Kia, Renault, Dacia и Nissan показват най-новото от гамата си в София

Компаниите Kia, Nissan и Dacia залагат на най-новите си модели на Автомобилен салон София 2017. Посетителите изложението в столицата ще могат да видят модели, които през тази есен записаха своите световни премиери.

Един от тях е KIA Stinger – най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд. Това е автентичен грандтурер, автомобил за  вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Спортен седан, при който високата ефективност и динамично съвършенство са в унисон с впечатляващ  дизайн. Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт.

В София KIA Stinger е показан в своята топ-версия  с 3,3 литров twin-turbo V6 бензинов двигател с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди, 8-степенна автоматична трансмисия и 4×4 задвижване.

Само месец след Международния Автосалон във Франкфурт своя дебют у нас прави и KIA Stonic – изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа – този на компактните кросоувъри. Дизайнът на Stonic моментално разкрива произхода на модела – асоциираната с КИА радиаторна решетка тип „тигров нос” е подчертана от хромирана обкантваща рамка, a „Targa“ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, загатнати още в прототипа  на модела – Provo.

В Nissan на свой ред залагат на най-популярния електрически модел в света. Новият Leaf има за цел да представи бъдещето на марката и интегрирането на новите технологии в автомобилния свят. Той е първият автомобил на компанията в Европа, който ще въведе първи части от най-модерната технология за подпомагане на водача.

Eлектромобилът е оборудван с последните иновативни решения като e-Pedal, позволяващ да шофирате и натискате педала на спирачките по един напълно нов и безпроблемен начин.  Пробегът на хечбека е 378 км, като това се дължи на по-мощния задвижващ агрегат – 110 кВт и 320 Нм въртящ момент.

На софийския автосалон своя дебют направи и Dacia Duster. Бестселърът на румънската марка предизвика сензация след излизането си на пазара, а вече се продава и неговата нова генерация, която обещава да бъде също толкова успешна.

Новият Duster е първият модел на Dacia, който предлага автоматична климатична система. С пет вентилационни отвора (три по средата и по един във всеки край на арматурното табло) студеният или топъл въздух се обдухва по оптимален начин в купето. Климатичната система е модернизирана за употреба в по-топли климатични условия.

Новият Duster е достъпен и с безключов достъп – технология, която се използва и тества от няколко години в цялата група Renault. Тази ергономична система отваря автоматично всички врати, когато водачът се доближи до автомобила, и предлага дистанционно заключване (допълнено със звуково потвърждение) при отдалечаване автомобила. Не се налага водачът да изважда ключа от джоба си, за да стартира двигателя, тъй като това става чрез старт/стоп бутон.

За модела се предлага и система за предупреждение за сляпата точка (BSW). Четири ултразвукови сензора, разположени във всеки ъгъл на автомобила, засичат всички останали автомобили, включително мотоциклети и камиони, приближаващи отзад или отстрани. Предупредителна светлина мига в страничното огледало, ако е засечена опасност.

Моделът стартира на цени от 21 990 лв. Технически той е запазил гамата двигатели от своя предшественик, като ще продължи да се предлага с 1,6-литров бензинов атмосферен мотор със 115 к.с., като и с 1,2-литров с турбо, развиващ 125 к.с. Дизелите си остават два – с обем 1,5 литра, които предлагат 90 и 110 к.с. При версиите с предно предаване се залага на полунезависимо окачване, а при тези със система 4х4 има независима електромагнитна муфа отзад.

На щанда на Renault голямата атракция е новият Megane RS. Хот-хечът е получил 1,8-литров турбо мотор, зает от възродения Alpine A110, завиващи задни колела и трансмисия с два съединителя. Megane RS запазва предното предаване, а моторът на хотхеча е с мощност 280 к.с. и има максимален въртящ момент 390 Нм.

Колата ще може да се поръчва и с 6-степенна механична трансмисия, а не само с 6-степенна EDC кутия. Моделът получава и система за избиране на различни режими за управление на електрониката Multi-Sense – вариантите са Comfort, Normal, Sport, Race и Perso, при който водачът избира индивидуални за него настройки. На борда присъства и мултимедийната система R-Link 2, която осигурява високо ниво на свързаност с външни устройства, както и функцията R.S. Monitor. Тук е наличен и режим Expert, който дава възможност за включване и камера към системата – отлично решение за всеки трак дей.

Прочети още

Infiniti и Hyundai блестят на Автомобилен салон София 2017

Благородната японска марка Infiniti показа на автомобилното изложение в София обновения си модел Q50. Регионалният мениджър Роберт Валигора запозна присъстващите с промените във външността, в интериора и по отношение на технологиите на новия Q50. Усъвършенстваният стилен спортист Q50 запазва елегантните си пропорции и атлетична стойка, и прави по-голямо визуално разграничаване между отделните версии на модела, включително вдъхновената от динамиката Red Sport 400. В синхрон с новия външен вид се въвежда и нова структура на нивата на оборудване: Pure, Luxe, Sport и Red Sport 400. Моделът разполага с иновативни технологии в подкрепа на водача и насочени към автономното шофиране. Обновеното Infiniti Q50 се предлага и с нови двигатели, като вниманието привлича новият 3,0-литров V6 бензинов мотор с двоен турбокомпресор, който генерира максимална мощност 400 к.с. и тяга 475 Нм при едва 1600 об/мин. Директното адаптивно кормилно управление е изцяло обновено спрямо първото поколение. Новото динамично дигитално окачване на Infiniti осигурява на спортния седан оптимална комбинация от удобство при пътуване и впечатляваща бързина. На щанда на Infiniti присъстваха и компактните кросоувъри Q30 и QX30, спортното купе Q60 и големият седан Q70.

Корейският автомобилен производител Hyundai с няколко премиери на софийския автосалон.

