръжката на тези колонки е денонощна, седем дни в седмицата. Станциите са от типа Terra 54 с единичен, двоен или троен 50-кВ изход и поддържа стандартите CHAdeMO, CCS и Type 2AC.

Прочети още

БЮЛЕТИН №14

Множество новости от всички класове на Автосалон София 2019

За никого не е изненада, че щандовете на премиум марките се радват на най-голям интерес от страна на публиката на “Автосалон София 2019”. Което е и съвсем оправдано, тъй като всеки от представените на изложението елитни брандове може да се похвали с впечатляваща експозиция от модели. На следващите редове ще ви разкажем съвсем накратко за най-съществените новости от Audi, Mercedes, Lexus в рамките на Sofia Motor Show 2019.

На изложбената площ на Audi голямата премиера е тази на новото издание на модела A6 Allroad Quattro, който със своя увеличен клиренс, пневматично окачване и система за двойно предаване съчетава комфорта, пътното поведение и елегантността на комби с функционалността на SUV. Появил се на пазара за първи път през 1999 година, през 2019 година Audi A6 Allroad Quattro вече е в своята четвърта генерация и празнува 20-годишен юбилей. Не по-малко интересни експонати на щанда на марката с четирите пръстена на емблемата са динамичните дизелови TDI модели SQ5, SQ7 и SQ8, представени за първи път пред родната публика, расовият спортист RS 5 Coupe и, разбира се, първия изцяло електрически автомобил на фирмата – Е-Тron.

Mercedes от своя страна също може да се похвали с премиера от огромно значение за марката – един от най-луксозните всъдеходи в съвременното автомобилостроене – GLS. Моделът предлага най-доброто от марката по отношение на технологиите и в зависимост от желанието на клиента може да бъде поръчан в изпълнения с шест или седем места в интериора. Голям интерес предизвикват също така фейслифта на GLC и новите поколения на GLE и CLA. Несъмнено една от звездите на щанда на Mercedes e G63 AMG, който, както с визията си, така и с техниката се нарежда сред най-впечатляващите свръхмощни всъдеходи в света.

Японската марка Lexus успя да докара за софийското изложение фейслифта на своя голям SUV модел RX съвсем скоро след официалния му дебют. Важни за пазарното представяне на марката у нас са и новите модели ES 300h и UХ 250h. Седмото поколение на седана от D-сегмента ES от своя страна е първото издание на модела, представено на пазарите в Европейския съюз и България.

Както може да се очаква, при производителите на по-масови автомобили също има цяла армада от новости, като тук накратко ще ви запознаем с тези от марките Volkswagen, Toyota, Hyundai, Mitsubishi, Suzuki и Jeep.

Освновен акцент на щанда на Volkswagen e фейслифт версията на един от най-продаваните модели от среден клас в Европа – Passat, който е представен като седан и комби Variant. Наред с модернизираната си техника, автомобилът може да се похвали и с още по-рафиниран дизайн. Друг интересен експонат е модификацията V8 TDI на Touareg, който със своите 421 конски сили и 900 Нм има под предния си капак един от най-внушителните дизелови двигатели на пазара. На другия край на спектъра по мощност, но пък отличаващи се с изключителна ефективност изпълненията TGI със задвижване на метан на основата на Golf Variant и Caddy.

Toyota залага на новото поколение на своя бестселър Corolla, който е показан и в трите си каросерийни изпълнения – хечбек, седан и комби. В ново издание са и моделите RAV4 и Camry – последният се завръща на европейския пазар след дълго отсъствие и впечатлява с модерна хибридна задвижваща технология, изискан дизайн и впечатляващо съотношение цена-качество. Нова е и версията Plug-in хибрид на Prius.

Hyundai може да се похвали с премиерната за България обновена версия на Ioniq. Моделът може да бъде поръчан в изцяло електрическа версия, самозаряден хибрид и Plug-in хибрид. Нова е и модификацията Hybrid на компактния SUV модел Kona.

Mitsubishi показва на софийското изложение фейслифта на своя компактен SUV – ASX, който е третият най-продаван модел на марката. Изненадите обаче не свършват дотук – в тест драйв зоната може да бъде открита (отново премиерно за България) новата генерация на пикапа L200.

