БЮЛЕТИН №9

Sofia Motor Show 2019 предлага за всекиго по нещо

 

Тест драйв на над 150 автомобила, множество атракции и игри с награди на Автосалон София 2019.

Посещението на едно автомобилно изложение е прекрасна емоция за всеки, който се чувства поне малко запленен от магията на превозните средства, чудесно изживяване за малки и големи. Софийският автосалон отдавна надрасна ролята си на изложение с предимно търговски характер и се превърна в събитие от европейски и дори световен ранг, на което човек се чувства като част от умалена версия на най-големите международни форуми от този тип. Затова и не е изненада, че Sofia Motor Show 2019 гарантира множество приятни емоции за цялото семейство, които далеч надхвърлят неизменното разглеждане на новите модели на множество различни марки, някои от които са представени за първи път на салон у нас.

Многобройни атракции, забавления и награди за посетителите

В четири обособени зони ще бъдат паркирани над 150 автомобила за тест-драйв. Време ви е да изберете нов автомобил? Или просто ви се иска да седнете за малко зад волана на любимия си модел? Какъв по-добър момент за тест-драйв от Sofia Motor Show 2019, където ще откриете накуп почти всички марки представени на българския пазар автомобили?

Феновете на Формула 1 пък ще могат да усетят част от атмосферата и адреналина, съпътстващи всяко истинско състезание, управлявайки дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта.

 

За победителите ще има и специална награда – безплатен абонамент за платформата Play Diema Xtra.

Посетителите на щанда на Shell ще могат да проверят своите шофьорски умения и рефлекси посредством симулатор на  пистата „Фиорано“ в Маранело, Италия.

Добър начин да доставите радост на детето в себе си, не мислите ли?

Голяма награда с 12 автомобила за избор

Освен удоволствието да види, да тества и евентуално да закупи някой от последните модели автомобили, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с голямата награда на Sofia Motor Show – нов автомобил. Изборът е между 12 автомобила с цена от 28 000 до 63 000 лева. Конкретните модели, между които участниците в традиционната игра могат да избират, са Citroën C3, Ford EcoSport, Haval H6, Honda Jazz, Kia Ceed, Mahindra KUV100, Peugeot 308, Skoda Scala, SsangYong Tivoli, Toyota Yaris, Volkswagen T-Cross и DR3.

За участие в играта е достатъчно просто да попълните анкетна карта и да я пуснете на обособените за целта места. Пожелаваме късмет на участниците – наградата определено си я бива!

 

Знаете ли как работят камерите за скорост на „Пътна полиция“?

Искате ли да разберете как работи системата за контрол на скоростта и видеозаснемането на проверките на пътя? А как се правят дистанционно справки за контролните точки и електронните фишове или как се мери за наличие на алкохол и наркотични вещества? Възможността да направите всичко това  ще имате по време на изложението. Оборудването и техническите средства, които „Пътна полиция“ ползва при акции и регулярния контрол за безопасност на движението по пътищата, ще бъдат демонстрирани в рамките „Автомобилен салон София“ 2019. В зоната „Пътна полиция“ на салона служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР ще задоволят любопитството на изкушените от техниката и технологиите за контрол. Е, при желание от Ваша страна, може да Ви  връчат и някой невръчен електронен фиш, но със сигурност ще Ви кажат и какво да правите, ако сте платили глобата, а тя стои като неплатена в системата на МВР. Все пак смелостта трябва да се възнаграждава.

 

По традиция, запазено място на изложението имат не само автомобилните марки, а и редица други компании от браншове, свързани по един или друг начин с автомобилния сектор – производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи, както и лизингови компании, банки, застрахователни компании и много други. Предвидени са и още редица игри с награди на щандовете на отделните изложители.

Прочети още

Международният автомобилният салон София 2019 – най-престижното автомобилно събитие за годината

Автомобилното събитие на годината – „Международният автомобилен салон София 2019” ще се проведе от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център. Над 75 фирми-изложители и 12 000 кв.м. изложбена площ ще представят най-доброто от автомобилната индустрия. Ще бъдат представени                250 експоната, от които 14 нови модела мотоциклети. Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София., 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plugin хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.

Международният автомобилен салон в София 2019” е едно от най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автомобилните изложения в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

Редица марки, които не успяхме да видим на най-голямото автомобилно изложение във Франкфурт през септември, са ангажирали свои площи за експозицията в София. Така 24-то издание на „Международния автомобилен салон София 2019” се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители.

Изложители

ABARTH, ALFA ROMEO, AMG, AUDI, BMW, CITROEN, CUPRA, DACIA, DS, DRFIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, JAGUAR, JEEP, KIA, LAND ROVER, LEXUS, МАHINDRA, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, ORA, PEUGEOT, RENAULT, ROLLS ROYCE, SSANG YONG, SEAT, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VOLKSWAGEN и др.

Запазено място в изложението имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи и други.

Атракции

Организаторите и изложителите са подготвили атракции, забавления и награди за посетителите.

  • Повече от 150 автомобила за тест-драйв, организирани в 4 зони.
  • Феновете на Формула 1 ще усетят част от атмосферата и адреналина на едно състезание, управлявайки дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. За победителите ще има специална награда – безплатен абонамент за платформата „Play Diema Xtra”.
  • Посетителите на щанда на Shell ще могат да проверят своите шофьорски умения и рефлекси посредством симулатор на пистата „Фиорано“ в Маранело, Италия. За най-бързите  ще има награди.
  • Освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели автомобили, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 12 автомобила с цена от 28 000 до 63 000 лева.

Официални партньори

ОББ ИНТЕРЛИЙЗ, ЗК Лев Инс, Шел България, А1, Лазурит 94 и АВВ.

Работно време за посетители

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 часа.