Първата премиера бе на изцяло новият Hyundai i30 N. Той е първият модел от спортната серия N на марката, създаден от европейското подразделение на Hyundai, след множество тестове на легендарната писта „Нюрбургринг“. Новият i30 N е най-бързият модел на Hyundai. 2,0-литровият бензинов турбодвигател на i30 N се предлага в два варианта на мощност – с 250 или 275 к.с., като вторият разполага и с електронен диференциал с ограничено приплъзване.  Въртящият момент е 353 Нм, като автомобилът е екипиран с 6-степенна механична скоростна кутия. Моделът бе представен от автомобилния пилот Петър Гьошев, а на премиерата присъстваха и пилотите от Hyundai Racing Trophy Денис Станчовски и Симеон Симеонов. Изцяло новият кросоувър KONA предлага най-новите технологии, като прави премиум характеристиките по-достъпни за удобно и безопасно шофиране. Новаторските технологии се допълват от системи като Apple CarPlay за съвършена свързаност и модерната LED осветеност. Сред задвижващите варианти присъства новият турбо бензинов мотор със 177 к.с. в съчетание със задвижване 4х4 за динамично и сигурно пътуване при всякакви условия. Първият автомобил на модела в България бе представен от неговия собственик – актрисата и водеща Александра Сърчаджиева.

На щанда на Hyundai присъстваха и трите версии на модела IONIQ – с електрическо задвижване, като хибрид и като Plug-In-хибрид. IONIQ Hybrid съчетава високоефективен бензинов двигател с електромотор, за мощна работа с по-малък разход на гориво и по-ниски емисии. IONIQ Electric е първият изцяло електрически модел в гамата на Hyundai. Electric позволява шофиране без вредни емисии до 280 км с едно зареждане. IONIQ Plug-In съчетава най-доброто от двата свята – с превключване на електрически режим той може да измине до 63 километра изцяло на ток. Двигателят с вътрешно горене пък осигурява необходимото спокойствие за дълги пътувания.

Прочети още

Министър Московски откри Автомобилен салон София 2017

23-тото издание на  Автомобилен салон София 2017 бе официално открито от министъра  на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Сред официалните гости на най-иновативния салон в 25-годишната история на българските автомобилни изложения бяха още депутати, президентът Плевнелиев (2012 -2017) и представители на бизнеса.

„Благодарение на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, това изложение в София е поставено на международната карта на този тип събития. Вярвам, че новите технологии, които гарантират безопасност, защита на околната среда и по-доброто управление на транспорта са представени тук и аз съм горд да открия това юбилейно издание“, каза в приветствието си министър Московски.

Престижното събитие се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) и е част от официалния календар на Международната организация на производителите на автомобили (OICA).

„В годините изложението мина през много и различни етапи. В днешно време автомобилът се променя бързо. В бъдещите 5 години автомобилната индустрия и автомобилите като цяло  ще се променят по-бързо, отколкото през миналите 30. Изложението и новостите по щандовете на изложителите са ясен знак за това. Автомобилният салон е чудесно място, където всеки може да сравни марките, продуктите и фирмите, които управляват тази дейности в България,“ сподели  по време на откриването Александър Миланов, председател на ААП.

Фирмите изложители тази година надхвърлят 65, като освен вносители на автомобили в „Интер Експо Център“ присъстват производители и търговци на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари, охранителни системи, аудио системи, а също така лизингови компании, банки, застрахователи и др.

Юбилейното издание на Автомобилен салон 2017 посреща българската публика с хитови технологии и топ модели на световни марки леки автомобили. Забележителното в тазгодишното издание е огромната разгъната площ от над  14 000 кв.м и над 70 премиери и автомобилни новости.

13 октомври – първият ден на изложението бе обявен по програма само за медии, а в 6-те зали на изложбения център се проведоха 19 пресконференции. Пресцентърът на събитието акредитира над 250 журналисти, обвързани с отразяване на автосалона.

От утре 14-ти до 22-ри октомври Интер Експо Център отваря врати за посетители, като работното време ще бъде от 10:00 до 20:00 ч, а цените на билетите са  8,00 лв закупени онлайн и 10,00 лв. на касите на изложението.

Прочети още

Вълнуващи премиери от Италия и Япония – Alfa Romeo, Fiat и Suzuki на Автосалон София 2017

Stelvio и Giulia са звездите на Alfa Romeo на автосалона

Официалният вносител на Fiat, Alfa Romeo и Maserati – „Ауто Италия” представя най-новите модели от трите марки. На щанда на „Ауто Италия” на автомобилното изложение в София има две звезди – спортният седан Giulia и първият SUV на марката – Stelvio. Новата Alfa Romeo Giulia е събрала в себе три основни отличителни черти за италианския дизайн – усещане за пропорции, опростеност и висококачествено изпълнение. Новото попълнение в гамата на легендарната марка е разработено около действията на водача и обещава да предложи на потребителите вълнуващо пътно поведение, впечатляващ дизайн и респект. Alfa Romeo Giulia се предлага във версии с две двигателни колела и с двойно предаване, а топ версията на модела Quadrifoglio e оборудвана с 6-цилиндров двигател, вдъхновен от технологиите на Ferrari. Максималната мощност на агрегата е 510 к.с. Автомобилът може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Базовата цена на автомобила е 71 000 лева с дизелов мотор 2.2 JTDM със задно задвижване и 6-степенна механична скоростна кутия.

Първият SUV на марката Alfa Romeo в България – Stelvio, е изграден върху високотехнологичната платформа на седана Alfa Romeo Giulia и обещава необикновено динамично пътно поведение. Това е в резултат на високотехнологичното окачване с голям дял на алуминиевите компоненти и разпределението на теглото между двата моста в съотношение 50:50. Засега клиентите ще могат да избират между 2,0-литров бензинов турбомотор с 280 к.с. и 2,2-литров турбодизел с 210 к.с., а топверсията Quadrifoglio Verde се задвижва от познатия вече V6 с принудително пълнене и мощност 510 к.с. За всички версии на модела серийно се предлага 8-степенен автоматик на германската марка ZF. За клиентите на Alfa Romeo, вносителите от „Ауто Италия” са подготвили богато разнообразие от пакети, а за предстоящия зимен сезон и към всеки закупен автомобил, получават зимен пакет Winter+.