Основната тежест при Suzuki тази година се пада върху постепенното въвеждане на технология от типа мек хибрид в цялата европейска гама на марката. Хибридната технология на Suzuki комбинира интегриран стартер-генератор и литиево-йонна батерия. Показаните на щанда Swift и Ignis вече са оборудвани с леката и компактна хибридна система.

Eдно от големите имена в света на всъдеходите – американската компания Jeep, показа за пръв път пред българска публика обновения модел от среден клас Cherokee.

И още нещо интересно и цветно във входната част на Интер Експо Център – това е щандът на партньора на софийския автосалон – фирма Лазурит 94. Това е българският партньор на химическия гигант BASF-Glasurit, който вече четвърт век пренася в нашите сервизи цветове и иновативни технологии за авторепаратура. Днес символът на автобоите – Папагалът – е добре познат на всички в бранша с първокласното си качество. Към цветовите решения от Лазурит 94 добавят  оборудване и технологии, предлагат интегрирани услуги за автосервизи, оптимизират ефективността и процесите, внедрявайки цялостни решения за тях, провеждат специализирани обучения и предлагат консултантски услуги за всички участници в авторепаратурния процес – автобояджии и автокаросерийни специалисти, мениджъри или собственици на автосервизи и др.

Днес, 25 години след създаването си, Лазурит 94 вече разполага с най-модерен, лицензиран от BASF, международен тренировъчен център, благодарение на който специалисти  от цяла Югоизточна Европа оптимизират и подобряват работата си.

Специално за посетителите на Автомобилен салон София тази година има и изненада – Satajet X 5500 Hippie – бутиков дизайн на последния автобояджийски пистолет. Супер иновативната технология този път е облечена с грабващ окото дизайн, който има и колекционерска стойност.

 

Прочети още

БЮЛЕТИН №13

„Автосалон София 2019“ стартира със световна премиера

„Автосалон София 2019“ стартира с огромен интерес от феновете и това е напълно разбираемо с оглед на изложените в „Интер Експо Център“ автомобили. Някои от тях за първи път се показват пред публика не само в България, но и в Европа, че даже и в света.

Световната си премиера отбелязва Nissan Juke, който беше показан само на снимки по-рано тази есен. Японската марка пропусна автосалона във Франкфурт, така че именно София е мястото, където Juke може да бъде видян за първи път на живо. Моделът е разработен за пазара в Европа и трябва да продължи успехите на предшественика си, от който за 10 години бяха продадени над 1 млн. бройки.

Задвижването на новия Juke става с 1,0-литров, 3-цилиндров турбо-двигател, съчетан със 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична трасмисия от нов за марката тип – с двоен съединител. В Nissan наблягат и на модерно оборудване, като залагат най-вече на системата за полуавтономно управление Nissan ProPILOT, както и на NissanConnect  – иновативна система за информация, развлечение и навигация, с възможност за актуализация в реално време.

Премиера за България отбелязва бестселърът на Renault – компактният хечбен Clio. Това е най-успешният модел в историята на френската марка, като до момента от него са продадени 15 млн. бройки. Новата генерация идва с вертикално позициониран и най-голям в класа си информационен екран/таблет, както и с изцяло дигитално контролно табло. Моделът има напълно нов интериор, а обемът на багажника е увеличен до 391 литра.

На огромен интерес се радват и експонатите на BMW. Тук премиерата за България е на новото BMW Серия 1, което беше обявено за революционно в историята на марката, тъй като вече е с предно предаване. В „Интер Експо Център“ е изложена модификацията 120d xDrive, която се задвижва от 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, с мощност 190 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага значително повече място при почти идентични размери. Увеличението засяга най-вече пространството за пътниците на задните седалки, както и обема на багажника.

Посетителите на салона се радват и на две нови модификаии, разположени на върха на гамата – М8 кабриолет и четиривратата версия на Серия 8 – Gran Coupe. Те се задвижват от най-мощния сериен мотор на марката – 4,4-литров V8 двигател, който в стандартния си вариант развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч за М8 отнема 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package максималната скорост стига до 305 км/ч.