Билети

Билетите за „Автомобилен салон София 2019” са в продажба в мрежата на Ивентим. Предвидени са гъвкави варианти за различни групи посетители и за различните дни и часове. Билетите за възрастни са с цена 10 лева, като след  17:00 часа e 8 лева. За деца между 8 и 16-годишна възраст, билетите съответно са 6 лева и 4 лева.  Билетите ще бъдат налични и по време на изложението, в касите на изложбения център. Не чакайте на опашка, купете билет онлайн: https://sofiamotorshow.bg/tickets/

Транспорт

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция „Интер Експо Център – Цариградско шосе”. Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред “Интер Експо Център” и магазин „МЕТРО”.

Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до Интер Експо Център: 1, 3, 5, 6, 114.

Прес-денят на „Автомобилен салон София 2019“ е на 11 октомври, първата пресконференция започва в 8,45 ч.

Прочети още

БЮЛЕТИН №8

Японските марки вадят самурайски мечове на автосалона

Mazda, Honda, Suzuki и Mitsubishi формират нови тенденции при задвижването

В битките японските самураи залагали на два меча – дълъг (основен) и къс, използван предимно за места, където движението е ограничено, защото са компактни и лесно се вадят от калъфа. Подобно на предците си, японските инженери от Mazda, Honda, Suzuki и Mitsubishi продължават да правят както малки, така и големи автомобили, че да предложат модел за всеки вкус и всеки джоб.

За голяма част от клиентите най-важно е колата да бъде проектирана и произведена в Япония. И това никак не е случайно. И до днес автомобилите, идващи от страната на изгряващото слънце, са много надеждни и иновативни. С новите си модели марките Mazda, Honda, Suzuki и Mitsubishi не само предлагат сигурни и емоционални автомобили, но и развиват нови тенденции в задвижването, основно в две посоки – хибриди и коли с икономични, но ефективни бензинови двигатели.

На тазгодишния автомобилен салон Mazda ще представи изцяло новия си компактен кросоувър Mazda CX-30. Японската компания позиционира новия кросоувър между двата успешни модела CX-3 и CX-5. Тройката в името означава, че е изграден на базата на новата Mazda 3. Новата CX-30 е насочена към младата аудитория и компанията очаква да привлече клиенти, които искат да купят ярък и стилен автомобил. Това е първият кросоувър, който получава нова интерпретация на дизайнерския стил Kodo, запомняща се с ярък външен дизайн. В салона линиите са елегантни, преобладават меките повърхности, таблото е облицовано с висококачествена кожа. Има нов 3-лъчев волан и голям 8,8-инчов екран на мултимедийната система. Новата Mazda CX-30 ще се предлага с новия бензинов двигател SkyActiv-X, съчетан с 6-степенна механична и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Предлага се както със задвижване само на предните колела, така и с двойно предаване. Новият революционен бензинов двигател SkyАctiv-X е с работен обем от два литра, но не използва турбокомпресор, а комбинира предимствата на традиционния атмосферен мотор с отзивчивостта и ефективността на дизеловия агрегат. Новата технология на горене не разчита на запалителна свещ, а работи на принципа на компресионно самозапалване при висока степен на сгъстяване. Базовото ниво на оборудване е доста богато, а цените започват от 45 980 лева. През следващите години японците ще използват новия двигател SkyActiv-X в почти цялата си гама, тъй като според първите тестове той е с 30% по-икономичен.

С него ще дебютира и новата Mazda 3 във варианти хечбек с 5 врати и седан. Тя може да се поръчва с нова система за задвижване на четирите колела, при която има сериозно намаляване на загубите на въртящ момент. 4х4 предаването прецизно дозира тягата между предната и задната ос, а със спирачни импулси към вътрешните на завоя колела се подпомага по-прецизното следване на кривата. Още на пръв поглед новата 3-ка пленява с агресивния си дизайн и страстния червен цвят на хечбека, а седанът се отличава с елегантни линии, хармонични пропорции и престижно излъчване.

Може би най-вълнуващата премиера на щанда на Mazda на изложението в София ще бъде двуместният открит роудстър MX-5 в своята лимитирана юбилейната версия, посветена на 30-ата годишнина от появата на модела. Тя е екипирана с най-богатото оборудване и всички екстри, които се предлагат за четвъртото поколение на MX-5. Моделът се отличава по уникалния оранжев цвят на каросерията Racing Orange и черните алуминиеви джанти Rays. Същият оранжев цвят се използва за спирачните апарати, които на предната ос са Brembo, а на задната Nissin, както и за декорация на интериора. Специалната версия е оборудвана със спортни седалки Recaro с тапицерия Алкантара и озвучителна система Bose. Юбилейната Mazda MX-5 30th Anniversary Edition се предлага като роудстър с текстилен гюрук, но и с твърд сгъваем покрив RF. Всеки автомобил има метална табелка с пореден номер на серията. Общият брой на юбилейната MX-5 е 3000 екземпляра, от които 3 бройки са предназначени за България.

Honda ще има цели три премиери на софийския автосалон. Марката ще покаже новия кросоувър CR-V с революционна версия Hybrid. Ако досега хибридите на Honda бяха от вида на така наречените „меки хибриди“, с новата система i-MMID сега нещата се променят. Тук хибридното задвижване използва два електрически агрегата, като всеки от тях работи и като електромотор, и като генератор. Три са режимите на задвижване – електрически, при потегляне и при ниска скорост, хибриден, при ускорение, и бензинов, при висока скорост. При спускане по наклон и при спиране i-MMІD ползва излишната енергия за дозареждане на батерията. Новата Honda CR-V Hybrid пристигна в България непосредствено след старта на европейските продажби на модела и вече може да бъде открит в шоурумите на оторизирания вносител на марката за България – „Бултрако Моторс” АД. Цените на модела започват от 63 990 лева. Най-ниското ниво на оборудване е Comfort с предно предаване, а най-високото – Prestig с четири задвижващи колела. За останалите два варианта на обзавеждането – Style Plus и Premium – купувачите могат да избират между двата вида предаване.