Fiat 124 Spider е роудстър за шофиране с вятър в косите

След дълго очакване, за първи път в България, „Ауто Италия” показва Fiat 124 Spider – двуместен спортен роудстър, наследник на знаменития модел от 60-те години. Новият Fiat 124 Spider е автомобил, за който с пълна сила важи максимата „Да шофираш с вятър в косите“. Автомобилът се задвижва от 1,4-литров бензинов двигател MulltiAir с мощност 140 к.с. със задно предаване, способен да достигне от 0 до 100 км/ч за 7 секунди и разполага с високо ниво на системи за сигурност и асистенти при шофиране. На щанда на марката Fiat са изложени високопроходимия италиански кросоувър Fiat 500X в най-високата си версия на оборудване Cross+. Автомобилът е снабден със задвижване на четирите колела и 2,0-литров дизелов агрегат с мощност от 140 к.с. и 350 Нм въртящ момент и 9-степенна автоматична предавателна кутия от ZF. Компанията е подготвила специални ценови условия за клиентите  на „Автомобилен Салон София 2017“. На щанда е изложен и елегантният седан Fiat Tipo, който отвежда усещането за простор в своя сегмент до съвсем различно ниво. Със своите размери, огромния си 520-литров багажник, атрактивна цена и основното необходимо ежедневно оборудване, Fiat Tipo е предпочитан бюджетен семеен автомобил. За тест-драйв са предоставени и останалите членове на семейството във версиите комби и хечбек. Марката разполага със серия автомобили от версията комби на специална цена от 22 500 лева с ДДС.

Maserati Gran Turismo Sport е за любителите на високите скорости

По време на Автомобилен Салон София 2017 Maserati представя Levante – първия SUV на компанията, който от една година е на пазара и генерира много висок интерес. Клиентите получават луксозен SUV и спортен автомобил в едно. До него е новата луксозна спортна лимузина Ghibli Gran Sport, подходяща за градски условия и комфортна за дълъг път. В модела за 2018 година има обновен интериор и екстериор и по-мощен 3,0-литров V6 biturbo двигател, който вече разполага с мощност 430 к.с..

Диаманта в короната на Maserati е лимитираната серия Gran Turismo Sport, предназначена за любителите на високите скорости. Това е един от последните бензинови 4,7-литрови V8 атмосферен двигател с мощност от 460 к.с.

Eксклузивни отстъпки за коли и мотоциклети радват феновете на Suzuki 

Официалният вносител на Suzuki Motor Corporation за България „Миркат”  обяви, че предлага на своите клиенти изключително преференциални отстъпки за закупуване на нови автомобили и мотоциклети, лимитирани само за периода от 14 до 22 октомври в рамките на автомобилното изложение. Феновете на японския производител получават и преференциални условия за лизинг и застраховане. На елегантния си щанд с площ от 205 кв.м Suzuki показва перфектна комбинация от пет доказали своето качество автомобили и четири от най-новите модели мотоциклети.

Автомобилното изложение в София е дебютна сцена за новия Swift със системата за задвижване на четирите колела AllGrip Auto, осигуряваща на водача пълно спокойствие при ежедневното управление на автомобила, както и при движение по хлъзгави пътища или заснежени повърхности. Другият емблематичен градски модел, който заема достойно място на щанда на марката е Baleno – автомобилът, който разчупи всички представи за практичния хечбек и доказа, че компактни габарити и просторно купе, икономично шофиране и динамичен темперамент, безкомпромисна безопасност и максимално забавление могат се допълват безупречно, при това на съвсем конкурентна цена. Безспорно моделът, който предизвика най-голям интерес сред посетителите на щанда на Suzuki е най-новото поколение на субкомпактния SUV – Ignis. Чистокръвният японец аргументирано обещава да направи много по-интересен живота на своя притежател. Легендарният SUV на марката – Vitara, е представен със спортната модификация на модела, оборудвана с 1.4 BoosterJet. При конкурентна цена Vitara предлага богато оборудване, широката гама двигатели с впечатляващо ниски показатели за разход на гориво и вредни емисии в комбинация с механична или автоматична скоростна кутия.

Още един всъдеход допълва гамата на щанда на Suzuki. Обновеният в края на миналата година SX4 S-Cross провокира вниманието на посетителите на автомобилното изложение с елегантен дизайн, максимален комфорт и оборудване, което ще задоволи и най-високите изисквания за динамика, безопасност и свързаност. За феновете на двуколесните превозни средства Suzuki показва два модела от семейството на пътешествениците с неизчерпаема сила V-STROM – 650ХТ и 1000, и две градски легенди – SV650 и GSX-S1000.

Освен да се запознаят отблизо с актуалните модели от автомобилната гама на Suzuki, феновете на марката могат и да ги тестват. Всеки ден на разположение на посетителите ще са демонстрационни автомобили от петте модела, а нашите опитни специалисти продажби ще обърнат персонално внимание на всеки клиент, предлагайки му индивидуални лимитирана оферта с преференциални условия за лизинг и застраховка, и ексклузивни ценови отстъпки.

Прочети още

Автономна лимузина и луксозни SUV-модели бяха показани на салона в София

Новите Audi A8Jaguar E-PaceVolvo XC60 и Range Rover Velar ще зарадват посетителите на изложението

Лимузина с автономно управление и луксозни SUV-модели са сред най-впечатляващите експонати на автомобилен салон „София 2017”. Някои от тях бяха представени за първи път пред публика само преди месец на изложението във Франкфурт, а за други това е дебют на българска земя.

Под светлината на прожекторите за първи път у бе показан новият флагман на Audi – лимузината А8. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. От 2018 г. Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, за движение в натоварен трафик и в задръстване. Новият A8 ще дебютира с два основно модернизирани V-образни 6-цилиндрови двигателя – турбодизеловия 3.0 TDI, който развива максимална мощност 286 к.с., и турбобензиновия 3.0 TFSI с мощ от 340 коня.

Спортната гама на Audi ще бъде представена в София от новите модели с добавка RS и S към името си. Това са комбито Audi RS 4, хечбекът Audi RS 3 Sportback, който разполага с най-мощния 5-цилиндров двигател в света (400 к.с.), като и Audi RS 5 Coupe е върхово представяне на спортния стилистичен език на марката с двигател 2.9 TFSI, в яркия червен цвят Misano Red.