Със сериозна мощност може да се похвали и новият Range Rover Sport SVR, който е също е сред привличащите внимание експонати на изложението. Луксозният кросоувър има 575 к.с., осигурявани от V8 двигател. Това е най-бързият Land Rover, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 сек. и развива максимална скорост от 280 км/ч.

Редом с него е изложен и първият електрически модел на марката Jaguar. Това е кросоувърът I-Pace. Той предлага пробег от 470 км, ускорява от 0 до 100 за по-малко от 4,7 секунди и се зарежда за 40 минути от бърза зарядна станция.

Сред марките, представени от „Мото Пфое“, е и Volvo, която залага на новото поколение на седана S60. Инженерите на шведския бранд го наричат „Най-добрият спортен седан в историята на Volvo“, като той идва и с хибридно задвижване.

Дебют за България отбелязва и новият компактен кросоувър на KIA – XCeed. Той се отличава от стандартния Ceed по увеличения зо 184 мм пътен просвет, както и по по-високо разположените места в салона. Обемът на багажника е 426 литра, като при свалени задни седалки той достига 1378 литра. KIA XCeed се предлага с бензинови турбомотори с обем от 1,0 до 1,6 литра, които развиват съответно от 120 до 204 к.с. Ще има и версии с 1,6-литров дизел, развиващ 115 или 136 к.с. Най-слабият бензинов агрегат се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия, за останалите е предвидена и 7-степенна автоматична трансимисия с два съединителя.

Другата премиера на корейците в София е на новата KIA e-Soul. Това беше първият електрически модел на компанията, а сега ще видим и неговата нова генерация. Основната промяна в случая е в батерията, чийто капацитет е увеличен до 64 кВт/ч. Това ще осигури на електромобила пробег от над 450 км, което е два пъти повече от досега. Мощността на електрическия мотор си остава 204 к.с.

Дебют за България записва и новата марка Cupra. Доскоро така се казваше спортното подразделение на SEAT, но вече под това име се подвизава нов автомобилен производител. Неговият първи модел е кросоувър, оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Спортният кросоувър разполага със система за задвижване на четирите колела 4Drive, като ускорява до 100 км/ч за 7,0 секунди

SEAT също показва своя най-нов модел – Tarraco. SUV-автомобилът е обоудван с 2,0-литров дизел с мощност 190 к.с., като той рабои със система за задвижване на четирите колела 4Drive, както и с автоматична скоростна кутия със 7 предавки.

Премера за България отбелязват и в Opel. Там акцентът е на изцяло електрическата Corsa, която е първият модел на ток за германската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВт/ч. С едно зареждане електромобилът изминава до 330 км, измерени по новия цикъл WLTP. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8,1 секунди. Редом с него e изложена стандартната версия на модела, като в София тя е в ниво на обоудване GS Line. Под капака на този автомобил е разположен 1,2-литров турбомотор с три цилиндъра, развиващ мощност от 130 к.с. С него тази Corsa вдига 100 км/ч от място за 8,7 секунди.

Компанията представя официално в София и първия си плъг-ин хибрид – Grandland X PHEV. Той е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател и два електромотора, като съвкупната мощност на задвижващата система е 300 к.с. Скорост от 100 км/ч след натискане на газта се достига след 6 секунди, а батерията с капацитет 13,2 кВт/ч позволява пробег само на ток от 51 км.

Subaru също записва премиера, като това е новото поколение Forester. То е оборудвано с най-новата задвижваща система на Subaru – e-BOXER. Тя съчетава 2,0-литров хоризонтално разположен бензинов двигател с директно впръскване с 80% нови компоненти, електрически мотор и специално разработена трансмисия Lineartronic. Системата Subaru e-BOXER контролира разпределението на мощността между бензиновия двигател и електрическия мотор в зависимост от условията на движение и предлага три режима на работа: Engine driving (Задвижване с двигателя), EV (Електрическо задвижване), Motor Assist driving (Задвижване с подпомагащ електрически мотор).

Прочети още

БЮЛЕТИН №12

„Автосалон София 2019“ стартира на максимални обороти

Близо 20 000 души посетиха изложението само за пържите 2 дни – събота и неделя.

Огромен интерес отчитат организаторите на „Автосалон София 2019“ още на старта на изложението, което беше открито в събота, 12 октомври. То ще продължи до края на седмицата. През първите два дни близо 20 000 души посетиха „Интер Експо център“, за да видят изложените автомобил и да тестват някой от 150-те предложени модели.