Другите две звезди на щанда ще бъдат на две колела – мотоциклетите CB500F и CBR650R. Honda ще покаже общо 7 автомобили и 9 мотоциклета, което значи почти пълната гама на марката – от обновения Jazz, десетата генерация на Civic във версии хечбек и седан, фейслифта на HR-V и бензиновата версия на световния бестселър CR-V, вече и със 7-местна конфигурация. По традиция в последния ден от изложението посетителите, попълнили анкетна карта за автомобил по избор, участват в томбола с многобройни награди, най-голямата от които е нова кола. Именно през октомври е моментът някой почитател на марката да избере Honda Jazz, който е сред чудесните възможности от богатия списък с модели. Традиционно именно този модел се нарежда сред най-здравите автомобили на вторичния пазар.

Щандът на японската марка Mitsubushi се превръща в поле за изява на обновения компактен ASX – третият най-продаван модел на компанията. Outlander PHEV – най-продаваният Plug-in хибрид в Европа пък блести с ново задвижване, включващо 2,4-литров бензинов агрегат и два електромотора.

Изненадите не свършват дотук – в тест-драйв зоната може да бъде открит, отново премиерно за България, новият L200 – поредното издание на легендарния пикап, отправящо заявка да остане още дълго в сърцата на феновете си. Бестселърът на изминалата година – Eclipse Cross, също ще може да бъде видян на изложението, като новото около него е, че вече се предлага и с дизелов двигател. Нека не забравяме и Outlander – рационалният SUV със седемместна версия и двулитров бензинов двигател.

Основната тежест при Suzuki тази година се пада върху постепенното въвеждане на технология от типа мек хибрид в цялата европейска гама на марката. Хибридната система на Suzuki комбинира интегриран стартер-генератор и литиево-йонна батерия, като тя се зарежда с електричество, генерирано от енергията при намаляване на скоростта на автомобила, за да подпомогне ускорението при потегляне и да намали разхода на гориво. Моделите Swift и Ignis вече са оборудвани с леката и компактна хибридна система в цялата си продуктова линия, а в края на 2019 година ще започне и производството на новите хибридни SUV модели – Vitara и S-Cross. Това реално означава, че от началото на 2020 г. всички модели в гамата на Suzuki ще се предлагат с технология мек хибрид, а автомобилите ще бъдат още по-икономични.

Прочети още

БЮЛЕТИН №7

Истински фойерверк от новости при BMW, Mercedes и Volkswagen на Автосалон София 2019

Традиционно щандовете на BMW, Mercedes и Volkswagen са едни от най-посещаваните на всяко автомобилно изложение. Ето какво подгогвят трите марки за посетителите на Автосалон София 2019.

BMW ще е един от изложителите в предстоящия „Автосалон София 2019“, който ще участва с най-много експонати. Баварците ще представят последните попълнение в обширната си гама. В нея има коли от всички класове, в това число и такива с електрическо задвижване. Три ще са премиерите на германският производител на премиум автомобили. Две от тях са от върха на гамата – М8 кабриолет и много интересната четириврата версия на серия 8 – Gran Coupe. При тях е наличен може би най-мощният сериен мотор на марката – 4,4-литров V8 двигател, който в стандартния си вариант  развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package максималната скорост стига до 305 км/ч.

Съвсем нова за посетителите ще е и най-малката модификация – BMW серия 1, което беше обявено за революционно в историята на марката, тъй като вече е с предно предаване. В „Интер Експо Център“ ще бъде изложена модификаията 120d xDrive. Под капака на автомобила е вграден 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, който развива 190 к.с. мощност и 400 Нм въртящ момент. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага значително повече място при почти идентични размери. Увеличението засяга най-вече пространството за пътниците на задните седалки, както и обема на багажника.

Компания ще им прави и серия 3 с нов двигател във версията M340i xDrive. Това е най-бързата „тройка“ в момента и ще остане такава до излизането на М3. Тя е оборудвана с агрегат, развиващ 387 к.с. и 500 Нм. За Европа моторът ще развива 374 к.с., като той е получил турбокомпресор twin-scroll и стоманен изпускателен колектор. Само 25% от детайлите са идентични с тези на старото поколение. Трансмисията е 8-степенен автомат Sport Steptronic със ъкратено предавателно съотношение и функция за launch control.

Представител на автомобилите с нулеви вредни емисии е BMW i3s. Благодарение на по-голямата си батерия 120 Ач, хечбекът изминава около 280 км с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7 секунди. Освен че не отделя отделя вредни емисии, интериорът му е направен от естествени или рециклирани материали като чиста вълна и евкалиптово дърво, добито по сертифициран начин.

Няма са се мине и без много популярните в последните години кросоувъри. На изложението ще бъдат показани BMW X5 (версия xDrive M50d) и BMW Х7 (версия xDrive M50i). При последния моторът е 4,4-литров V8 и развива 530 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Двигателят е получил нови бутала, цилиндрова глава, картер, колянов вал и турбокомпресори с увеличен размер. Ускорението на огромната машина от 0 до 100 км/ч отнема само 4,7 секунди.

Естестествено, участие в изложението ще отбележи и марката MINI, която тази година чества юбилей – 60 години. На щанда ще има два впечатляващи експоната – MINI Clubman във версията John Cooper Works и MINI Countryman. Първият от тях е най-мощният модел на британската фирма, като се задвижва от 2,0-литров бензинов агрегат с 306 к.с. Той работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия Steptronic и фирмената система за задвижване на четирите колела All Four. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,9 секунди.

За Mercedes настоящата година е изпълнена с премиери за компанията от Щутгарт и не е учудващо, че броят на новите модели на софийското изложение е наистина внушителен. Една от новостите на щанда е А-класа седан. Автомобилът използва познатата вече техника на актуалното издание на А-класата, но е с ново изпълнение на каросерията, предлагано за пръв път от Mercedes. Моделът има рекордно нисък аеродинамичен коефициент от едва 0,22.

На същата технологична платформа е изградено и новото издание на CLA, като моделът е доста близък по концепция до А-класата седан, но е замислен повече като купе с четири врати и по-динамичен характер. Подобно на останалите модели, създадени на същата платформа, автомобилът разполага с иновативната мултимедийна система MBUX.