Пътят към бъдещето, изпълнен с иновации в посока изкуствен интелект и алтернативно задвижване, се показва от големия хибриден SUV Audi Q7 e-tron. Моделът е с най-дълъг пробег на електричество в сегмента – 56 км. Първият plug-in хибрид със задвижване на четирите колела quattro доказва, че марката инвестира в комфорта на ежедневието на своите клиенти, без да затруднява обичайния ритъм на живот. Изложените модели ще потвърждават посланието на марката „Forget about the car. Audi is more”.

На свой ред Volkswagen предлага три премиери българската публика – чисто новият SUV модел Т-Roc, удълженият вариант на бестселъра Tiguan – Allspace със 7 места и обновеното Polo.

Новият субкомпактен високопроходим модел T-Roc e четвъртият играч на производителя от Волфсбург в SUV сегмента и продължава амбициозната офанзива в този клас. Моделът е с експресивен дизайн, има спортни пропорции, предлага избор от мощни двигатели, задвижване 4×4, различни елегантни цветови комбинации за екстериора и интериора. Има възможност за фабрична оптична спортна тунинг версия. Колата е оборудвана с най-модерните асистиращи системи, както и иновативни възможности за свързаност и онлайн услуги. Т-Roc ще стартира продажбита си на българския пазар към края на годината.

Новият Tiguan Allspace попълва нишата между Tiguan и Touareg в гамата на марката. Сега вече моделът има опция за 7 места, като каросерията е удължена с 215 мм, а междуосието – със 109 мм. Максималният товарен обем при 5-местна конфигурация нараства с 265 литра до 1920 литра, типична повече за вановете. Има избор от шест двигателя с мощност от 150 к.с. до 240 к.с., а задвижването на четирите колела 4Motion и автоматичната скоростна кутия с двоен съединител DSG са серийни при вариантите с мощност над 180 к.с.

Шестото поколение на градския модел Polo продължава успешната история на модела, от който вече са продадени повече от 14 милиона екземпляра. Това всъщност е най-голямото Polo, произвеждано изобщо. Общата му дължина е вече 4053 мм, а удълженото с 94 мм междуосие прави комфорта на возене още по-добър. Германските конструктори са постигнали истинско чудо с вътрешното пространство. За всяко от местата има повече простор, а багажният обем е увеличен с 25%, до минимум 351 литра.

Новото Polo се изкачва в по-висока категория и в технологично отношение, като предлага възможност на напълно дигитален кокпит, нови аудио и навигационни оборудвания, Blind Spot Detection (предупреждение за наличие на опасност в мъртвите зрителни зони), ACC (автоматичен адаптивен темпомат) и предни LED светлини, същите като на Golf. А системата Front Assist (активно следене на дистанцията и автоматично спиране при опасност) е включена в стандартното оборудване.

На луксозните SUV-модели залага и вносителят на Jaguar, Volvo, Range Rover и Ford. Сред тях е най-новият член на семейството Jaguar – компактния E-Pace. Това е 5-местен компактен SUV с впечатляващ дизайн и динамика на спортен автомобил. Най-новото попълнение в гамата на британската котка е и много атрактивно позиционирано на българския пазар с начална цена от 63 000 лева с ДДС.

На щанда на Jaguar на Автомобилния салон София 2017 е и първият SUV в историята на Jaguar – F-PACE. Моделът е мощен и динамичен, проектиран и конструиран да осигурява пъргавината, реакциите и финеса, характерни за всички автомобили на британската марка. Разработен е с лека,  но изключително здрава конструкция на каросерията, с 80% алуминий. Тя е и единствената каросерия тип монокок с високо съдържание на лекия метал в сегмента.

Любителите най-често свързват името Jaguar със спортни автомобили. Точно за тези фенове вносителят „Мото-Пфое” е осигурил присъствието и на най-мощната и пъргава британската “котка” – F-TYPE SVR. Това е двуместен спортен автомобил, изработен предимно от алуминий, с мощност 575 конски сили и максимална скорост 322 км/ч. Той е по-лек, с подобрени шаси, трансмисия и система за задвижване на всички колела, които правят удоволствието от шофирането несравнимо.

На щанда в Интер Експо Център е и най-малкият спортен седан на марката – Jaguar XE. Моделът със задвижване на всички колела (AWD) е единственият в своя клас, оборудван  със самоносеща каросерия с високо съдържание на алуминий, предно окачване с двойни носачи и заден мост с интегрална връзка, които са е в основата на отличителната динамика на спортния седан Jaguar ХЕ.

На свой ред Volvo демонстрира скандинавския премиум стил с второто поколение на кросоувъра XC60. Той впечатлява с атлетичен силует, луксозен скандинавски интериор, функционален салон и богата гама мощни, но екологични двигатели. Новото попълнение при шведите има всички качества да се пребори със силната конкуренция в премиум сегмента. Луксът в салона е подчертан от комбинацията на фино дърво и алуминий, а осветлението е поверено на светодиоди.

Показанията на уредите се изписват на 12,3-инчов дисплей с течни кристали с променлива конфигурация. Данните могат да бъдат проектирани и върху предното стъкло. Централният панел е ориентиран към водача. По-голямата част от него е заета от 9,5-инчовият вертикален сензорен екран на мултимедийна система във вид на таблет.  Аудиосистемата от Bowers & Wilkins осигурява кристален звук, благодарение на високоговорителите и субуфер с вентилация. Предните седалки са меки и удобни, но в същото време е подобрена и тяхната странична опора. Има функции за отопление, охлаждане и дори масаж. Цените на новото Volvo XC60 започват от 90 790 лева за модела D4 2.0 AWD, а най-скъпият хибриден вариант T8 2.0T AWD започва от 126 870 лева и достига до 153 000 лв.

В съседство е разположен и друг луксозен SUV – най-новият член в семейството на Range Rover – Velar. Моделът е създаден да запълни „бялото поле“ между Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Velar предлага нива на проходимост и лукс, непознати досега в сегмента на средноразмерните високопроходими автомобили. Новият Range Rover Velar е много добре позициониран ценово у нас, като стартовата му цена започва от 118 800 лева, а богато оборудваните модели достигат 180 000 лева.