И докато в събота повечето от посетителите бяха с билети, закупени по-рано онлайн, то в неделя пред входа на изложението, още преди да отвори врати, се бяха извили големи опашки от желаещи. По всичко личи, че през тази година автосалонът ще подобри рекорда по посещение от предишното, когато за 10-те дни през изложбените зали минаха над 55 000 човека. Сега амбициите на организаторите са бройката да надхвърли 60 000.

Част от посетителите се възползваха от възможността да тестват автомобилите, предоставени от компаниите-изложители. Броят на тези коли е 150, като те не спряха да въртят километри през двата дни. В салона също беше пълно с хора, като търговците бяха сред най-заетите, тъй като някои от посетителите бяха дошли не само да гледат, но и да купуват.

Очаква се, че през седмицата интересът към продажбите дори да се увеличи, защото тогава ще дойдат предимно хора, които имат интерес към покупка на нов автомобил. В по-спокойна обстановка те ще могат да огледат експонатите и съответно да направят своя избор. В работните делници салонът ще бъде привлекателна точка и за всички, чийто бизнес е свързан с колите.

Самата седмица стартира със запомнящо се събитие – една от компаниите, които участват в салона, отбелязва своята 100-годишнина. Това е френският производител Citroen, който у нас е представен от „Автомотор Корпорация“. Компанията отчете, че за 26 години, откакто е на българския пазар, е реализирала повече от 36 000 продажби.

Настоящата гама на френската марка също е доста интересна за посетителите, като само за първите два дни от изложението – събота и неделя, бяха продадени 10 автомобила. По предварителна информация общата бройка, реализирана от всички марки, е приблизително 120.

Прочети още

БЮЛЕТИН №11

„Автосалон София 2019“ – най-скъпите и най-достъпните експонати

Плюс петте нови марки за България и пет от електрическите автомобили

Изборът на нов автомобил ще стане още по-труден, ако посетите „Автосалон София 2019“. Изложението предлага автомобили от всички класове, което означава и цени от голям диапазон. Представяме ви по 5 предложения в различни категории, като умишлено са избегнати модели от една и съща марка.

Петте най-скъпи модела

Rolls-Royce Culinnan (500 00 лева)

Луксозната марка прави своя дебют на българското автомобилно изложение, при това с впечатляващия си SUV. Това е най-скъпият модел в този клас, като базовата му цена е 250 000 евро, но нито един клиент не се ограничава само с нея, а добавя всевъзможни екстри, които добавят сериозна сума.

Mercedes-AMG GT Coupe R  Pro (477 220 лева)

Няма как да минем и без спортното подразделение на марката. То е представено с няколко автомобила, като най-впечатляващият е именно четиривратият GT 63 S. Под капака му има V8 двигател с две турбини, развиващ 639 к.с. и 900 Нм

BMW M760 Li V12 (434 545 лева)

Топмодификацията на 7-Series генерира 600 к.с. и максимален въртящ момент 800 Нм. Под капака на M760Li работи нов двигател V12 с обем 6,6 литра. Благодарение на ориентираното към задната ос двойно задвижване xDrive и 8-степенната автоматична трансмисия, M760Li ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 сек. При поръчката на M Driver’s Package, няма да има ограничение на скоростта (до 250 км/ч) и ще може да вдигнете 305 км/ч!

Maserati Gran Toursmo Sport (416 000 лева)

Впечатляващото спортно купе има под капака си 4,6-литров V8 двигател, развиващ 460 к.с. и 520 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия, която изстрелва автомобила от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди. Максималната скорост е 288 км/ч.

Range Rover Velar SVAutobiography (304 756 лева)

Lаnd Rоvеr прeдcтaви лимитирaнaтa ceрия Rаngе Rоvеr Vеlаr SVАutоbiоgrаphy Dynаmiс Еditiоn. Мoдeлът e рaзрaбoтeн oт Spесiаl Vеhiсlе Оpеrаtiоns и ce зaдвижвa oт 5,0-литрoв двигaтeл V8 c 550 к.c. и механичен компресор. Нaй-мoщният Vеlаr уcкoрявa oт 0 дo 100 км/ч зa 4,5 ceкунди и мoжe дa дocтигнe cкoрocт oт 274 км/ч.