Важно от пазарна гледна точка е представянето на обновения SUV модел GLC, който предлага на клиентите си избор между стандартна каросерия и купе с четири врати, а на автосалона е наличен и в особено атрактивната динамична модификация GLC 43 AMG Coupe. Въпросната версия се задвижва от битурбо бензинов V6 двигател с максимална мощност 390 конски сили (23 к.с. повече отпреди) и пиков въртящ момент от 520 Нм. Времето за спринта от място до сто километра в час е само 4,9 секунди.

С ново поколение е и най-продаваният модел на марката у нас – GLE, а по-големият му събрат GLS идва у нас съвсем скоро след световното си представяне. И двата модела са изцяло нови както като техника, така и като дизайн, и са изключително близо до върха в своите класове в области като комфорт, безопасност и асистиращи системи. Освен с изключително равнище на удобство при пътуване, големият GLS може да се похвали и със изобилие от простор за до седмина души. Клиентите имат избор между 3-местно стандартно изпълнение на втория ред или пък две свръхкомфортни индивидуални седалки. Окачването Е-ACTIVE BODY COTROL със светкавична бързина се напасва към всяка ситуация на пътя, създавайки оптимално съчетание от комфорт и стабилност. Изобщо GLS има всички основания да бъде наречен “S-класата сред SUV моделите на Mercedes”.

Може би най-атрактивно от гледна точка на публиката е представянето на спортното подразделение MercedesAMG, което може да се похвали с цели три експоната, които са сред най-впечатляващите продукти в цялото моделно портфолио на компанията. Най-внушителният измежду тях е G 63, който играе ролята на топмодел в семейството на митичния всъдеход и със своите 585 конски сили и неповторим звук на практика няма нито един пряк конкурент на пазара. Огромната мощ се извлича от четирилитров V8 със система за принудително пълнене с два турбокомпресора. Колелата на мастодонта са с диаметър 22 цола. Естествено, не по-малко привлекателни за публиката са атрактивното купе с четири врати GT 63 S 4M, както и класическия суперспортен модел GT Coupe R. Четиривратият GT 63 S 4M има под предния си капак фамозен 8-цилиндров двигател с би-турбо пълнене, развиващ 639 конски сили и 900 нютонметра. С тези си показатели моделът може да постига максимална скорост 315 километра в час и се катапултира от място до сто километра в час за невероятните 3,2 секунди.

Volkswagen Passat ще е основният акцент на щанда на VAG групата, главно заради голямата технологична модернизация при модела. Актуализацията променя коренно най-успешния среден в световен мащаб, от който вече са продадени над 30 милиона. Благодарение на следващото поколение инфотейнмънт системи (MIB3), при желание новият модел може да бъде постоянно онлайн и да предостави изцяло нови функции и услуги на водача и неговите спътници. Новите асистиращи системи, като Travel Assist например, повишават равнището на безопасността и комфорта и превръщат новия модел в първия Passat, способен да се движи със скорост до 210 км/ч в частично асистиран режим на шофиране. За пореден път бестселърът ще бъде представен на пазара във версии седан и комби.

Един от ключовите варианти в гамата на модела несъмнено е Passat GTE. Това е първият представител на новото поколение plug-in хибридни модели на VW със значително по-голям автономен пробег на електричество. Ключовото нововъведение при него е акумулаторната батерия с повишен енергиен капацитет 13 кВтч, коeто е ръст от 31 процента и увеличава автономният пробег на електричество в условията на новия цикъл WLTP до 55 километра при комби версията Variant и до 56 километра при седана. Тези стойности са с 20 километра по-големи, отколкото при предходния модел, което е в състояние напълно да промени живота зад волана и на Passat GTE. Дори в големи градове като Берлин или Париж, повишеният капацитет на акумулаторната батерия е достатъчен, за да покрие ежедневния пробег на изцяло електрическа тяга и следователно с нулеви локални емисии. Благодарение на новите настройки на хибридния режим на движение, сега, дори при изминаване на по-продължителни разстояния, е много по-лесно да се съхрани достатъчно електроенергия за движение без емисии в градската зона в заключителния етап на пътуването. Специалистите на Volkswagen са акцентирали и прецизирали допълнително дизайна на Passat. Предната и задната броня, радиаторната решетка и логото на Passat (вече разположено централно отзад), се отличават с ново оформление.

Прочети още

БЮЛЕТИН №6

Чисто новата марка Cupra и първият електромобил на Opel ще дебютират на „Автомобилен салон София 2019”

 

Посетителите  ще видят още интересни модели на Volvo и SEAT

 

По-малко от месец остава до най-важното автомобилно събитие в България за 2019 г. – „Автомобилен салон София 2019”, който ще се проведе от 12 до 20 октомври в „Интер Експо Център“. То ще бъде домакин на редица вълнуваща премиери, а посетителите ще видят и пипнат автомобили, показани за първи път пред публика буквално дни по-рано. За някои от експонатите това ще бъде и премиера за България.

 

Един от тях е изцяло електрическият Opel Corsa, който е първият модел на ток за германската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВт/ч. С едно зареждане електромобилът изминава до 330 км, измерени по новия цикъл WLTP. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8,1 секунди. Редом с него ще е и стандартната версия на модела, като в София тя ще е в ниво на обоудване GS Line. Под капака на този автомобил е разположен 1,2-литров турбомотор с  3 цилиндъра, развиващ мощност от 130 к.с. С него тази Corsa вдига 100 км/ч от място за 8,7 секунди.

Компанията планира да представи официално в София и първия си плъг-ин хибрид – Grandland X PHEV. Той е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател и два електромотора, като съвкупната мощност на задвижващата система е 300 к.с. Скорост от 100 км/ч след натискане на газта се достига след 6 секунди, а батерията с капацитет 13,2 кВт/ч позволява пробег само на ток от 51 км.

На щанда на Opel ще бъде изложени още Insignia GS, Grandland X, Crosland X, обновената Astra, както и представителят на лекотоварната гама Combo Life.