При Ford акцентът е малко по-различен – новата Fiesta. Малкият хечбек смени поколенията си съвсем наскоро, като има амбиции да запази лидерските си позиции в сегмента. Моделът идва с огромен брой комбинации – както във външния вид и оборудването, така и в задвижващите системи.

Прочети още

Три японски марки с премиери на Автосалон София 2017 – Toyota, Lexus и Honda

Toyota празнува 20 години хибридна технология

Премиера на щанда на японската марка прави новият Land Cruiser 150

На Автомобилния салон в София Toyota представя пълна гама от 6 хибридни модела и въвежда за първи път в България нова лизингова програма за хибридните модели Satisfaction Guaranteed с 6 месеца гратисен период и възможност за замяна. Премиера на щанда на Toyota прави обновеният Land Cruiser 150, а около него са изложени всички модели на марката. Освен новите модели, за всички автомобили и аксесоари Toyota предлага ексклузивни търговски условия.

Със своя над 65 годишен опит в офроуда, Toyota Land Cruiser продължава да бъде уникален с умението си да комбинира изключителните си качество, издръжливост и надеждност с несравними офроуд възможности и още по-високо ниво на лукс, удобство и престиж. Новото в модела са обновен интериор и екстериор, Toyota Safety Sense системи за активна безопасност, нов Torsen LSD заден диференциал, отопляемо челно стъкло и дюзи на чистачките, нови, допълнителни функции на системите Multi-Terrain Select и Multi-Terrain Monitor, нов 8-инчов дисплей на навигационната информационна система и нов 4,2-инчов мултиинформационен дисплей на приборното табло и нови 19-инчови джанти.

Satisfaction guaranteed e продукт разработен съвместно между Toyota и Sogelease и представлява финансов лизинг с лихва от само 2,72% и уникални за нашия пазар преференциални условия: без лизингови вноски през първите с 6 месеца на договора и възможност за замяна в края на шестия месец на хибридния автомобил с конвенционален от същия модел. При модел Prius замяната се извършва с бензинов Avensis. Програмата е валидна за всички модели от хибридната гама на Toyota: Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Auris Touring Sports Hybrid, Prius, Prius+, C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid. Минималнаta първоначална вноска e 20%, a срокът на лизинга е от 24 до 60 месеца. Застрахователни партньори на програмата са Bulstrad, Alianz и ДЗИ като за удобство на клиента първоначално се сключват застраховки Гражданска отговорност за 1 година и Автокаско за 6 месеца на тарифно число 2.6% за Yaris Hybrid, Auris Hybrid и Prius, и 2.98% за C-HR Hybrid и RAV4 Hybrid. Първоначалната полица Автокаско може да бъде платена на 2 вноски. В случай, че клиентът реши да се възползва от възможността за замяна на автомобила платеното самоучастие за хибридния автомобил се запазва и се преизчислява пропорционално към стойността на новия бензинов автомобил от същия модел. В случай, че цената на избрания бензинов автомобил надвишава тази на хибридния, клиентът доплаща частичен аванс за достигане на същия процент самоучастие спрямо цената на новия бензинов автомобил. Клиентът заплаща такса регистрация и застраховки Гражданска отговорност и Каско за новия автомобил. Автомобилът се заменя с подписване на споразумение към първоначалния лизингов договор, като лихвата се променя с новия промоционален лихвен процент от 3,23%. Клиентът е длъжен да уведоми Лизингодателя и дилърството на Toyota, от което е закупил автомобила си, за желанието си да упражни правото на замяна и да направи нова поръчка за наличен бензинов автомобил минимум 30 календарни дни преди изтичане на 6 месечния гратисен период. Избраният нов автомобил трябва да бъде с възможност за физическа доставка и регистрация преди изтичането на 6-те месеца. В случай, че клиентът не се възползва от правото си на замяна и запази първоначално закупения хибриден автомобил всички условия по сключения лизингов договор се запазват и лихвеният процент остава преференциален за хибриди – 2.72%. С новото уникалнo предложение, Toyota отново демонстрира своята увереност по отношение на продуктите си, както и иновативно мислене относно съпътстващите ги услуги. Специалните лизингови условия важат в комбинация с традиционните Хибридна Преференция, 6 години гаранция и 10 години грижа за хибридната батерия. 6-месечният гратисен период е най-удобният начин българските клиенти да се уверят лично и без ангажимент в предимствата на хибридната технология.

Освен цялата хибридна армия на Toyota, състояща се от общо 6 модела от всички класове. До леките автомобили гордо са застанали и кросоувърите, начело с легендарния за японската марка RAV4 с хибридна система за задвижване. На щанда е изложен и тоталния хит на марката за тази година – Toyota C-HR. Не са пропуснати и конвенционалните модели Aygo, Corolla и Avensis.

 

Изцяло новото GT-купе LC 500 и кросоувърът NC са премиерите на Lexus

Футуристичното GT-купе Lexus LC 500 направи своя дебют в България на щанда на Lexus в рамките на Автомобилен Салон София 2017, само 2 месеца след старта на продажбите на модела в Европа. Мощността към задните колела в LC 500 е поверена на доказания, високооборотен 5,0-литров V8 двигател, познат от RC F и GS F. Изцяло алуминиевият V8 двигател с 32 клапана генерира 477 к.с. и 540 Нм въртящ момент. Предаването на въртящия момент към задните колела е поверено на първата в света 10-степенна автоматична трансмисия, вградена в лускозен автомобил, с време за смяна на предавки, сходно с това на трансмисия с два съединителя. Комбинацията от високотехнологична платформа и задвижване осигуряват на LC 500 динамика и управление, необичайни за четириместно купе и ускорение 0-100 км/ч под 4,7 секунди.

