Още SUV модели, луксозни кемпери и яки мотоциклети оцветяват Автосалон София 2017

Испанският производител Seat през последните две години е изключително активен в лансирането на нови модели. Само след седмица на изложението в нашата столица също ще има с какво да впечатли феновете на марката. Централното място на щанда ще бъде отредено на чисто новият градски кросоувър Arona, чиято премиера бе само преди месец на салона във Франкфурт. Компактният SUV е изграден на модерната платформа MQB A0, която бе използвана при друг модел на испанците – хечбека Ibiza, дебютирал малко по-рано тази година, който също ще присъства в Интер Експо Център. Новият Arona се предлага в голям брой варианти за оформление на интериора и екстериора, както и с различни опции. Има възможност за 68 цветови комбинации по избор, а в оборудването могат да влизат адаптивен круиз-контрол, система за следене на „слепите” зони и друго супер модерно оборудване. Въпреки компактните размери, обемът на багажника е сериозен – 400 литра. Двигателите също са в модерна конфигурация – малък, но ефективен турбобензинов 1,0 литра TSI мотор с 3 цилиндъра, с два варианта на мощност –  95 или 115 к.с. Спортната версия FR разчита на 4-цилиндров двигател 1.5 TSI със 150 к.с.  Предвиден е и 1,6-литров дизел TDI с 95 или 115 коня. Arona ще навлезе на пазара по отъпкан път, проправен от по-големия си роднина Ateca, който само за една година заслужено зае достойно място в най-бурно растящият сегмент – този на кросовърите.

На същата SUV вълна са настроени и от корейския производител Ssang Yong  за предстоящия Автомобилен салон в София (14-22 октомври), където ще имат възможност да покажат новия Rexton, който също идва топъл-топъл директно от премиерата си във Франкфурт. Моделът е станал по-дълъг и по-широк, като и междуосието му (вече 2,87 м) е нараснало спрямо предшественика. Външният дизайн е сериозно променен и големият всъдеход е абсолютно подготвен за автомобилни конкурси за красота. Интериорът също е силно осъвременен и изработен от качествени материали. Автомобилът предлага по-богато оборудване, по-голямо вътрешно пространство и по-голяма безопасност. Обемът на багажника варира от 820 л (за 5 места) до 1977 л (при сгъната задна седалка). За задвижването на новия Rexton се грижи 2,2-литров дизел с мощност 181 к.с. и максимален въртящ момент 420 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна механична, но като опция е достъпен и „автомат” със 7 предавки. Задвижването е към задните колела или 4х4. Продажбите на новия SUV ще стартират през ноември. До него на щанда ще застане и Rodius, който е претърпял пълна фейслифт промяна. С над 5-метровата си дължина, той е сред най-внушителните експонати на Автомобилен салон София 2017. Към това добавяме 4х4 задвижване, комфорт на лимузина, 7 седалки и място за много багаж – добра комбинация на атрактивна цена. Големият корейски автомобил вече е и с нов common-rail дизелов двигател с мощност 178 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Редом с новите си попълнения, вносителят на марката ще изложи и другите  модели, които предлага у нас – Tivoli и Korando.

Suzuki също ще бъде на софийския автосалон, както с автомобили, така и с голяма гама мотоциклети. Японският производител сериозно обнови моделната си гама, като на пазара са вече новите поколения на Baleno, Ignis, познатата и обичана от много хора по света Vitara и обновеният S-Cross. На щанда ще бъде и новият Suzuki Swift, чиято премиера бе на автосалона в Женева през март тази година. Сегашната версия е с 10 мм по-дълга и с точно толкова по-ниска от своя предшественик. Междуосието при новия модел е увеличено с 20 мм. В зависимост от модификация теглото варира между 860 и 960 кг. Топ-версията на модела е с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра от семейството BoosterJet. Той предлага 102 к.с. и 150 Нм въртящ момент, като може да работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Този вариант е наличен само с предно предаване. Хечбекът се предлага и като „мек хибрид” (mild hybrid), чийто 1,2-литров бензинов двигател с 84 коня е съчетан с електромотор с 31 к.с. Той се активира при рязко ускорение, като може да събира енергията, отделяна при спиране. Тази модификация е достъпна само с вариаторна трансмисия и задвижване на четирите колела. В оборудването на модела влизат светодиодни главни фарове, камера за заден ход, парктроник, система за контрол на лентата на движение, мултимедийна система със сензорен дисплей, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto.

В София Suzuki ще зарадва и феновете на мотоциклетите с премиерата на 4 свои машини. Това са V-STROM DL1000, V-STROM DL650 XT,  GSX-S1000 и SV650.