На свой ред шведите от Volvo залагат на новото поколение на седана S60. Това е първият модел на марката, който се предлага само с бензинов двигател или със зареждаща се хибридна система (плъг-ин). Моделът дебютира в София през май тази година, а на салона ще бъдат изложени и двете му модификации.  S60 с хибридно задвижване T6 Twin Engine предлага комбинирана мощност от 340 к.с., а T8 Twin Engine разполата с 390 к.с.  Пробегът само на електричество достига 55 км. Моделът е достъпен още в бензинови варианти – T4, T5 и T6,  които са с бензинов 2,0-литров двигател и с мощност съответно 190, 250 и 310 к.с. Моделът на Volvo се предлага и с най-съвременните системи за безопасност, включени още в базовото му оборудване. Както и останалите коли на марката, S60 също разполага със система City Safety за автоматично спиране, която предотвратява потенциални удари. Тя разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни

За първи път на изложението в София ще видим и една напълно нова марка – Cupra. Доскоро тя беше част от SEAT, като участваше в разработката на спортните модели на марката. Сега Cupra е отделен бранд, като в София ще бъде показан неговият първи автомобил. Това е кросоувърът Cupra Ateca, оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и  7-степенна автоматична скоростна кутия. Спортният модел разполага със система за задвижване на четирите колела 4Drive, като ускорява  до 100 км/ч за 7,0 секунди.

Сериозно присъствие ще има и самата марка SEAT. Дебют за нея в България прави новият голям SUV – Tarraco, като експонатът за София e с 2,0-литров дизел с мощност 190 к.с. И тук има система за задвижване на четирите колела 4Drive, както и автоматична скоростна кутия със 7 предавки. На щанда на испанската компания в „Интер Експо Център“ ще бъдат изложени още спортният хечбек SEAT Leon Cupra R, кросоувърите SEAT Arona и SEAT Ateca, а също така хечбек моделите SEAT Ibiza и Leon.

Прочети още

БЮЛЕТИН №5

Впечатляващи новости от Skoda, Toyota и Kia на Автомобилен салон София 2019

Сегментът на масовите модели автомобили традиционно се радва на огромен интерес у нас. Несъмнено това внимание от страна на публиката ще бъде особено засилено по време на „Автомобилен салон София 2019”, който ще се проведе от 12 до 20 октомври в „Интер Експо Център“. Нека разкрием отчасти какво ще покажат на изложението три от особено популярните на българския пазар марки – чехите от Skoda, японците от Toyota и корейците от Kia.

Skoda нахлува в два топ сегмента с моделите Scala и Kamiq

Чешката марка Skoda има повод за двойна доза оптимизъм, тъй като на откриващия се през октомври „Автомобилен салон София 2019” ще представи два изцяло нови модела. Звездата на изложението безспорно ще бъде новата Skoda Scala, която е поредната успешна разработка на чехите и идва на мястото на бюджетния Rapid. Колата е построена на модулната платформа MQB-A0, на която е базиран Volkswagen Polo, но предлага удобствата и пространството, характерни за класа на Golf.

Другата интересна премиера на щанда на Skoda ще бъде новият компактен кросоувър Kamiq, който се позиционира под по-големите си братя Karoq и Kodiaq. Новият градски кросоувър е стилен и висококачествен компактен автомобил, проектиран специално за взискателните европейски клиенти. Подобно на своите технологични събратя Volkswagen T-Cross и SEAT Arona, моделът е с повишен просвет, но не предлага двойно задвижване 4х4 и ще бъде само с предно предаване.

На щанда на посетителите ще могат да видят и модернизираната версия на лимузината със спортен характер Superb, като там най-интересното е появата на високопроходимата версия Superb Combi Scout. Тя е предназначена за потребителите, които често пътуват по черни пътища. Новият Superb Combi Scout със система 4х4 е много практичен и за сурови зимни условия.

Там, разбира се, ще бъдат на разположение и модернизираната Fabia във варианти хечбек и комби, Octavia и Octavia Combi Scout, както и двата успешни кросоувъра Karoq и Kodiaq, като изложеният Kodiaq ще бъде в най-спортната си версия RS с 2-литров турбодизелов двигател с мощност 240 к.с.

Множество ключови новости от Toyota

На изложбената площ на Toyota ще бъдe представена пълната гама модели на марката. Звездите ще бъдат новите поколения на RAV4, Corolla, Camry, фейслифт версиите на атрактивния кросоувър C-HR и екологичния Prius, както и добре познатите Aygo, Yaris и Land Cruiser.

Силен интерес ще предизвика новото поколение на бестселъра Corolla. Моделът е базиран на модулната платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която дава на модела широка, ниска стойка за по-динамичен дизайн, а оттам превъзходно пътно поведение и повече сигурност. Новото моделно семейство на Corolla включва спортния и компактен хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и престижен седан повече от когато и да било.

Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, хечбекът и Touring Sports са първите модели, които ще предложат два вида самозарядни хибридни задвижвания – усъвършенстван 1,8-литров двигател със 122 к.с. и изцяло нов двулитров двигател, генериращ 180 к.с. Това отбелязва дебюта на Двойна хибридна стратегия при Toyota. Изцяло новата Corolla има един-единствен конвенционален двигател: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при седана. Моделът може да се похвали и с пакета технологии за безопасност Toyota Safety Sense с модернизирани функции като стандарт в цялата гама.

Toyota има силни позиции в D/E сегмента на големите седани, но през последните 15 години те липсваха от взискателните пазари в Западна Европа. За наша радост сега на Стария континент се връща Camry Hybrid – уникално предложение за клиентите с мощна самозарядна хибридна система, комфортно пътно поведение и изтънченост. Нарастващият интерес към хибридни автомобили проправя пътя за повторното лансиране на Camry. Но и така, с годишни продажби от повече от 700 000 единици, Camry си остава най-продаваният седан на света от този сегмент. 2,5-литровият двигател Hybrid Dynamic Force комбинира нисък разход, ниски нива на вредни емисии и тиха работа с повече мощност и по-бързи реакции. С мощност от 218 к.с., Camry Hybrid генерира CO2-емисии от едва 98 г/км (по WLTP: 119 г/км) и постига комбиниран разход на гориво само 4,3 л/100 км.