Петте най-достъпни модела

Citroen C3 (19 770 лв.)

Малкият хечбек се представя отлично на пазара след излизането си, като на автосалона в София се предлага специална версия на тази атрактивна цена. Задвижането в случая става посредством 1,2-литров бензинов двигател с мощност 110 к.с.

Mahindra KUV 100 (20 990 лв.)

Индийският модел е най-достъпният кросоувър от всички представени на автосалона в София. Това е обновената версия на компактния автомобил, като тя е оборудвана с с подобрен 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател с увеличена максимална мощност до 87 к.с. Моторът е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия

Suzuki Swift (26 246 лв.)

Японският производител залага на субкомпактния Swift, който се радва на добро търсене по цял свят. Под капака на хечбека е поставен 1,2-литров бензинов двигател с мощност 95 к.с.

Dacia Sandero Stepway (26 790 лв.)

Румънският модел се представя отлично на пазарите в Европа, като амбициите на марката са той дори да подобри позициите си. Задвижването на тази версия на автомобила става с бензинов двигател с обем 1,0 литър, който развива мощност от 90 к.с.

Fiat Panda (28 751 лв.)

Популярният италиански мъник се радва на сериозно търсене най-вече в родната Италия, но е популярен и на други пазари. На автосалона в София е изложена версията с 1,2-литров бензинов двигател с мощност 69 к.с. Задвижването е към предната ос, а скоростната кутия е 5-степенна механична.

 

Петте зелени модели

Jаguаr I-Pасе

Електрическият SUV ce пoяви прeди oкoлo гoдинa, нo вeчe cпeчeли нaд 70 прecтижни нaгрaди. Първият мoдeл на ток в историята на марката ce зaдвижвa oт двa eлeктрoмoтoрa cъc cъвкупнa мoщнocт 400 к.c. и 696 Нм, кoитo ocигурявaт уcкoрeниe oт 0 дo 100 км/ч caмo зa 4,8 ceкунди. Мaкcимaлнaтa cкoрocт нa I-Pасе e 200 км/ч, a бaтeриитe c кaпaцитeт 90 кВт/ч ocигурявaт прoбeг oт нaд 400 км.

Audi e-tron

Първият електрически кросоувър на Audi дебютира през миналата година, но масовото му производство стартира едва преди няколко месеца. Моделът предлага впечатляващите характеристики от 408 к.с. мощност и пробег от 400 км с едно зареждане на батериите.

Opel Corsa-e/Peugeot 208

Eлектрическият Opel Corsa, който е първият модел на ток за германската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВт/ч. С едно зареждане електромобилът изминава до 330 км, измерени по новия цикъл WLTP. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8,1 секунди. Подобни са характеристиките и на електрическото Peugeot 208, което също е сред експонатите.

Renault Zoe

Посетителите на изложението ще могат да разгледат напълно обновения екстериор и интериор на новото електрическо Renault ZOE, което надгражда обещанието на марката за устойчива градска мобилност с подобрени мощност, автономност и технологии на борда. Базовата версия развива  108 к.с. (225 Нм), но ще има и по-мощна модификация от 135 коня и 245 Нм (от 33 990 евро). Батерията с капацитет от 52 кВтч осигурява пробег с едно зареждане до 390 км според цикъла WLTP

KIA e-Soul

Toвa бeшe пъpвият eлeĸтpичecĸи мoдeл нa ĸoмпaниятa, a ceгa щe видим и нeгoвaтa нoвa гeнepaция. Ocнoвнaтa пpoмянa в cлyчaя e в бaтepиятa, чийтo ĸaпaцитeт e yвeличeн дo 64 ĸBт/ч. Toвa щe ocигypи нa eлeĸтpoмoбилa пpoбeг oт нaд 450 ĸм, ĸoeтo e 2 пъти пoвeчe oт дoceгa. Moщнocттa нa eлeĸтpичecĸия мoтop cи ocтaвa 204 ĸ.c.