На изложението в Интер Експо Център ще можем да видим и някои практични, но изключително специални лекотоварни автомобили. Тяхното място е не толкова между работягите – те са екстравагантни, супер оборудвани и подходящи за екзотични приключения. Ще ни очакват на щанда на един от лидерите в сегмента –  Volkswagen. Култовият за любителите на къмпингуването кемпер е в най-луксозната му версия Californiа Ocean TDI 4MOTION150, развиващ мощност от 204 к.с. Тази машина е несравнима за хората, които обичат много да пътуват, без да се лишават от комфорт. Това е всъщност 4-звезден хотел на колела. Автомобилът разполага с кухненска ниша с газов котлон, падаща маса, практични възможности за съхранение на вещи и до 4 места за спане. В оборудването на кемпера, към частично поцинкованата каросерия, двигателите със „старт-стоп” система и рекуперация на спирачната енергия, електронната стабилизираща програма със спирачен асистент, системата за разпознаване на умората, влизат и къмпинг-маса със сгъваеми столове, хладилник и др.

Другият интересен представител от лайф-стайл моделите на Volkswagen е ексклузивният 7-местен Caddy Alltrack TDI 4MOTION, задвижван от двигател със 150 к.с. Той е в ниво на оборудване Trendline, като се отличава от останалите модели с оф-роуд дизайна си – рейките на покрива и страничните огледала са в сребристо, задните стъкла и стопове са затъмнени и придават уникална визия на модела. 17-цоловите джанти от лека сплав “Quito“ завършват външния му облик. Акценти в интериора са специалните декоративни елементи на арматурното табло „Carbon Squere Dark“, частичното кожено оборудване с цветен шев, хромираните елементи и др. Благодарение на задвижването на четирите колела, 4MOTION, Caddy Alltrack може да ни отведе до най-красивите места  с оптимално сцепление и подобрена сигурност в завоя, особено при мокра или заснежена пътна настилка. Разполага с внедрен пакет “Светлина и Видимост“, както и интегрирани фарове за мъгла в бронята, които осигуряват оптимална светлина, а по този начин – максимална сигурност при пътуване през нощта или при лоши метеорологични условия.

Прочети още

Eлате с метрото на Aвтосалон София и, ако имате късмет, можете да спечелите нова кола

Модното ревю на най-новите автомобили в света скоро отваря врати в София

Автомобилен салон София тази година ще пише история не само със заявката да бъде най-големият за последните 25 години. Това е само основата, върху която в Интер Експо Център ще дефилират над 300 автомобила на 40 световни марки. Повече от 50 премиери и технологични новости, 65 фирми-изложители и над 14 000 кв. м. изложбена площ ще представят най-доброто от индустрията за 2017 година.

Новата концепция на автосалона в София ще покаже развитието на сектора, но и променящото се лице на световния автомобилен пазар. Потребителите изразяват предпочитанията си първо с моделите и марките, които купуват – това е универсалният измерител за търговски успех. В надпреварата с цената и личните предпочитания, вече се включват и други критерии, свързани с гъвкавостта и удоволствието от шофирането. На преден план излизат икономичността, ниските или нулеви емисии, комфорт, свързаност, безопасност и различни улеснения за водача, особено в градската среда. Променя се мисленето при създаването на нови коли, но и начина, по който публиката очаква да ги види. Автосалонът, който ще отвори врати между 14-ти и 22-ри октомври в София, ще отговори на новата потребителска култура с всеки детайл от организацията на изложението. Дори в колата за голямата награда на експото.

През тази година един късметлия ще има възможността сам да избере между 12 великолепни автомобила и да си тръгне с един от тях. Цените им започват от 24 500 и стигат до 46 500 лв. 12-те предложения на производителите са: Citroen C3 Aircross Feel Pure Tech 110, Seat Leon 5D PA, Honda Civic Hatchback 1,0 Comfort MT, Suzuki Vitara, Ford Kuga, Lada Vesta, Volkswagen Golf, SsangYong Tivoli 4×4 6AT, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Toyota Aygo и Skoda Octavia.

Всеки, който попълни анкетна карта и е навършил 18 години, ще има шанс за този страхотен избор. В шоурума на любимата марка също можете да попълните анкета. За допълнителна информация влезте в официалния сайт на изложението.

Прочети още

Луксозни лимузини и SUV ще дефилират на Автосалон София 2017

Германското премиум трио е подготвило за ценители най-скъпите коли за изложението през октомври в столицата. С възможно най-мощните двигатели и пищното си оборудване, те достигат ценови нива от 400 000 лева. Но дори и за тях вече има клиенти, които искат да са първи – не възнамеряват да чакат, а са се подготвили за покупка.

Една от най-впечатляващите премиери на автомобилния салон в София ще бъде новото Audi А8. Тук е едно от първите му представяния в Европа, само месец след световния му дебют на автосалона във Франкфурт. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. От 2018 година Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новото Audi A8 дебютира с два V-образни 6-цилиндрови двигателя – 3.0 TDI с максимална мощност 286 к.с. и 3.0 TFSI бензин с 340 коня.

BMW Group България ще представи уникалната суперспортна версия на Серия 7 – BMW M760Li xDrive. Новият флагман се задвижва от 6,6-литров бензинов двигател M Performance, който развива мощност от 610 к.с. и максимален въртящ момент от 800 Нм. Този върхов мотор с най-модерна технология M Performance Twin Power Turbo ускорява свръхлуксозния автомобил от 0 до 100 км/ч за само 3,7 секунди, а с опционалния пакет M Driver максималната скорост е електронно ограничена до „скромните” 305 км/ч. Благодарение на иновативната система на окачването Executive Drive Pro, се постига много добра комбинация между невероятна динамика на управлението и максимален комфорт на возене. Цената на BMW M760Li xDrive с всички екстри е 396 200 лева.