Lexus обнови изтънчения, спортен дизайн на един от най-продаваните си модели в Европа и България – NX 300h пълен хибрид и NX 300 турбобензин. Въвеждане на нова вретеновидна предна решетка, нова предна броня и нови алуминиеви колела. Нови тройни Bi-LED фарове с адаптивни дълги светлини, нови LED задни стоп и габаритни светлини и нови LED флуидни предни и задни мигачи. По-голям 10,3-инчов централен мултимедиен и навигационен дисплей. Нови интериорни цветове, подобрени контролни уреди и бутони. При модела NX се въвежда Lexus Safety System +, пакет от 6 асистиращи системи за активна безопасност, познат от Lexus RX. Турбобензиновата версия вече с ново обозначение NX 300 (досега NX 200t)

 

Civic Type R е звездата на щанда на Honda

На изложението в София се състоя премиерата на най-бързият автомобил с предно предаване в историята до момента  – Honda Civic Type R. Дебютът на модела пред българска публика съвпада и с 25-годишнината на официалния вносител на Honda в България – „Бултрако”, която е подготвила общо три автомобилни и четири мотоциклетни премиери за софийския автосалон. Най-очакваната от тях е именно десетото поколение на Civic Type R, който по-рано тази година записа рекорд на пистата „Нюрбургринг“. Хечбекът с предно предаване е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент, който записа рекордно време на легендарната „Северна дъга“ на германското трасе. Така той подобри с близо 7 секунди постижението на своя предшественик. Производството на модела стартира през лятото, а първите доставки до клиентите ще бъдат осъществени тази есен.

Освен Honda Civic Type R посетителите на автосалона в София могат да видят отблизо новите Honda Civic Hatchback и Honda Civic Sedan. Специално за Автомобилен салон София 2017 компанията „Бултрако“ е подготвила и награда – един от посетителите на изложението може да спечели Honda Jazz. Редом с автомобилите са изложени и някои от най-актуалните мотоциклети на марката Honda – CMX 500A Rebel, NHB89, CB 1100NA и VFR 1200X.

Прочети още

Премиери на Citroen и Kymco откриха Автомобилен Салон София 2017

Автомобилен салон София 2017 стартира с важни дебюти както при автомобилите, така и при двуколесните машини. Citroen демонстрира офанзивата си в SUV сегмента с новия компактен С3 Aircross, а Kymco представя флагманския скутер AK550.

C3 Aircross направи своята премиера у нас веднага след изложението във Франкфурт. Автомобилът е с уникален дизайн, който се вписва перфектно в гамата на новите модели на бранда и притежава всички характеристики на здрав и защитен SUV, включително повдигнат пътен просвет, височина на позицията на шофиране, големи гуми и удължители за страничните огледала. Возилото се очаква да се превърне в един от основните играчи на полето на най-конкурентния клас в Европа, който залива и родния пазар. Интериорът е изцяло обновен като част от програмата Citroën Advanced Comfort и изненадва с още повече простор и индивидуалност спрямо останалите компактни модели на производителя. Моделът предлага широки възможности за свързаност, като е оборудван с редица технологии за улеснено шофиране в градска и извънградска среда. Накратко, новият SUV на Citroën предизвиква феновете на стила и приключенията да изпитат едно напълно ново изживяване.

Чрез партньорството с Rip Curl, чието име е синоним на сърф от 1969 г., Citroen предлага на любителите на този модел различна и технологична версия, подходяща за начин на живот, в който преобладават спорт, приключения, отдих, почивка и удобство. Тази философия кореспондира с марката Rip Curl, идваща от Австралия на няколко часа път с кола от легендарното място за сърф Cactus Bay. Водени от техните общи ценности, креативност и иновации, двете марки споделят същия ентусиазъм за приключения (които Rip Curl нарича „The Search“ в смисъл търсене на перфектната вълна), подканвайки потребителите да тръгнат на път „навсякъде, по всяко време”. Сътрудничество на Rip Curl и Ситроен вкарва Grip Control в гамата на C4 Cactus. Елегантно интегриран в центъра на бордното табло, регулаторът Grip Control дава достъп до пет режима на работа.

Новият Citroen C3 също прави своята първа поява по време на изложение в България. С повече от 170 000 продажби от лансирането си, той е истински успешен модел. Многофункционален, далеч от стереотипите, той е различен, модерен, атрактивен, пъргав, с приятни цветове и възможности за персонализация според вкуса на всеки клиент. От месец октомври, в гамата на С3 се предлагат и две специални бизнес серии, които включват в цената климатик, hands free Bluetooth, USB вход, фарове за мъгла и др.

Ползващ цялата експертиза на Ситроен, новият C-Elysee се прицелва в клиенти, които търсят просторен, модерен, триобемен автомобил със стилен външен вид и добро оборудване. Концепцията на модела е да бъде атрактивен и на достъпна цена.

Лансиран през 2013 г., второто поколение Citroen C4 Picasso е истински успех, с близо 390 000 клиенти, привлечени от неговия дизайн и изключителен комфорт. Новите модели на C4 Picasso претендират за още повече динамика. Те подчертават специфичните си характеристики чрез силно оформен и изразителен дизайн, с динамични линии и уникален светлинен подпис в предната и задната част.

С новия SpaceTourer, марката Citroen завършва проекта си и засвидетелства способността си за изкачване в по-висок клас в сегмента на вановете. Модерен и с изявен характер, Citroen SpaceTourer със своите 3 дължини и възможности за интериорен дизайн, дава нов отговор на потребителите с голямо семейство, много приятели, както и на бизнеса. Моделът се предлага с дизелови двигатели, последно поколение от семейството BlueHDi до180 к.с. и 400 Нм въртящ момент, при среден разход от 5.1 л/100 км и най-ниски емисии на СО2 в сегмента от едва 133 г/км CO2.

Oфициалният вносител на Kymco и Quadro за България, фирма Сенакс, представя на родните фенове на двуколесни машини 550-кубиковия скутер super touring АK 550. Машината предлага най-ниския център на тежестта в своя клас, осигуряващ стабилна основа за постигане на отлично пътно поведение. Мощността, с която разполага водачът на скутера е 55 к.с., които могат да се контролират чрез два отделни режима на движение. Част от оборудването на мотора е smart табло, което дава възможност за връзка с телефон. От него се приема информация за пропуснати обаждания и нотификации за потърсвания в социалните мрежи. Безключово палене, подгрев на ръкохватките и LED фарове допълват екипировката.