KIA залага на новия XCeed и на електричество на автосалон „София 2019“

Корейският производител KIA ще представи новия си кросоувър XCeed по време на изложението „Автомобилен салон София 2019“. Компактният модел е едно от последните попълнения в гамата на производителя, а заедно с него ще бъдат показани и два електромобила – познаният вече e-Niro и новият e-Soul.

Основната разлика между XCeed и новото поколение на стандарния Ceed е пътният просвет, който достига 184 мм – с 42 мм повече от Ceed. Като цяло най-новият член на моделното семейство е по-дълъг, по-широк и по-висок от стандартния модел. Междуосното разстояние остава еднакво.

Местата на водача и пътниците в салона са с 42 мм по-високо, обемът на багажника е 426 литра, като при свалени задни седалки достига 1378 литра. Моделът е получил нови амортисьори с хидравлични ограничителите на хода си, както и нови предни и задни пружини, които са по-меки съответно със 7% и с 4%.

KIA XCeed се предлага с бензинови турбомотори с обем от 1,0 до 1,6 литра, които развиват съответно от 120 до 204 к.с. Ще има и версии с 1,6-литров дизел, развиващ 115 или 136 к.с. Най-слабият бензинов агрегат се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия, за останалите е преддвидена 7-степенна автоматична трансимисия с два съединителя.

В салона на крос-хеча има 12,3-инчов цифров приборен панел, мултимедиен комплекс с 10,25-инчов екран, адаптивен круиз-контрол, функция за удържане в лентата на движение, а също така и система UVA Connect, която позволява някои параметри да се контролилрат с помощта на приложение от смартфон.

Другата премиера на корейците в София е на новата KIA e-Soul. Това беше първият електрически модел на компанията, а сега ще видим и неговата нова генерация. Основната промяна в случая е в батерията, чийто капацитет е увеличен до 64 кВт/ч. Това ще осигури на електромобила пробег от над 450 км, което е 2 пъти повече от досега. Мощността на електрическия мотор си остава 204 к.с.

От компанията вносител обещават доста изненади за феновете на марката, както и възможност за тест-драйв на някои от моделите. На щанда на KIА ще бъдат изложени още спортният Stinger в най-мощната си версия с 370 коня под капака и задвижване 4х4, кросоувърите Sorento и Sportage, нестандартното комби Proceed и компактният градски модел Picanto, като ще се набляга на специалните модификации GT Line.

Прочети още

БЮЛЕТИН 4

SUV-манията продължава да владее всички класове, дори и луксозния

Безспорно най-бурно растящият сегмент в последните години е този на кросоувър автомобилите, като започнем от най-малките и стигнем до най-внушителните представители на премиум марките. Абсолютно сигурно е и че те ще бъдат най-интересни за посетителите на най-важното автомобилно събитие в България за 2019 г. –  международният Автомобилен салон София, който ще се проведе от 12 до 20 октомври в „Интер Експо Център“.

Land Rover ще представи лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Проектиран като върховото изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и се задвижва от 5,0-литров двигател V8 с 550 к.с. и суперчарджър. Най-мощният Velar ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне скорост от 274 км/ч. Моделът се отличава с нова предна броня с по-големи въздухозаборници, нова радиаторна решетка и долни странични оригинални протектори. Силно преработена е и задната броня с вграден четворен ауспух. Кора под трансмисионния тунел помага за още по-добрата аеродинамичност. Ексклузивността на този супер автомобил се засилва и от факта, че този модел ще бъде достъпен за покупка само в рамките на 1 година.

Британският производител ще покаже и обновения Land Rover Discovery Sport. След модернизацията всъдеходът е преминал на нова платформа и вече е получил хибридни силови агрегати. Забелязват се леки промени по външния вид, както и нови, още по-качествени материали в салона.

Както Range Rover Evoque, така и Land Rover Discovery Sport вече е изграден на платформата Premium Transverse Architecture (PTA). Тя разчита на подобрено McPherson окачване отпред и на многоточково с интегрално звено отзад. Твърдостта при огъване и усукване е увеличена с 13%. Преминаването на ново шаси позволява и още нещо – да се обновят и електрифицират двигатели, а също така да се подобри и комфорта по време на движение. В гамата задвижващи агрегати вече е включен хибрид с 48-волтова батерия и стартер-генератор с ремък. Всъдеходът може да бъде оборудван с бензинови и дизелови двигатели от семейството Ingenium с мощност до 250 к.с. Пътният просвет на Discovery Sport е 212 мм и всъдеходът може да преодолява ров с дълбочина до 600 мм, а също така да тегли ремарке с тегло до 2,5 тона.

И понеже току-що споменахме и за допълнително електрическо задвижване, категорично то прави мощните и луксозни високопроходими машини още по-интересни и привлекателни. Всички големи производители активно работят в това направление и Бъдещето не само, че идва бързо, но на практика вече можем да кажем, че ще е тук, на Автосалон София през октомври. Някои от най-модерните електрически SUV премиум автомобили от скоро са на пазара, но практически на софийското изложение всички фенове ще могат да се запознаят отблизо с тях.

 

Jaguar I-Pace се появи преди около година, но вече спечели над 70 престижни награди. Сред тях са „Световен автомобил на 2019“, „Най-добър дизайн в света“, „Най-екологичен автомобил в света“, „Европейски автомобил на годината“, „Най-добър автомобил на годината“ в Германия, Норвегия и Великобритания и др. Първият електрически модел в историята на големите котки се задвижва от два електромотора със съвкупна мощност 400 к.с. и 696 Нм, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди. Максималната скорост на I-Pace е 200 км/ч, а батериите с капацитет 90 кВт/ч осигуряват пробег от над 400 км, измерен по цикъла WLTP. Те могат да бъдат заредени от 0 до 80% за точно 40 минути на специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 киловата. В България вече има над 130 зарядни станции и броят им непрестанно расте. Батерията на новият I-Pace може да бъде заредена и посредством най-обикновен контакт от стената вкъщи, който предоставя променлив ток от 7 киловата. Тогава обаче ще са необходими малко над 10 часа  за зареждане на 80%. Цената на автомобила започва от малко над 150 000 лв.