Само месец след автосалона във Франкфурт, своята премиера в България ще направи новото луксозно BMW Серия 6 Gran Tourismo. То предлага уникална комбинация между висш клас вътрешно оборудване, гъвкава функционалност и елегантен спортен дизайн, наподобяващ купе. Благодарение на олекотената конструкция, теглото е понижено средно с около 150 кг,  в сравнение с предишния модел. А новото BMW M550d xDrive допълва последното поколение на успешния бизнес седан с още повече мощ. Редовият двигател е с работен обем 3 литра и е оборудван с модерната технология M Performance Twin Power Turbo, с четири турбокомпресора. Той развива впечатляващите 400 к.с. Предаването на мощността е поверено на серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport.

На изложението в София ще видим и обновената S-класа на Mercedes-Benz във версията S 400 d 4Matic L. В оборудването на флагмана на марката са включени както нови, така и познати, но подобрени системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях са иновацията за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата.

Яко наточени японски остриета също ще събират погледите на запалянковците в София. Най-ярката премиера на щанда на Infiniti ще бъде изцяло новото спортно купе Q60, което се отличава със смелия си екстериор със стегнати мускулести форми. Задвижването е поверено на 3,0-литров V6 битурбо компресорен двигател с висока производителност. Новият мотор предоставя възможност за избор между две мощности – от 300 к.с. или от 405 к.с. Тягата се предава на колелата чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. Системата за двойно задвижване изпраща 100% от въртящия момент към задните колела, а ако те пробуксуват, въртящият момент се разпределя между предната и задната оси, в съотношение 50:50.

Футуристичното купе Lexus LC 500h ще направи своя дебют в България само 2 месеца след старта на продажбите му в Европа. Изцяло новото купе преминава установените граници на познатата досега хибридна система и представя първата в света технологична иновация Multi Stage Hybrid. Тя съчетава 3,5-литров бензинов V6 двигател и хибридна трансмисия с два мотор генератора, след която е добавен 4-степенен редуктор. Общият ефект е 10-степенна хибридна автоматична трансмисия, която предава системната мощност от 359 к.с. към задните колела.

На салона в София ще можем да усетим и британски лукс и финес. На щанда на „Мото Пфое“ звездата на изложението ще бъде най-новият член в семейството на Range Rover – Velar. Луксозният SUV е създаден да запълни „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Velar предлага нива на проходимост и лукс, непознати досега в сегмента на средноразмерните високопроходими автомобили. Изключителното внимание към прецизността на всеки детайл и някои оригинални дизайнерски идеи доразвиват гените на британските модели и повдигат завесата към следващите поколения автомобили на луксозния бранд от Великобритания. Новият Range Rover Velar е много добре позициониран ценово у нас, като стартовата му цена започва от 118 800 лева, а богато оборудваните модели достигат 180 000 лева.

На софийското автомобилно изложение за първи път в България ще бъде представен и най-новият член в семейството на британските котки – Jaguar E-PACE. Компактният като външни параметри кросоувър е учудващо просторен отвътре, практичен и със задвижване на всички колела. Това е 5-местен компактен SUV с вдъхновяващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на Jaguar е за българския пазар и с шокиращо изгодна начална цена от 63 000 лева с ДДС. На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 ще бъдат изложени и други от най-желаните и вълнуващи модели на марката. Сред тях ще бъде първият SUV в историята на Jaguar – F-PACE, най-мощният модел на марката F-TYPE SVR, както и най-малкият спортен седан Jaguar XE със задвижване на всички колела AWD.

В Интер Експо Център ще се потопим и в скандинавски премиум стил. Премиерата на щанда на Volvo ще бъде новото второ поколение на шведския кросоувър XC60, който впечатлява с атлетичен силует, луксозен скандинавски интериор, функционален салон и богата гама мощни, но екологични двигатели. Новото попълнение при шведите има всички качества да се пребори със силната конкуренция в премиум сегмента. Луксът в салона е подчертан от комбинацията на фино дърво и алуминий, а осветлението е поверено на светодиоди. Показанията на уредите се изписват на 12,3-инчов дисплей с течни кристали с променлива конфигурация. Данните могат да бъдат проектирани и върху предното стъкло. Централният панел е ориентиран към водача. По-голямата част от него е заета от 9,5-инчовият вертикален сензорен екран на мултимедийна система във вид на таблет.  Аудиосистемата от Bowers & Wilkins осигурява кристален звук, благодарение на високоговорителите и субуфер с вентилация. Предните седалки са меки и удобни, но в същото време е подобрена и тяхната странична опора. Има функции за отопление, охлаждане и дори масаж. Цените на новото Volvo XC60 започват от 90 790 лева за модела D4 2.0 AWD, а най-скъпият хибриден вариант T8 2.0T AWD започва от 126 870 лева и достига до 153 000 лева.