Петте дебютанта

Mahindra

Индийкият производител дебютира на изложението при новия си представител за България. Компанията залага предимно на кросоувъри, с които ще се опита да спечели българските потребители. Автомобилите се отличават с ниската си цена, която стартира от 20 000 лв.

Cupra

Доскоро Cupra беше част от компанията SEAT, но вече е самостоятелен автомобилен производител. Както и преди, под тази марка ще се предлагат спортни модели, като първите от тях са кросоувъри заради повишеното търсене на този тип автомобили.

Ora

Това е новата марка на китайския производител Great Wall, която стъпва на българския пазар. Тя обаче ще произвежда електромобили, като първото предложение за евентуалните клиенти е кросоувърът IQ. Според производителя, този електромобил може да измине 400 км с едно зареждане на батериите.

Rolls-Royce

Британската марка ще бъде представена на автосалона в София от най-големия и съответно най-скъп сериен кросоувър на планетата Culinnan. Благодарение на него брандът почти удвои продажбите си през последната година, въпреки че това е и едно от най-скъпите предложения в класа на луксозните всъдеходи.

DR

Компанията DR Automobiles (преди това се е казвала и DR Company) е основана през 2006 г. в Италия, където вече има над 200 представитества. Първият неин модел е DR5, който е базиран на китайския Chery. В България новата марка ще продава кросоувъри. Това са DR3, DR4, DR5 Еvо и DR6. Моделът DR3 имa и изцялo eлeктричecкa мoдификaция, кoятo вce oщe e кoнцeпция, нo е прeдcтaвeнa нa caлoнa в Coфия.

Прочети още

БЮЛЕТИН №10

Истинска революция готвят френските марки на „Автосалон София 2019“

На изложението дебютират горещи италиански спортисти и индийски кросоувъри

Ден преди автомобилният салон да отвори врати за представителите на медиите, текат последни приготовления на щандовете на изложителите. Повечето от тях са от най-висока класа и са изградени изцяло според изискванията на световните производители. В навечерието на 24-тия международен „Автосалон София 2019“, който ще се проведе от 12 до 20 октомври в столичния Интер Експо Център, автомобилните страсти са нажежени до червено. До самото начало на автосалона няколко вносителя пазеха в дълбока тайна премиерите си, но вече всичко е известно и в този бюлетин ще разкрием най-вълнуващите и интересни марки и модели.

Безспорно една от най-големите премиери на автосалона ще се състои на щанда на Peugeot. Френската марка демонстрира своя преход към електрическата мобилност с премиерата на новия напълно електрически градски хечбек Peugeot е-208. Втората електрическа премиера за марката идва на две колела в лицето на скутера e-Ludix. Peugeot проектира себе си в ерата на енергийния преход и електрификацията и води посетителите към визията си за бъдещето с електрически автомобил, електрически скутер и електрически велосипед. На щанда на Peugeot в зала 4 на Интер Експо Център ще бъдат изложени общо 7 автомобила, като освен електрическата версия, новото 208 ще може да се види и в конвенционалната си версия с бензинов или дизелов турбодвигател. Посетителите ще могат да се насладят и на новото Peugeot 508 във версиите седан и комби, което беше избрано за „Кола на годината в България” за 2019 година. Компания на леките коли ще прави многофункционалният автомобил на годината Peugeot Rifter, който се предлага в пътнически версии с 5 или 7 места. Гамата от високопроходими автомобили ще бъде представена от два много атрактивни SUV – Peugeot 3008 и 7-местното Peugeot 5008. По време на изложението в София на разположение за тест-драйв ще бъдат 508 SW, 3008 и 5008. Покупката на автомобил в рамките на автосалона ще бъде съпътствана със специални условия и безплатна застраховка автокаско за всички автомобили от марката.