Audi e-tron е съвсем нов представител на германския автомобилен гигант и също ще бъде в „Интер Експо Център“. Параметрите, които предлага, са близки до тези на английската модерна машина. Максималната мощност е 408 к.с., а въртящият момент достига 664 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,8 секунди, като с едно зареждане на батериите германският електрически кросоувър изминава малко над 400 км. Батерията е с капацитет 95 кВт/ч, като Audi също предлага система за бързо зареждане, благодарение на която за 30 минути се запълва 80%. При използване на стандартно зарядно с мощност 11 киловата времето за пълно зареждане е 8,5 часа. Цената на този автомобил също стартира от 150 000 лв. Audi e-tron е оборудван със система за електронен контрол на устойчивостта с 4 степени, както и със 7 режима за управляващата електроника. Пневматичното окачване  може да регулира височината на каросерията в пределите на 76 мм – в режим off-road то първоначално се вдига с 35мм, а при нужда след това – с още 15 мм. При движение със скорост 120 км/ч автоматично кросоувъвът „кляка“ с 26 мм ниско до асфалта. Друга интересна и определено иновативна функция на e-tron са т.нар. виртуални огледала – система от камери и малки дисплеи в кабината, които заменят конвенционалните странични огледала. Екраните, вградени в предните врати, ще позволяват промяна на ъгъла и приближението на картината, а също така ще предоставят и информация за автомобили в мъртвия ъгъл.

Компания на луксозните германски и английски SUV-модели ще прави японският елитен производител Lexus, който готви две премиера за публиката на Автомобилен салон София 2019. Това са първият компактен кросоувър в историята на компанията – UX и новото издание на престижния седан ES.

Lexus UX навлиза уверено в най-бързо растящия SUV-сегмент, за да отговори на разностранните очаквания на модерните градски хора. Зареден с динамика, UX е разработен да осигурява бързо и вълнуващо шофиране, заедно с характерното за Lexus плавно поведение. Очакванията са за много клиенти UX да е не само техният първи Lexus, но и първият им луксозен автомобил. Той използва новата глобална платформа GA-C, която се отличава с олекотена, но и много здрава структура и изключително нисък център на тежестта. Името на UX е производно на основната концепция от дизайнерския екип и описва мисията на автомобила: Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX. Наличен е в две версии: UX 250h с четвърто поколение самозарядно пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател, разработен специално за тази платформа и UX 200 с почти идентичен 2,0-литров бензинов двигател с върхово ниво на топлинна ефективност.

Традиционните клиенти ще намерят новия седан ES по-просторен, по-тих и по-безопасен в сравнение с преди, докато новото поколение от потребители ще се запознаят с лимузина с отлично поведение, водещи в класа си технологии за безопасност и ниво на изработка. Седмото поколение ES е първото издание на модела, представено на пазарите в Европейския съюз и България. Той следва флагманския седан LS и купето LC в написването на нова глава в дизайна на Lexus, който цели по-силно емоционално въздействие. Моделът се предлага в България единствено с пълнохибридно задвижване – ES 300h.

Прочети още

БЮЛЕТИН №3

Нови модели автомобили и красиви българки

 

По време на „Автомобилен салон София 2019” от 12 до 20 октомври, столичният Интер Експо Център за пореден път ще се превърне в моден подиум и празник на красотата. По традиция около най-новите модели от световната автомобилна индустрия ще дефилират едни от най-красивите българки, подбрани от модни агенции за манекенки и фотомодели. Така всички представители на силния пол ще имат още една причина да посетят автомобилното изложение. Всички елегантни дами около автомобилите ще предоставят информация за експонатите, както и ще чупят стойки, позирайки пред обективите на десетките хиляди очаквани посетители.

 

Традиция, започваща още от 90-те години

 

Още от първото автомобилно изложение в новата ни история, което се състои през есента на 1991 г. в НДК, красивите жени са неразделна част от новите коли. Вторият aвтoмoбилeн caлoн се провежда пoд пoĸpивa нa зaлa „Фecтивaлнa“, като и този път посетителите плакнат очи не само с новите коли, но и с красотата на подбрани манекенки. Традицията около новите коли да има красиви жени продължава и след 2001 година, когато aвтoсалонът се мести в новия си модерен дом – „Интep Eĸcпo Цeнтъp“. В архивите на фотографите са съхранени едни от най-атрактивните момичета от 2007 година, с които припомняме, че луксът и красотата винаги вървят ръка за ръка.

Прочети още

БЮЛЕТИН №2

Интересни премиери и силен акцент върху алтернативните задвижвания

 

Само месец след провеждането на най-голямото международно автомобилно изложение на Стария континент – IAA във Франкфурт на Майн в средата на септември, модният подиум се мести в Интер Експо Център, където ще бъдат показани всички най-нови достижения на световната автомобилна индустрия. За 10 дни София ще се превърне в автомобилната столица на Европа и ще привлече всички, които обичат и се интересуват от коли – любители и запалянковци, журналисти, бизнесмени, специалисти от бранша. При това не само от България, а и от всички страни в региона, понеже това е най-мащабният автомобилен салон на Балканския полуостров. Изложението традиционно е част от официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), който включва едва дванайсет изложения по света за годината.

 

Много премиери и две нови за българския пазар марки

 

Автомобилните производители ще покажат новите модели на над 36 автомобилни марки. Голяма част от премиерите ще бъдат показани за първи път на родна почва. Дебют ще отбележат и две изцяло нови за българския пазар марки – Mahindra и Cupra. Основаното в Индия през далечната 1947 година предприятие Mahindra има огромен опит в конструирането и производството на всъдеходи, както и на различен тип професионални машини. Един любопитен факт в тази връзка – Mahindra в момента е световен лидер в производството на трактори. Фирмата е представена у нас с три модела – дребосъка KUV100, 7-местния високопроходим модел XUV500 с предно или двойно задвижване, както и съвсем новия пикап Goa Plus. Cupra от своя страна отскоро е обособен самостоятелен бранд, който създава спортни модификации на основата на моделите на испанското подразделение на Volkswagen Group – Seat. На изложението ще бъде показан първият модел на новата марка – Cupra Ateca, снабден с двулитров бензинов турбодвигател с 300 к.с. и задвижване на четирите колела.