Прочети още

Mercedes със сериозна офанзива, Mitsubishi също с интересен модел на Автосалон София 2017

Германският производител Mercedes-Benz ще зарадва феновете на марката, а и всички посетители на Автосалон София 2017 (14-22 октомври), с някои от най-актуалните си модели. Чрез новия си вносител в България, компанията ще покаже автомобили, с които навлиза в нови сегменти.

Съвместно със спортното си подразделение AMG, марката разширява продуктовото си портфолио, като добавя в гамата новият GLC 43 4Matic купе. Автомобилът комбинира спортно елегантен дизайн с впечатляващо представяне на пътя и предимствата на SUV-модел като позиция на седене, функционалност на интериора и възможности извън пътя. Купето е оборудвано с 3,0-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с. и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките. Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди.  Включена е и AMG-версия на 4MATIC-системата за задвижване на всички колела, с основна роля на задния мост при съотношение 31:69. Купето предлага още независимото спортно окачване AIR BODY CONTROL, като клирънсът, в зависимост от терена, може да се променя с натискането на само един бутон.

На изложението в София ще видим и обновената S-Class на Mercedes-Benz във версията 400 d 4Matic L. При флагмана на германците промените във външния вид са засегнали оптиката, като конфигурацията на фаровете е напълно променена. Лимузината е получила и нова решетка на радиатора. В оборудването са включени както нови, така и познати, но подобрени системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях са иновацията за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата. Сред обновените опции е и системата Energizing, която предлага редица 10-минутни програми за повдигане на настроението на вадача и пътниците. В зависимост от избраната програма автомобилът променя настройките на седалките (подгряване, вентилация и масаж), светодиодното осветление на салона (64 цвята по избор), климатика, включително с ароматизиране, и дори избира музикален съпровод.

Любопитна новост е и купето на новото поколение на Mercedes-Benz EClass. То е получило многокамерно пневматично окачване, което позволява избор между 3 варианта на твърдост. Има и допълнителна система Dynamic Select (опция), при която водачът сам може да настройва всички системи на автомобила. В оборудването на салона на автомобила влизат още светодионо осветление в 64 цвята, а също така различни варианти на кожа, декоративни елементи от дърво и метал, 12,3-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система и опционален приборен панел.

На изложението в Интер Експо Център ще има и други впечатляващи експонати. Сред тях ще бъдат Mercedes-Benz GLE 63 AMG Coupe, Mercedes-Benz GTC RoadsterMercedes-Benz E 220 d 4Matic, Mercedes-Benz GLA 200 d 4Matic, Mercedes-Benz GLC 350 e 4Matic и Mercedes-Benz GLE.

Интересни новини има и около още един автомобилен производител – Mitsubishiкойто вече е част от алианса Renault-Nissan. Японската компания залага на най-новия си кросоувър Eclipse Cross. Моделът дебютира по-рано тази година на автосалона в Женева, като трябва да се превърне в повратна точка в развитието на популярния бранд. Той представлява SUV в стил крос-купе, оборудвано с най-съвременни технологии и системи за безопасност. Разполага с новата система S-AWC, чиято цел е да контролира задвижването и спирачното усилие на всяко едно от четирите колела. Това се постига чрез координиране на разпределението на въртящия момент, като електрониката се съобразява с подадената газ, скоростта на движение и пътните условия. Допълнително е добавена система AYC (Active Yaw Control), чиято електроника активно контролира спирачното усилие към отделните колела при задействане на спирачките. За целта се използват специални сензори, които подават цялата нужна информация. При модела дебютира и изцяло нов 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото. Неговата мощност е 163 к.с., като той работи в комбинация със CVT-трансмисия с 8 предавки. Според представители на компанията новият мотор напълно превъзхожда използваните досега 2,0 и 2,4-литрови двигатели – както по мощност в ниските обороти, така и като екологични стандарти. За модела се предлага и усъвършенстван 2,2-литров дизелов мотор със 150 к.с. с 8-степенна автоматична трансмисия.

Японците ще покажат още три автомобила на салона в столицата. Единият от тях е Outlander, който ще бъде представен в две версии – дизелова и много по-интересния PHEV – хибрид, който се зарежда от електропреносната мрежа. Гамата се попълва от най-малкия кросоувър на марката ASX с бензинов агрегат, както и най-големия Pajero в дизелов вариант.

Прочети още

Peugeot и Opel с интересни предложения за Автосалона в София

Автомобилното изложение София 2017 в Интер Експо Център през октомври ще е едно от първите събития, където две от най-популярните европейски марки – Peugeot и Opel – ще се явят не само като конкуренти, но и като част от алианса PSA, техният общ собственик. Сделката на десетилетието в автомобилния бранш се очаква сериозно да размести фигурите по картата на европейския пазар, но все още никой анализатор не се наема да предвиди какви точно ще са резултатите, както за отделните марки, така и за френската група като глобален играч. Но за посетителите при всички случаи ще бъде интересно да видят новите модели на двете марки, някои от които обещават да се превърнат в бестселъри на пазара.