На щанда на Сенакс представена е швейцарската марка Quadro, която предлага компактни 3- и 4-колесни превозни средства с наклонено окачване, предлагащи изключително високо ниво на безопасност, комфорт и забавление. Всички машини на марката са оборудвани с патентованата система HTS Hydraulic Tilting System.

Технологията е единствена по рода си и използва хидро-пневматичен принцип на действие. Тя осигурява лесно и безопасно движение при на практика всякакви пътни и климатични условия. В по-голяма част от Европа моделите на Quadro могат да се управляват без наличието на специална категория за мотоциклет, но в България все още е необходима категория А.

 

Прочети още

Kia, Subaru и Great Wall на Aвтосалон София 2017

На Автосалона в София, който ще отвори врати тази събота, има няколко автомобила, които веднага ще приковат вниманието на най-взискателните ценители на комбинацията от спортно каране и луксозно пътуване. Един от тях е KIA Stinger. Най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд ще дебютира в България именно сега. Това е автентичен грандтурер, автомобил за  вълнуващи пътувания на дълги разстояния. Спортен седан, при който високата ефективност и динамично съвършенство са в унисон с неговия удивителен дизайн. Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт. В София KIA Stinger ще дефилира във версия 3.3 литра twin-turbo V6 бензинов двигател с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,9 секунди, 8-степенна автоматична трансмисия и 4×4 задвижване. Само месец след Международния Автосалон във Франкфурт своя дебют у нас ще направи и KIA Stonic – изключително важен за марката модел, който се включва със силна заявка за успех в най-бързо разрастващия се автомобилен сегмент в Европа – този на компактните кросоувъри. Впечатляващият дизайн на Stonic моментално разкрива произхода на модела – асоциираната с КИА радиаторна решетка тип „тигров нос“ е подчертана от хромирана обкантваща рамка, a „Targa“ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, загатнати още в прототипа  на модела – Provo.

КИА Моторс България ще покаже и други представители от моделната си гама. Феновете на марката ще имат възможност да разгледат отблизо и наскоро представения градски мъник – Picanto, бестселъра на марката в България – Sportage, компактния хечбек Rio, хибридния кросоувър Niro, изцяло електрическия модел Soul EV, луксозната лимузина Optima plug-in и големия представител в SUV сегмента – Sorento.

Субару Италия, официалният представител на бранда за България, ще представи изцяло новия модел Subaru XV като премиера за България на Автомобилен Салон София 2017. Типично за марката, той съчетава смел нов дизайн и висококачествено мултифункционално шаси за движение по пътя и извън него. Новата глобална платформа на Subaru (SGP), заедно с BOXER двигателя, задвижването на четирите колела Symmetrical AWD и технологията EyeSight зa подпомагане на управлението, предлагат повече способности, по-добра динамика при шофиране, високи нива на безопасност и комфорт. SUBARU XV се предлага с изцяло нова версия на 2.0-литровия 4-цилиндров боксер двигател с директно впръскване на горивото и още един 4-цилиндров 1.6 боксер двигател. Преработената трансмисия Lineartronic вече е стандартно с X-Mode, за да осигури още по-добро управление на колелата при хлъзгави повърхности и стръмни склонове. Буквално месец след представянето им на изложението във Франкфурт, в София ще бъдат показани още автомобили от моделна година 2018: спортната икона на Subaru – WRX STI, който разполага с подобрена 6-степенна ръчна трансмисия и преработен централен диференциал – Multi Mode Driver Controlled Centre Differential (DCCD). Комбинацията от новите високоефективни спирачки Brembo с 6 бутала и новите перфорирани спирачни дискове предоставя на WRX STI и по-добри възможности за спиране.

С освежен облик, обновения Levorg, е оборудван с най-съвременните технологии за безопасност: Smart Rearview Mirror, интелигентно огледало за обратно виждане, камери, проектиращи предния и задния обзор на автомобила, повишавайки видимостта за предотвратяване на сблъсъци. Освен това Levorg е оборудван с LED предни светлини, които осветяват завоите, като автоматично насочват светлинния сноп в зависимост от положението на волана. Универсалният Forester XT е модификация на бестселъра на Subaru в Европа с повече от 300 000 продажби от пускането си на пазара през 1997 г. Моделът за 2018 г. вече се предлага с водещата технология за подпомагане на управлението EyeSight, осигуряваща изключителни превантивни функции за безопасност. Forester добавя към подобреното си ниво на сигурност и Side View Monitor – камера, монтирана в страничното огледало на пътника, която помага на водача да маневрира в различни ситуации при затруднена видимост или при близко движение до обекти. На щанда ще присъства и неуморимият флагман на марката – Outback.

Интересни експонати ще има и на щанда на Българска автомобилна индустрия ЕАД. Great Wall H6 1.5 Т е пълноразмерен SUV, предназначен за хората, които търсят функционалност и надеждност в едно. Елегантните му форми и съвременният дизайн привличат вниманието още от пръв поглед, а просторния и комфортен интериор, го превръщат в практичен SUV, подходящ за всеки терен и за всяко пътуване. Специално разработената модификация Great Wall H6 Gladiator Edition е предназначена специално за хората, които обичат екстремните преживявания извън пътя и търсят приключения. Оборудван е специално за офроуд и в пакета се включва повдигнато окачване, цялостна защита на уязвимите части под купето, комплект алуминиеви джанти и гуми, както и оптичен тунинг пакет, ненатрапчиво загатващ за реалните възможности на лимитираната версия.

Там ще бъде и представителят на луксозното подразделение на китайския производител – HAVAL H2. Това е компактен SUV, който от пръв поглед се откроява сред конкурентите си със силна индивидуалност, оригинален дизайн и изчистени линии. Моделът съчетава най-новото от света на технологиите, предлагайки интегрирани високо-технологични системи за сигурност и безопасност. Haval H2 е SUV за модерния и динамичен човек, който държи на детайлите. Всеки клиент има свободата да персонализира своя Н2 и да изрази себе си, като избере своята неповторима комбинация от двуцветно купе и изискан цветен интериор.