Не по-малко вълнуващ ще бъде щандът на Citroën на „Автомобилен Салон София 2019“, на който посетителите ще видят обновената моделна гама и иновативни технологии в годината на първото столетие на Citroën. Щандът е вдъхновен от концепцията на марката за съвременен градски шоурум, La Maison Citroën, който напомня на комфортна зона за живеене. Показани ще бъдат моделите от хармоничната обновена моделна гама на Citroën. Всички модели се отличават с дързък дизайн и изключителен комфорт, плод на 100-годишния опит в тази сфера. Citroën ще демонстрира своята обновена, динамична, стилна и последователна моделна гама от 6 нови модела, лансирани от 2016 до днес. Моделите, които предлагат отличителен дизайн и уникален комфорт, плод на програмата Citroën Advanced Comfort, са начело с новия флагмански кросоувър Citroën C5 Aircross, който през 2020 г ще предложи и хибридна версия. Citroën продължава продуктовата си офанзива с целта до 2025 г всеки модел да има и електрическа версия. Освен него ще бъдат изложени бестселърът C3, представен през ноември 2016 г., новият C4 Cactus, чийто продажби през 2018 са 33% по-високи в сравнение с тези на предшественика му, първият кросоувър в гамата C3 Aircross, новият Berlingo, носител на престижните награди Best Buy Car of Europe 2019 на Auto Best и International Van of the Year 2019 съответно за пътническата и товарната версия. Най-големият експонат на щанда на марката ще бъде пътническият миниван SpaceTourer Business Lounge, който се предлага в три  дължини и е отличен избор за семейства, за споделени пътувания и за хора, работещи в сферата на транспортните услуги.

На автосалона в София посетителите ще видят отново марката DS Automobiles, която се завръща на българския пазар, но вече представена от официален вносител „София Франс Ауто”, известен с безупречния си 26-годишен опит в търговията с автомобили от няколко марки у нас. DS Automobiles е премиум марката на PSA Group. Воден от авангардния дух и подкрепен от изключителното наследство на 1955 DS, брандът, лансиран през 2015 година, цели да привнесе френския лукс в автомобилната индустрия. Той е проектиран за клиенти, търсещи лично изразяване и високи технологии. Втората генерация на моделите DS съчетава изтънченост и модерни технологии. Със SUV-овете DS 7 Crossback и DS 3 Crossback, марката DS лансира гама от 6 автомобила, всички предлагани в електрифицирани версии под подписа E-Tense. По време на автосалона ще бъде представен флагманът на френските технологии DS 7 Crossback E-Tense 4×4, заедно с новия напълно електрическия луксозен модел DS 3 Crossback E-Tense.

В рамките на „Автомобилен Салон София 2019“ широката публика ще има възможността да се запознае с най-новите модели на щанда на Renault – петото поколение на Clio, второто издание на Captur, новото ZOE и горещият хечбек Megane R.S. Trophy. Новото Renault Clio изпъква с своя съблазнителен дизайн, който е една от основните отличителни черти на емблематичния хечбек. Изложеният модел е в ниво на оборудване R.S. Line, предлагащо по-агресивна и спортна визия. Посетителите ще имат възможността да се запознаят отблизо и с напълно обновения екстериор и интериор на новото електрическо Renault ZOE, което надгражда обещанието на марката за устойчива градска мобилност с подобрени мощност, автономност и технологии на борда. По-малко от месец след първата си официална премиера, новото Renault Captur също ще направи своя дебют пред българска публика. Изцяло обновеният градския кросоувър демонстрира откривателската си същност и авантюристичен характер, както и една от множеството си персонализации, налични за стилния модел. Марката Renault напомня на посетителите и за традициите си в моторните спортове, представяйки новото Renault Megane R.S. Trophy. Новото попълнение в R.S. гамата носи духа на рекордите за най-бърз автомобил с предно предаване, които бяха поставени на пистите „Нюрбургринг” и „Спа” тази година.

Представителят на Ford за България – компанията „Мото Пфое”, ще заложи на широка гама от модели на предстоящия „Автосалон София 2019“. На щанда на марката в Интер Експо  Център ще бъдат изложени както спортни модификации, така и стандартни автомобили. Един от основните експонати е новият Ford Fiesta ST, който разчита на 1,5-литров бензинов турбомотор EcoBoost с мощност 200 к.с. Той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, като това осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди. Феновете на марката ще видят и новият Ford Focus ST, при който двигателят е 2,3-литров EcoBoost с мощност 280 к.с. И той е съчетан с 6-степенна механична скоростна кутия, като тази комбинация позволява да се достигнат 100 км/ч от място за 5,7 секунди. Няма да се мине и без спортната икона на Ford – легендарният Mustang, който ще бъде във версия GT. Под капака на този модел има V-образен мотор с 8 цилиндъра. Работният му е обем е 5,0 литра, като мощността е 450 к.с. Мощният двигател работи в съчетание с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Сред останалите експонати на Ford ще бъдат два кросоувъра – Ford EcoSport във версия ST-Line и Ford Kuga във версия Business. Посетителите ще имат възможност да видят и хибридна версия на флагмана Mondeo, както и изцяло новата модификация на Focus – Active, отличаваща се с визия на кросоувър и увеличен просвет.