Французите от Peugeot акцентират най-вече на SUV-гамата си, както и на новото 308 – наследник на „Автомобил на годината” в Европа за 2014 г. Премиерно за България ще бъде показан новият 7-местен SUV Peugeot 5008, който президентът на Франция Еманюел Макрон избра за свой официален автомобил. Редом с него ще бъде изложен и първият в историята автомобил от този клас, спечелил наградата “Автомобил на годината“ в Европа – Peugeot 3008. Моделът е носител на цели 28 международни награди от излизането си на пазара до момента.

Ще видим и компактният градски кросоувър Peugeot 2008, както и малките градски модели 108 и 208, практичният седан Peugeot 301 и луксозният Traveller. Компанията залага и на голяма гама скутери и велосипеди.

На фокус ще бъде и новата модификация на Peugeot 308 в двете си версии GT и SW GT Line, който залага на технологичната офанзива. Моделът разполага с функцията за свързаност Mirror Screen с капацитивен екран и 3D навигация, както и с всички модерни системи за безопасност на френския производител. Сред тях са Активен спирачен асистент, предупреждение при неволно пресичане на маркировката, система за контрол на бдителността на водача, автоматични адаптивни дълги светлини, разпознаване на пътните знаци, адаптивен автопилот със стоп функция, система за активно следене на „мъртвата“ зона, 180-градусова видео камера, система за помощ при паркиране и др.

Хечбекът ще се предлага вече и с нова 8-степенна автоматична трансмисия, която  се съчетава с дизеловия двигател BlueHDi 180 S&S. Седанът е оборудван и с по-малък дизелов агрегат BlueHDi 130 S&S, който също може да се комбинира с тази скоростна кутия. Този двигател е по-икономичен с 6% от предшественика си, въпреки че е с 10 коня по-мощен от него.

От своя страна Opel, новото попълнение в алианса PSA, ще представи 4 нови автомобила, като акцентът пада върху второто поколение на Insignia. Моделът ще дефилира в две свои версии – Grand Sport и повдигнатото комби Sports Tourer, което почитателите на марката ще видят за първи път. Флагманът на германците е с близо 200 кг по-лек от досега, като освен с дизайн, прави впечатление и с голям брой високотехнологични решения. Сред тях са авангардните матрични предни  IntelliLux LED светлини, както и свръхмодерен коплекс от технологии за подпомагане на водача.

В допълнение към това, Insignia ще предложи и първокласна свързаност с интеграция на смартфон функциите, която вече предлага още едно ново удобство на Opel OnStar – личният асистент (Personal Assistant). Той дава възможност на пътуващите в автомобила да правят хотелски резервации, да търсят ресторант наблизо, както и да издирват подходящи места за паркиране с помощта на служител на системата OnStar, говорещ на техния език.

При модела интересни са и 8-степенната автоматична скоростна кутия, както и системата за задвижване на четирите колела с функция „torque vectoring”, чиято цел е пренасочване на въртящия момент там, където е най-необходимо. За Insignia се предлагат високоефективни двигатели, като на върха в гамата е бензинов турбомотор с обем 2,0 литра и мощност 260 к.с.

Феновете на марката ще имат възможност да видят в София и новите кросоувъри на Opel – Crossland X и Grandland X. Първият показва предимствата на SUV-моделите на марката в граски условия, като предлага водещ в сегмента обем на багажника от 520 литра. Той е оборудван и с новите ергономични седалки, сертифицирани от дружеството на германските лекари-ортопеди, както и с най-модерните системи за безопасност и асистенти на водача.

По-големият – Opel Grandland X, на свой ред залага на оф-роуд дизайн, голямо вътрешно пространство и високи технологии. Сред тях са адаптивен круз контрол с функции за разпознаване на пешеходци и автоматично аварийно спиране, предупреждение за сънливост на водача, система за паркиране и камера с 360° обзор. Тук за комфорта на пътниците също са налични ергономичните седалки, които спечелиха голям брой награди.

Германският производител дава старт и на нова програма Opel Exclusive, която ще действа и на българския пазар. Първият модел от нея ще бъде именно новата Insignia. Програмата осигурява възможност на клиентите на марката да избират индивидуален облик на своя автомобил,  в съответствие с личния си вкус и стил.

На салона в София своя продукция ще представи и компанията МИДЛАНД ООД. Тя е единственият официален представител за България на швейцарската компания Oel-Brack AG, произвеждаща смазочни продукти с марката Midland.

В завода-производител се разработват високотехнологични синтетични, полусинтетични и минерални моторни, трансмисионни и хидравлични масла за леки, лекотоварни автомобили и мотоциклети, както и за тежкотоварни автомобили, строителни, селскостопански и индустриални машини. Също така компанията произвежда допълнителни продукти за тяхната поддръжка, като греси, антифризи, добавки (горивни подобрители, прочистващи, уплътняващи, против износване) и спрейове. Фирмата притежава най-високи сертификации по световните стандарти за качество, като непрекъснато разширява гамата от предлагани продукти, а съществуващите вече се оптимизират в зависимост от изискванията на пазарите.