Прочети още

Infiniti и Hyundai също с премиери на Автосалон София 2017

Софийският автосалон се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България, но две марки, които не членуват в организацията, също ще имат щандове в Интер Експо Център. Така изложението тази година се превръща в най-масовото като присъствие на марки и участници в историята на тези събития у нас – експонатите са почти 300! И всъщност са само толкова, просто защото това е капацитетът на залите в изложбения център.

Японската марка за луксозни и спортни автомобили Infiniti продължава да разширява моделната си гама и на автосалона в София ще представи изцяло обновения си седан Q50 – поставен на пиедестал, заобиколен от актуалната гама, включваща компактните кросоувъри Q30 и QX30, спортното купе Q60 и големият седан Q70. Усъвършенстваният стилен спортист Q50 запазва елегантните си пропорции и атлетична стойка и прави по-голямо визуално разграничаване между отделните версии на модела, включително вдъхновената от динамиката Red Sport 400. В синхрон с новия външен вид се въвежда и нова структура на нивата на оборудване, които вече са Pure, Luxe, Sport и Red Sport 400. Моделът разполага с иновативни технологии, създадени за повече възможности в подкрепа на водача и насочени към автономното шофиране. Обновеното Infiniti Q50 се предлага и с нови мотори, като най-голямо внимание предизвиква новият 3,0-литров V6 бензинов двигател с двоен турбокомпресор, който генерира максимална мощност 400 к.с. и тяга 475 Нм при едва 1600 об/мин. Директното адаптивно кормилно управление е изцяло обновено спрямо първото поколение. Новото динамично дигитално окачване на Infiniti осигурява на спортния седан оптимална комбинация от удобство при пътуване и впечатляваща бързина. На щанда ще блести и изцяло новото спортно купе Q60, което се отличава със смелия си екстериор и стегнати мускулести форми. Задвижването е поверено на 3,0-литровия V6 битурбо компресорен двигател с мощност от 405 к.с. Тягата се предава към колелата чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия. Системата за двойно задвижване изпраща 100% от въртящия момент към задните колела, а ако те пробуксуват, въртящият момент се разпределя между предната и задната оси в съотношение 50:50.

Корейският гигант Hyundai също ще привлече погледите на посетителите с интересни нови предложения. Изцяло новият кросоувър KONA предлага най-новите технологии, като прави премиум характеристиките по-достъпни за удобно и безопасно шофиране. Новаторските технологии се допълват от системи като Apple CarPlay за съвършена свързаност и модерната LED осветеност. Сред задвижващите варианти присъства новият турбо бензинов мотор със 177 к.с. в съчетание със задвижване 4х4 за динамично и сигурно пътуване при всякакви условия. Втората голяма премиера на щанда на марката ще бъде изцяло новият Hyundai i30 N. Той е първият модел от спортната серия N на марката, създаден от европейското подразделение на Hyundai, след множество тестове на легендарната писта „Нюрбургринг“. Новият i30 N е най-бързият модел на Hyundai. 2,0-литровият бензинов турбодвигател на i30 N се предлага в два варианта на мощност – с 250 или 275 к.с., като вторият разполага и с електронен диференциал с ограничено приплъзване.  Въртящият момент е 353 Нм, като автомобилът е екипиран с 6-степенна механична скоростна кутия. Атмосферата на щанда ще се наелектризира допълнително и от IONIQ – първият автомобил в света, предлаган в три версии с електрическо задвижване – Hybrid, Plug-In и Electric. Триото за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас. Технологията Blue Drive осигурява по-малко замърсяване и по-висока производителност. IONIQ Hybrid съчетава високоефективен бензинов двигател с електромотор, за да осигурят мощна работа с по-малък разход на гориво и по-ниски емисии. IONIQ Electric е първият изцяло електрически модел в гамата на Hyundai. Electric позволява шофиране без вредни емисии до 280 км с едно зареждане. IONIQ Plug-In съчетава най-доброто от двата свята – с превключване на електрически режим той може да измине до 63 километра изцяло на ток. Двигателят с вътрешно горене пък осигурява необходимото спокойствие за дълги пътувания.

На Автосалона София 2017, заедно с четириколесните си събратя, ще присъстват и мотоциклети. Сред тях за първи път са и две от емблематичните марки от този различен свят. По време на изложението ще можем да видим и докоснем почти всички последни модели на американската легенда Harley-Davidson, както и две премиери – на FAT BOY и FAT BOB 114. Моделът FAT BOY се появява за първи път през 1990 година и бързо се превръща в бестселър. Днес той вече е легенда и от 2018 се предлага с новия V-образен двигател Milwaukee-Eight107 с работен обем 1745 куб.см и 145 Нм въртящ момент. Втората премиера, на която ще станем свидетели по време на изложението, е на красивия FAT BOB114. Братът на FAT BOY е много по-агресивен на външен вид и безпардонен като поведение. Той също идва с голямо twin сърце – Milwaukee-Eight с работен обем от 1868 куб.см. и въртящ момент от 155 Нм. Той притежава лесно регулируемо моно-шок задно окачване, предни двойни спирачни дискове, 2-1-2 ауспух и Daymaker LED фар. На щанда компания на двамата „дебеланковци“ ще правят и други членове от голямото семейство – Low Rider S и Iron 883, както и модел, създаден за 115-ата годишнина на легендарния бранд. Освен възможността да се запознаят лично с мотоциклетите, клиентите ще могат да се възползват и от специалните промоционални цени, които Harley-Davidson България ще предлагат само в рамките на автосалона.

Броени дни след официалното откриване на новия дом на Triumph в София, легендарните британски мотоциклети ще направят своя дебют на софийския автомобилен салон. Така още повече хора ще могат да усетят духа и реално да се докоснат до моделите на компанията. Бъдещите собственици пък ще могат да се възползват от промоционалните условия, които ще им бъдат предлагани на щанда на британската марка само по време на Автосалон София 2017. За първи път у нас изцяло мотоциклетна компания като Triumph ще участва на Автомобилно изложение в столицата. По този начин посетителите ще имат възможността да станат свидетели на премиери за България на новите модели Bonneville Bobber и Street Triple RS.

Прочети още

Официални партньори Official partners


Официален медиен партньор Official media partner


Партньори Partners