Един от най-вълнуващите щандове на автосалона безспорно ще бъде експозицията на италианските марки Abarth, Alfa Romeo, FIAT и перлата на италианците Maserati. Посетителите ще могат да се насладят на вълнуващия спортен градски мъник Abarth 595 Competizione, който е предназначен за хората, търсещи съчетание между неподправено изпълнение и чист адреналин. Никой не може да устои на неговия звук от двигателя и изпускателната система, характерен за расов спортен автомобил. Стилният седан Alfa Romeo Giulia пленява с италиански дизайн и е способен да задоволи всяко желание и прищявка. Той предлага изключителни технологии за първокласна динамика и удоволствие от шофирането, с високи характеристики. Кросоувърът Alfa Romeo Stelvio е кръстен на едноименния планински проход в северна Италия. Този SUV има всички необходими качества на първокласния автомобил. Освен това Stelvio предизвиква несравнимата емоция при шофиране. Най-спортният модел на Alfa Romeo е двуместният роудстър 4C Spider. Той привлича погледите със същинската красота в служба на екстремната механика. Интересен факт е, че Alfa Romeo 4C е произведена в Модена и съчетава в себе си две върхови постижения – инженерните решения на Alfa и производството на Maserati. Марката Maserati ще бъде представена с три модела – спортното купе GranTurismo, бизнес лимузината Quattroporte с 4 врати и 4 места, както и първият кросоувър Levante, който предлага върховната комбинация от представяне на пътя с офроуд способности и предоставяйки свободата да преследвате своите стремежи. На щанда на FIAT посетителите ще могат да видят обновения кросоувър 500X Cross, хечбекът Tipo и професионалния модел Fiorino Combinato, съчетаващ размерите на компактен хечбек с пространството на търговски автомобил.

Индийската марка Mahindra стъпи на българския пазар в края на 2018 година. За предстоящия автосалон в София брандът е подготвил две интересни премиери. В самото навечерие на изложението у нас пристигнаха обновените версии на градския компактен кросоувър KUV100 и на модела с повишена проходимост XUV500. И двата автомобила се появиха на българския пазар през миналата есен, а само година по-късно у нас дебютират и подобрените им версии. Обновеният градски кросоувър Mahindra KUV100 e запазил своите компактни размери и завидния си вътрешен простор, но вече е оборудван с подобрен 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател с увеличена максимална мощност до 87 к.с. при 5500 об/мин. Моторът е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Всъдеходът със 7 места Mahindra XUV500 е въведен на пазара от 2012 година и до момента се е наложил в световен мащаб като чистокръвен офроудър. Три години по-късно на пазара дойде второто му поколение, а сега само три месеца след официалната си премиера в Италия, у нас пристигна фейслифтът на XUV500. По-забележителни са промените в дизайна му. Автомобилът е с напълно прекроени фарове с двойна линия, хромирани елементи и дневни LED светлини.

По време на автосалона в София на щанда на китайската марка Haval ще бъдат представени новите модели кросоувъри F7X, H6, H2 Facelift и H9. Характерно за всички тях е, че са проектирани да се харесат на европейските потребители, екипирани са с богато оборудване и се задвижват от модерни бензинови и дизелови турбодвигатели. На българския пазар SUV и кросоувърите на марката Haval се предлагат на много атрактивни цени и със специални търговски условия, което ги прави изключително конкурентни на утвърдените европейски и японски брандове. За първи път ще бъде показана и марката за електрически автомобили на Great Wall Motors – ORA. От нея посетителите ще видят модерния кросоувър ORA IQ, който разполага с впечатляващ автономен пробег от 400 км при пълен заряд на батерията.

Прочети още

Официални партньори Official partners


Официален медиен партньор Official media partner


Партньори Partners