Прочети още

Audi и Jaguar дават още класа и блясък на Автосалон София 2017

Една от най-впечатляващите премиери на автомобилния салон в София, който ще се проведе от 14 до 22 октомври, ще бъде на щанда на германската марка Audi. Под светлината на прожекторите за първи път у нас ще блесне изцяло новият флагман Audi А8. Това ще бъде едно от първите му представяния в Европа, само месец след световния дебют, който се случва на провеждащия се в момента автосалон във Франкфурт. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. От 2018 година Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новият A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя – турбодизеловия 3.0 TDI, който развива максимална мощност 286 к.с., и турбобензиновия 3.0 TFSI с мощ от 340 коня.

Спортната лига на марката Audi ще бъде представена в София от новите модели RS и S, като се очаква и изненадваща премиера, която се пази в тайна до официалното откриване на автосалона. Новото попълнение при компактните автомобили, носещи спортните гени на марката, е Audi RS 3 Sportback, заредено с впечатляващите 400 к.с. от най-мощния 5-цилиндров двигател в света. Купето Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red. Специално за периода на събитието ще пристигне и спортният кросоувър Audi SQ5, оборудван с максимален брой технологични нововъведения и задвижван от 6-цилиндров V-образен бензинов турбомотор 3.0 TFSI, постигащ мощност от 354 к.с. Като с магнит ще събира погледите и Audi R8 в яркия син цвят Ara Blue.

Пътят към бъдещето, изпълнен с иновации в посока изкуствен интелект и алтернативно задвижване, ще бъде показван от големия хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента – 56 км. Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела quattro доказва, че марката инвестира в комфорта на ежедневието на своите клиенти, без да затруднява обичайния ритъм на живот. Изложените модели ще потвърждават посланието на марката „Forget about the car. Audi is more”.

На софийското автомобилно изложение за първи път в България ще бъде представен най-новият член в семейството на британската „котка“ – Jaguar E-PACE. Компактният като външни параметри кросоувър е всъщност просторен отвътре, практичен и свързан, със задвижване на всички колела. Моделът направи впечатляващ дебют през юли, поставяйки световен рекорд на Гинес с 15-метров скок със спираловидно завъртане на 270 градуса. Демонстрирайки пъргавината, прецизността и динамиката на най-новия SUV на Jaguar, спиращият дъха скок беше последният тест за новия E-PACE след 25 месеца упорит труд на четири континента, за да се гарантира оптимална здравина и издръжливост на автомобила. Новият Jaguar E-PACE е 5-местен компактен SUV с вдъхновяващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на британската котка е и много атрактивно позиционирано на българския пазар с начална цена от 63 000 лева с ДДС.

На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 ще бъдат изложени и други от най-желаните и вълнуващи модели на марката. Сред тях ще бъде първият SUV в историята на Jaguar – F-PACE. Моделът е мощен и динамичен, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили на британската марка. Разработен е с лека,  но изключително здрава конструкция на каросерията, с 80% алуминий. Тя е и единствената каросерия тип монокок с високо съдържание на лекия метал в сегмента.

Любителите най-често свързват името Jaguar със спортни автомобили. Точно за тези фенове вносителят „Мото-Пфое” е осигурил присъствието и на най-мощната и пъргава британската „котка“ – F-TYPE SVR. Това е двуместен спортен автомобил, изработен предимно от алуминий, с мощност 575 конски сили и максимална скорост 322 км/ч. Той е по-лек, с подобрени шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела, които правят удоволствието от шофирането несравнимо.

На щанда в Интер Експо Център ще e и най-малкият спортен седан на марката – Jaguar XE. Неговата олекотена конструкция, аеродинамична форма, луксозен интериор и впечатляващо поведение на пътя са свидетелство за визията на основателя на компанията сър Уилям Лайънс за съвършения автомобил.  Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият в своя клас, оборудван  със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминий, предно окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка, които са е в основата на отличителната динамика на спортния седан Jaguar ХЕ.

Прочети още

Volkswagen и Skoda залагат предимно на нови високопроходими машини за Автосалон София 2017

По време на Автомобилния салон в София през октомври германската марка Volkswagen ще осигури три премиери за българската публика – чисто новият SUV модел Т-Roc, удълженият вариант на бестселъра Tiguan – Allspace със 7 места и обновеното Polo.

Новият субкомпактен високопроходим модел T-Roc e четвъртият играч на производителя от Волфсбург в SUV сегмента и продължава амбициозната офанзива в този клас. Моделът е с експресивен дизайн, има спортни пропорции, предлага избор от мощни двигатели, задвижване 4×4, различни елегантни цветови комбинации за екстериора и интериора. Има възможност за фабрична оптична спортна тунинг версия. Колата е оборудвана с най-модерните асистиращи системи, както и иновативни възможности за свързаност и онлайн услуги. Т-Roc ще стартира продажбита си на българския пазар към края на годината.