 

Акцент върху алтернативните задвижвания

 

Напълно в унисон с модерните тенденции в бранша, „Автомобилен салон София 2019” тази година ще фокусира погледите към най-актуалните тенденции за преминаване към алтернативни видове задвижване – щандовете ще изобилстват от автомобили, задвижвани изцяло от електрическа енергия, Plug-in хибриди, които също изминават немалко километри с нулеви емисии, но гъвкаво разчитат и на ДВГ, самозареждащи се хибриди и меки хибриди. За момента ще си позволим да открехнем завесата към някои от най-очакваните премиери в света на автомобилите с алтернативно задвижване. Например изцяло електрическият модел Volkswagen ID.3, който обещава да постави началото на нова ера за германската марка. Или пък последната версия на най-продавания SUV в света Honda CR-V Hybrid. Както и обновената версия на добилия голяма популярност кросоувър Toyota C-HR, който занапред ще разполага с последното поколение хибридна система на японската компания. Надяваме се да видим и чисто новия, вече хибриден вариант на Subaru XV. Разбира се, това е съвсем малка част от предстоящото множество от дългоочаквани премиери, за които ще имаме удоволствието да ви разказваме в дните до началото на изложението.

По традиция, подобаващо място на изложението имат и производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи, както и лизингови компании, банки, застрахователи и т.н.

 

Един късметлия ще спечели чисто нов автомобил на стойност до 36 000 лева

 

Тази година са подготвени много съпътстващи атракции, забавления, приятни изненади и награди за посетителите. Освен удоволствието да видят, да тестват някои от 70-те подготвени експоната, а защо не и да закупят при подобрени условия някой от последните модели автомобили, всеки от посетителите на изложението ще има и страхотния шанс да си тръгне с чисто нова кола. За целта човек трябва просто да е попълнил анкетна карта, да е посочил избора си и да има много късмет. Тази година изборът ще бъде между 10 различни модела от 10 различни марки, като цената на най-скъпия автомобил, който може да бъде спечелен, достига до 36 000 лева.

 

Малко история

 

Малцина знаят, че най-първият автомобилен салон в България се провежда в панаирната палата в Пловдив още през 1939 г. С грандиозно за времето си откриване и доста шум за тогавашните възможности на медиите, производители от няколко страни показват най-новите си машини – автомобили, камиони и автобуси. Цели 52 години по-късно се организира и първото автомобилно изложение в новата ни история – то се открива на 28 октомври 1991 г. в НДК и се нарича „AM – 91“. На него ca пpeдcтaвeни oĸoлo 60 лeĸи ĸoли, миĸpoбycи, ĸaмиoни, мoтoциĸлeти и вeлocипeди. По това време oфициaлни внocитeли нa мapĸи y нac все още пoчти нямa, a peгиcтpиpaнитe тaĸивa тепърва прохождат в бизнеса. Имено поради тази причина возилата, ĸoитo ca ĸaчeни пo eтaжитe нa двopeцa, ca разположени нa щaндoвe, opгaнизиpaни oт aвaнтюpиcтичнo нacтpoeни търговци и автокъщи, пpeдимнo oт Бeлгия и Xoлaндия. Cъбитиeтo пpeдизвиĸвa нeбивaл интepec cpeд пoceтитeлитe. Смята се, че по време на изложението са сключени около 500 договора за покупка.

Cлeд пo-мaлĸo oт 12 мeceцa, пpeз юни мeceц нa 1992 г, Coфия пocpeщa и „Bтopи мeждyнapoдeн aвтoмoбилeн caлoн AM 92“, нo тoзи път пoд пoĸpивa нa зaлa „Фecтивaлнa“. Един ĸъcмeтлия oт пoceтитeлитe cи тpъгвa c чиcтo нoв „Ford Escort“. Именно така е поставено началото на традицията един от посетителите на столичното автомобилно изложение да получава награда нов автомобил.

1993 гoдинa ce oĸaзвa ĸpaйъгълен ĸaмъĸ в иcтopиятa нa aвтoмoбилнитe caлoни, opгaнизиpaни y нac. CBAБ (Cъюз нa внocитeлитe нa aвтoмoбили в Бългapия), a в пocлeдcтвиe AAΠ (Acoциaция нa aвтoмoбилнитe пpoизвoдитeли и тexнитe oтopизиpaни пpeдcтaвитeли в Бългapия) вeчe е opгaнизaтop нa aвтoмoбилнитe излoжeния в cтpaнaтa ни. От 1999 г. вcяĸa нeчeтнa гoдинa coфийcĸият caлoн e вĸлючeн в ĸaлeндapa нa излoжeниятa нa OІСА (Meждyнapoднaтa acoциaция нa пpoизвoдитeлитe нa aвтoмoбили). Дoтoгaвa изпoлзвaнaтa зa цeлтa зaлa „Фecтивaлнa“ вeчe oтecнявa, излoжбeнaтa плoщ нe дocтигa и ce нaлaгa изложението дa ce paзпpocтpe и нa тepитopиятa нa cъceдния cтaдиoн „Aĸaдeмиĸ“.

„Автомобилен салон София” се провежда в нов, модерен дом – „Интep Eĸcпo Цeнтъp“, от 2001 година насам. Покритата площ тази есен ще надмине 11 000 кв.м и въпреки това шестте зали ще се пукат по шевовете от експонати и от над 60 000 души, които се очаква да посетят нашето изложение през октомври.

 Пресцентър

СВАЛИ БЮЛЕТ/efiles/files/Bulletin-2.pdfИНА

Прочети още

Официални партньори Official partners


Официален медиен партньор Official media partner


Партньори Partners