Новият Tiguan Allspace попълва нишата между Tiguan и Touareg в гамата на марката. Сега вече моделът има опция за 7 места, като каросерията е удължена с 215 мм, а междуосието – със 109 мм. Максималният товарен обем при 5-местна конфигурация нараства с 265 литра до 1920 литра, типична повече за вановете. Има избор от шест двигателя с мощност от 150 к.с. до 240 к.с., а задвижването на четирите колела 4Motion и автоматичната скоростна кутия с двоен съединител DSG са серийни при вариантите с мощност над 180 к.с.

Шестото поколение на градския модел  Polo продължава успешната история на модела, от който вече са продадени повече от 14 милиона екземпляра. Това всъщност е най-голямото Polo, произвеждано изобщо. Общата му дължина е вече 4053 мм, а удълженото с 94 мм междуосие прави комфорта на возене още по-добър. Германските конструктори са постигнали истинско чудо с вътрешното пространство. За всяко от местата има повече простор, а багажният обем е увеличен с 25%, до минимум 351 литра. Новото Polo се изкачва в по-висока категория и в технологично отношение, като предлага възможност на напълно дигитален кокпит, нови аудио и навигационни оборудвания, Blind Spot Detection (предупреждение за наличие на опасност в мъртвите зрителни зони), ACC (автоматичен адаптивен темпомат) и предни LED светлини, същите като на Golf. А системата Front Assist (активно следене на дистанцията и автоматично спиране при опасност) е включена в стандартното оборудване.

Щандът на Volkswagen на автомобилното изложение ще символизира и новото послание на марката „Започнахме бъдещето“. Тази заявка въплъщава амбицията на производителя да фокусира развойната си и продажбена дейност през следващите 10 години върху екологично чисти изцяло електрически и хибридни автомобили и автономното шофиране, което още сега може да бъде частично изживяно в отлично функциониращите и достъпни като цена асистиращи системи във всеки клас автомобили Volkswagen. За първи път на едно място посетителите на автосалона в София ще могат да видят и цялата Е-Mobility гама на Volkswagen, представена от изцяло електрическите модели e-Golf и е-up!, както и хибридния модел Passat GTE.

Нов компактен SUV ще бъде представен на Автомобилния салон в София през октомври и от друга успешна марка от VW Group – Skoda. Той се казва Karoq и идва като наследник на Yeti, за да ни впечатли с авантюристичния си дух и забележителни качества. Напълно новият компактен кросоувър изпъква с динамичния си дизайн и с многобройни кристални елементи, традиционни за Чехия. Моделът предлага щедро пространство в интериора и багажното отделение, нови полезни асистиращи системи, изцяло LED предни светлини и за първи път при Skoda – дигитално табло за управление. Новият Karoq се предлага с пет двигателя с мощност от 115 до 190 к.с., четири от които са напълно нови. Всички са с турбокомпресор и директно впръскване, старт-стоп технология и система за рекуперация на спирачната енергия. Агрегатите са съчетани с 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна автоматична DSG с двоен съединител. Като опция е налично и задвижване 4×4. В новата Skoda Karoq, по традиция за марката, са внедрени куп хитроумни решения, като системата за плъзгане напред-назад на задните седалки VarioFlex и електрическата багажна врата, която може да се отвори или затвори отвътре, чрез бутон в интериора.

На автомобилното изложение в нашата столица ще блести и новата Octavia RS 245 – спортният модел в гамата на чехите. Най-бързата Skoda сега става още по-мощна, по-динамична и ще носи още повече емоции във всекидневието. Защото този спортен автомобил не прави компромиси нито с комфорта на возене, нито с обема на багажника и всичко друго, от което се нуждаем в колата си всеки ден. Същевременно новият топ вариант осигурява мощност от 245 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч само за 6,6 секунди. Иновативната система за осветеност осигурява още по-безопасно шофиране, а благодарение на вградения Wi-Fi хотспот, всички на борда на Octavia RS 245 могат да са постоянно онлайн. Множество асистиращи системи допринасят за повече комфорт и безопасност по време на пътуване. Капацитетът на вътрешното пространство и на багажника си остава ненадминат за мащабите на компактния сегмент.

На щанда на Skoda ще бъдат изложени също и обновените моделите Citigo, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia и Octavia Combi, както и Fabia Monte Carlo, Fabia Combi, флагманът Superb Sportline с атрактивния цвят Dragon skin и разбира се новият 7-местен високопроходим модел Kodiaq, който дойде у нас през януари.

Прочети още

В София ще ви покажем най-доброто, което автомобилната индустрия представя тази година

Очаква ни най-големият и престижен 23-ти Автомобилен салон София 2017. Ще Ви представим най-иновативния салон в 26-годишната история на българските изложения.
За мен е чест да Ви предложим събитие от официалния календар на Международната организация на производителите на автомобили (OICA), което го поставя на същото ниво, като изложенията в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт, Токио и др.

На изложението ще бъдат представени 65 изложители, които предлагат над 40 световни автомобилни марки и повече от 300 експоната. Само месец след автосалона във Франкфурт големите марки, представени в Европа, ще застанат пред Вас на 14 000 кв.м. изложбена площ в 6-те зали на Интер Експо Център. Специално място на автосалона тази година сме запазили за мотоциклетите, както и за производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, лизингови компании, банки, застрахователи.

За нас от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и нашите партньори бе удоволствие да работим активно за подготовката на най-мащабното автомобилно изложение. Присъединете се към нас и вижте новините в света на модерните автомобили.

Очакваме Ви от 14-ти до 22-ри октомври в Интер Експо Център в София.

 

Александър Миланов
Председател на УС
Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България

Прочети още

Премиум класата на автомобилите нахлува на есенния салон с много мощ

По време на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София през октомври на площ от 400 кв.м. BMW Group България ще представи впечатляващи модели на марките BMW и MINI. Само месец след автосалона във Франкфурт своята премиера в България ще направи новото луксозно BMW Серия 6 Гран Туризмо. То предлага уникална комбинация между висш клас вътрешно оборудване, гъвкава функционалност и елегантен дизайн. Благодарение на олекотената конструкция, теглото е понижено средно с около 150 кг  в сравнение с предишния модел. Двигателите са оборудвани с най-модерната технология Twin Power Turbo и серийно са комбинирани с 8-степенна трансмисия Steptronic.

Новото BMW M550d xDrive допълва последното поколение на успешния бизнес седан с още повече мощ. Редовият двигател е с работен обем 3 литра и е оборудван с модерната технология M Performance Twin Power Turbo с четири турбокомпресора. Той развива впечатляващите 294 кВт/400 к.с. при 4 400 об/мин при среден разход на гориво 6,6–5,4 л/100 км. Предаването на мощността е поверено на серийната 8-степенна трансмисия Steptronic Sport.

Сърцето на новото BMW M760Li xDrive безспорно е двигателят с работен обем 6.6 л. с надпис „M Performance“ под капака, който развива мощност от 448 кВт /610 к.с. при 5 500 об /мин и максимален въртящ момент от 800 Нм при 1 550 об/ мин. Мощният агрегат с най-модерна технология M Performance Twin Power Turbo ускорява този  свръхлуксозен автомобил от 0 до 100 км/ ч за само 3.7 сек и позволява максимална скорост от 250 км/ ч. А с опционалния пакет M Driver максималната скорост е електронно ограничена до „скромните“ 305 км/ ч. Благодарение на иновативната система на окачването Executive Drive Pro се постига много добра комбинация между впечатляваща динамика на управлението и максимален комфорт на возене.

Феновете на марката, които предпочитат ускорен пулс и високи дози адреналин, ще могат да докоснат на изложението BMW М4 Купе, оборудвано с пакет Competition. След направеното обновление на BMW Серия 4, това последно поколение включва серийно адаптивни Full LED фарове с хексагонална графика и нови LED задни светлини. 3,0-литровият M Twin Power Turbo редови 6-цилиндров двигател съчетава най-доброто от двата свята: високооборотни характеристики (до 7 600 об/мин) и ненадмината мощ с 550 Нм въртящ момент.

На софийския салон ще ни очаква и MINI Hatch John Cooper Works с двигател TwinPower с мощност 170 кВт., което ускорява от 0 до 100 км/ ч. за 6.3. сек., а максималната му скорост е 246 км/ч. Двигателят е с тубокомпресор и twin-scroll технология, която позволява 320 Нм въртящ момент и предлага разтърсваща мощ. Новият мотор е по-бърз и по-икономичен. Втвърденото окачване и ниския център на тежестта още повече увеличават състезателното усещане, почти като при картинг, което това специално MINI ни дава.

И от територията на луксозните спортни автомобили нека прескочим при високопроходимите  премиум машини с британски финес на щанда на „Мото Пфое“. Най-новият член в семейството на Range Rover – Velar – е създаден да запълни „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport.  Velar предлага нива на проходимост и лукс, непознати досега в сегмента на средноразмерните SUV автомобили. Изключителното внимание към прецизността на всеки детайл и някои оригинални дизайнерски идеи доразвиват ДНК-то на британските модели и повдигат завесата към следващите поколения автомобили на луксозния бранд от Острова.

 

Най-изявеният атлет в гамата – Range Rover Sport – е проектиран да се справя безпроблемно с всяко препятствие, открило се пред него. Той е най-бързият, пъргав и динамичен модел на Land Rover. Иновативните технологии, използвани в дизайна и при конструирането на олекотеното окачване и шасито, допринасят за уникалното представяне на този SUV с много таланти.

Discovery е една от емблемите на Land Rover. Типичният приключенски имидж на марката до голяма степен е заслуга на 4-те поколения на модела досега. Новият Discovery въплъщава стремежа на  Discovery да отиде „oтвъд” (Above and Beyond), като съчетава британски стил и неудържимо влечение към откриване на нови територии, недостижими до момента с автомобил. Това е автентичен 7-местен SUV с три реда пълноразмерни седалки, с висока проходимост, практичност и лукс, доближаващ се до този на Range Rover.

Прочети още

Официални партньори Official partners


Официален медиен партньор Official media partner


Партньори Partners